Merhaba 27.01.2025 tarihinde pazarama.com uzerinden GPN Teknoloji firmasından "LG UltraWide 38" 38WR85QC-W 1Ms 144Hz (HDMI-Display-Type-C) G-SYNC/Freesync Premium Pro QHD+ IPS (3840x1600) Kavisli Monitör" satın aldık. Monitörü çalıştırdığımızda sağ tarafında boydan boya mavi bir cizgi olduğunu gördük. Monitoru olduğu gibi paketleyip. Pazarama üzerinden iade talebi açıp verilan kargo numarası ile monitoru geri gönderdik. 20 gün sonra GPN teknolojiyi telefonla arayıp monitorun durumunu neden iade almadıklarını sordum. Monitoru LG servisine gönderdiklerini oradan cevap beklediklerini söylediler. Ben ürünün ayıplı olduğunu sağ tarafında boydan boya mavi bir cizgi olduğunu yasal sürenin geçtiğini söyledim. Neyse bütün süreç pazarama üzerinden ilerliyor biz bir şey yapamıyoruz oradan takip edin dediler. Pazaramada ki süreç ekranında da 2 gün kaldığından bekleyelim dedik. Sonuçta Monitorun iadesinin red edildiğini bize tekrar gönderildiğini öğrendik. GPN teknolojiyi aradığımda ürünü LG servise gönderdiklerini üründe kullanıcı hatası olduğunu o yuzden red ettiklerini söyledi. Ürünü kutusundan çıkartıp masaya koymak dışında hiç bir şey yapmadık. Bu kenarda mavi cizgi arızası bir çok kişinin başına gelmiş olduğunu internet aramalarında araştırınca gördük. Monitor şu anda kargoda bize gönderilmiş durumda.
Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyiz? Kanuni haklarımız tam olarak nedir? Tüketici Mahkemesi dışında nereye başvurabiliriz. Konu hakkında tecrübeli arkadaşlarımız yardımcı olursa çok sevinirim. Özellikle sevgili Adem Helvacı beyin bu konularda tecrübesinden faydalanmak isterim.
Şimdiden çok teşekkürler.
Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyiz? Kanuni haklarımız tam olarak nedir? Tüketici Mahkemesi dışında nereye başvurabiliriz. Konu hakkında tecrübeli arkadaşlarımız yardımcı olursa çok sevinirim. Özellikle sevgili Adem Helvacı beyin bu konularda tecrübesinden faydalanmak isterim.
Şimdiden çok teşekkürler.