Adem abi merhabalar size danışmak için yazıyorum fikirleriniz benim için önemli. Mitsubishi Elektrik Enviro ve Daikin Shira plus iki cihazdan birini taktırmayı düşünüyorum dairem 100 metre kuzey cephe ve antreye taktıracağım bütün oda Kapıları klimayı görüyor taktıracağım alan 12 metrekare civarı kare bir alan evin içinde istediğim sıcaklık yazın 22 23 derece bandında genel itibariyle soğutma için kullanacağım. Gerekli mühendislik ölçümlerini yaptırdığımda servis 18000 lik Enviro serisinin yeterli olacağını söyledi ben 22000 lik ithal olan cihazlarını tercih etmeyi düşünüyorum (18000 e kadar Manisa üretimi malum iç üniteleri) ayrıca Daikin Shira plus la arasında ne gibi artı eksileri mevcut ve Daikinin servisi ve satış sonrası hizmetleri beni düşündürüyor. Mitsubishi Elektrik cihazlarını 10 yıl garantiyle satmakta ve Servisi genel itibariyle memnuniyet verici şu an bunlar da cezbedici bir etken. Sizin de konu hakkında fikirlerinizi alabilirsem çok memnun olurum. Zira daha fazla zam gelmeden taktırmayı düşünüyorum iki cihazdan birini.
Kardeşim Selamlar; Çok güzel nokta atışı tespitlerin var, bize sadece onaylamak düşüyor gibi bir durum var ortada.
Yine tespitlerinde belirttiğin üzere MARKA ALGISI ile ilgili piyasadaki pastadan her kesime satış yapma hevesine kapılmamış tek bir marka dahi yok. ME benim için kıymetli bir markadır, Yine de Hare ve Enviro modellerinde öneride bulunmadığımı beni tanıyanlar biliyorlar. Olanak var ise Krigaminezen, Legendera modellerine yönelmek gerekir diye belirtirim ancak elbette ki nihai karar her zaman tüketicinindir.
Daikin ise iyi girip sonra bozanlardandır benim gözümde. Özellikle alt segment üretimleri de bünyesine dahil etmesi, bu kulvardaki servisler ile çalışması, Satış Sonrası Hizmetler konusunda isimleri kadar büyük olmadıklarının ortaya çıkması gibi konular marka hayranları haricinde herkes tarafından kabul edilen gerçeklerdir.
Kaldı ki bir dönem bazı modellerinde önde Daikin yazarken içinde farklı marka kompresörler kullanıldığı da deşifre olmuştu sonra geri adım attılar. Kaldı ki Daikin sıfır klimayı hatalı montajlayan yetkili servisin hatasını hem de kendi ekipleri tarafından tespit edildikten sonra tüketicinin seçimlik haklarını kullanmasına izin vermemeleri, ''Ya tamir ettir ya da paranı iade al'' diyerek dayatmaya kalkmaları, biz konuya müdahil olunca bizi bile hem de tüketici ile birlikte mahkemeye verdiklerini de biz unutmadık.
Servis montajlamada hatasının deşifre edilmesinden rahatsız olmuş. Gerçekten kurumsal kimliğe sahip bir firma özür dileyip tüketicinin gönlünü alırdı, bunlar sadece JAPON adını kullanan Türk ithalatçı kafası ile hareket ettikleri için ''Vay sen bizim hatamızı nasıl ifşa edersin'' diye savcılığa suç duyurusunda bulunmayı tercih ediyorlar düşünün artık
Kendimize hatıra kalsın diye tüketici ile birlikte ifade vermeye birlikte gidip orada hatıra fotosu selfie çekmiştik
Biz tüketiciler olarak miş gibi, mış gibi yapılmasını istemiyoruz.
Yani büyük bir maka mış gibi yapmak ile büyük bir marka olmak arasındaki farkı ayırt edebilen zihniyet ile çalışmak size her zaman fayda sağlayacaktır.
Konuya teknik olarak bakarsak eğer sizin taktik geçmiş yıllarda uygulamış olduğumuz bir taktiktir ve işe yarıyor doğru ancak kesinlikle yan etkileri de var.
En önemli sorun havanın sirkülasyonu. Merkezi noktadan uzak alanlara etki edebilmek için hava çevriminin mümkün olması gerekir. Yani klimanın sürekli şekilde max fan olarak çalışması lazım ki buna rağmen yine de uç noktalardaki havayı bu klimanın vakumlaması ve soğutup geri üflemesi mümkün olmaz. Dolayısı ile klimaya yakın olan havaya etki yüksek, uzak alana ise düşük olur. Temmuz Ağustos baskın geçtiğinde dış cepheye yakın olan bölümlerde özellikle güneşe maruz kalan yerlerde elbette ki dış ortama göre hava sıcaklığı düşük olur ancak konfor koşullarına riayet edebilecek kadar etkisi olmayabilir o nedenle TEK noktadan BİR adet BÜYÜK klima yerin eben genelde İKİ ayrı noktadan İKİ ayrı KÜÇÜK klimanın bundan çok daha etkili olacağını iddia ettim her zaman.
Belki bir tık satın alım maliyetiniz yükselir ancak etki altına almak istediğiniz alanı iki ayrı noktadan baskıladığınız için çok daha etkin sonuç alırsınız.
Bütün bunlar için ise ne olursa olsun montajı yapacak olan ekibin önce alan tespiti yapmasını rica ederim.