Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 65 inç tv tavsiye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan halil06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

halil06

Meraklı
Yeni Üye
Televizyonu salon için alıcaz 3-4 metre uzaktan izlenecek 65 inç büyük mü gelir bu mesafeye 18 bine kadar tv önerir misiniz.genelde tv yayını izlenecek ve film

Vestel 65UA9090 bu model iyi midir başka öneriniz olur mu?

TV tavsiye edemem ama 65 inc UHD ekranlar en yakın 2 ile 2 buçuk metre arasında mesafeden seyredilir. TV ekran ve izleme mesafeleri diye aratırsanız Full HD ve UHD için farklı mesafeler var.

TV tavsiye edemem ama 65 inc UHD ekranlar en yakın 2 ile 2 buçuk metre arasında mesafeden seyredilir. TV ekran ve izleme mesafeleri diye aratırsanız Full HD ve UHD için farklı mesafeler var.
Yani 65 inç den daha yüksek mi almam gerekiyor bu mesafeye 55 de düşünüyodum 55 küçük mü olur o zaman

Şu herkesin birlik ettiği bilgi bana uymuyor.
30 metre kare salonda 55 inc bana büyük geliyor rahatsızım. ?
5 yıl önce aldım. Alışırsın hatta keşke 75 alsaydım dersin dediler.5 yıldır alışamadım.
Gereksiz büyük. ?

@Adem Helvacı ağabey yardımcı olur musun?
65 inç tv yayınları için kötü mü olur her kanalda 4k yok ondan soruyorum izleme mesafesi en düşük 3 metre olarak düşünürsek 55 mi 65 mi olmalı? Ve 55 ve 65 inç tv önerir misin?

@Adem Helvacı ağabey yardımcı olur musun?
65 inç tv yayınları için kötü mü olur her kanalda 4k yok ondan soruyorum izleme mesafesi en düşük 3 metre olarak düşünürsek 55 mi 65 mi olmalı? Ve 55 ve 65 inç tv önerir misin?
Adem beye sormuşsunuz ama ben bildiğim kadar cevap vereyim. TV ekranları büyüdükçe TV çözünürlükleri arttıkça yayınlarındaki hatalar belirginleşiyor. Önemli olan TV'nin upscaleyi ne kadar iyi yapabildiği. Standart yayınlar 576i. HD yayınlar 1080i. UHD TV'ler bu görüntüleri upscale ediyorlar. Bunu yaparken de bazı görüntü hataları oluşuyor. Mesela TV yayınları Full HD TV'mde çok net görünürken, 55 inc 4K TV'm de o kadar net değil. Şikayetçi değilim. Rahatsız edici bir görüntü yok ama Full HD TV'deki kadar net olmadığını biliyorum.

Uzun lafın kısası. 65 inc TV'de TV yayınlarını bayağı bir uzaktan seyredin. 4K videoları ise normal izleme mesafesinden seyredebilirsiniz.

Televizyonu salon için alıcaz 3-4 metre uzaktan izlenecek 65 inç büyük mü gelir bu mesafeye 18 bine kadar tv önerir misiniz.genelde tv yayını izlenecek ve film

65 inclerde bu ara çok ca ışık sızması dönüşü oluyor.
55 inç olursa aynısının 55 inç i
55qa9700
Smart olarak 55u9730 olabilir ?

Hocam bende Vestel arasında çok gittim geldim şuan kurulum yapıldı ve TCL65 inç 635 modelini tavsiye ederim.vatandan 5 yıl garantili 17250 aldım geçen hafta

Uydudaki HD TV yayını 1080i oluyor. Yani İnterlaced tarama. 1 saniyenin yarısında önce 1920x540 tarama yapılıyor. Alt alta 1080 satır olan Full HD TV ekranında önce 1-3-5-7-9......1079 şeklinde tek satırlar taranır. Sonra yine 1 saniyenin kalan yarısında 1920x540 tarama ile çift numaralı satırlar taranır. 2-4-6-8-10........1080 tarama yapılır. Görüntü oluşur. Olay biter.

4K TV'lerde olay biraz daha karmaşık. Upscale yapılır. 1920x1080i görüntü 1 saniyenin ilk yarısında 3840x1080 tarama yapar. 1-3-5-7-9-........2159 olur. 1 saniyenin kalan yarısında da çift numaralı satırlar taranır. 2-4-6-8-10-........2160 olur. Yani daha düşük çözünürlüklü görüntü hem satır olarak, hem sütun olarak 2 katına çıkar. Düşük çözünürlüğün karşılığı olmayan piksellerde de görüntü oluşturulur. Karmaşık bir işlemdir. Bu konuda söz TV'nin işlemcisindedir.

İnterlaced taramada sıkıntı şu: Tek satırlar tarandıktan sonra çift satırlar taranırken tek satırlar sönme eğilimine girer. Görüntü netliği kaybolur. Yayınlar 1080p olsaydı bu olmayacaktı. Yayınlar Full HD TV'de daha net olurken 4K TV için upscale olayı da daha kolay olacaktı. Daha net görüntü olacaktı.

65 inclerde bu ara çok ca ışık sızması dönüşü oluyor.
55 inç olursa aynısının 55 inç i
55qa9700
Smart olarak 55u9730 olabilir ?
Ustam dediğin modellerden 65 inç olanını alıp şansımı deneyim sızma konusunda şans işi değil mi bu durum yoksa hepsindemi çıkıyor.
Birde Android sistemi hızlı ve yeterlimi değilse normal smart alıp yanına mi box almak daha mı mantıklı olur?

60 inç 60BU8000 şuanda fiyatı yükseldi fakat indirim kovalarsanız olabilir ? :)

Ustam dediğin modellerden 65 inç olanını alıp şansımı deneyim sızma konusunda şans işi değil mi bu durum yoksa hepsindemi çıkıyor.
Birde Android sistemi hızlı ve yeterlimi değilse normal smart alıp yanına mi box almak daha mı mantıklı olur?
Smart + android box daha avantajlı. Evet bu durum şans işi ☺️

vestel androidlerde ntfs desteği yok,
fakat şöyle bir yöntem var
denemedim ama videolarını gördüm;

exFAT/NTFS for USB + TotalCommander uygulamaları ile iş çözülüyor.​

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri