Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Mitsubishi elektrik Enviro vs Daikin Shira plus

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

İsmlglr

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem abi merhabalar size danışmak için yazıyorum fikirleriniz benim için önemli. Mitsubishi Elektrik Enviro ve Daikin Shira plus iki cihazdan birini taktırmayı düşünüyorum dairem 100 metre kuzey cephe ve antreye taktıracağım bütün oda Kapıları klimayı görüyor taktıracağım alan 12 metrekare civarı kare bir alan evin içinde istediğim sıcaklık yazın 22 23 derece bandında genel itibariyle soğutma için kullanacağım. Gerekli mühendislik ölçümlerini yaptırdığımda servis 18000 lik Enviro serisinin yeterli olacağını söyledi ben 22000 lik ithal olan cihazlarını tercih etmeyi düşünüyorum (18000 e kadar Manisa üretimi malum iç üniteleri) ayrıca Daikin Shira plus la arasında ne gibi artı eksileri mevcut ve Daikinin servisi ve satış sonrası hizmetleri beni düşündürüyor. Mitsubishi Elektrik cihazlarını 10 yıl garantiyle satmakta ve Servisi genel itibariyle memnuniyet verici şu an bunlar da cezbedici bir etken. Sizin de konu hakkında fikirlerinizi alabilirsem çok memnun olurum. Zira daha fazla zam gelmeden taktırmayı düşünüyorum iki cihazdan birini.

Adem abi merhabalar size danışmak için yazıyorum fikirleriniz benim için önemli. Mitsubishi Elektrik Enviro ve Daikin Shira plus iki cihazdan birini taktırmayı düşünüyorum dairem 100 metre kuzey cephe ve antreye taktıracağım bütün oda Kapıları klimayı görüyor taktıracağım alan 12 metrekare civarı kare bir alan evin içinde istediğim sıcaklık yazın 22 23 derece bandında genel itibariyle soğutma için kullanacağım. Gerekli mühendislik ölçümlerini yaptırdığımda servis 18000 lik Enviro serisinin yeterli olacağını söyledi ben 22000 lik ithal olan cihazlarını tercih etmeyi düşünüyorum (18000 e kadar Manisa üretimi malum iç üniteleri) ayrıca Daikin Shira plus la arasında ne gibi artı eksileri mevcut ve Daikinin servisi ve satış sonrası hizmetleri beni düşündürüyor. Mitsubishi Elektrik cihazlarını 10 yıl garantiyle satmakta ve Servisi genel itibariyle memnuniyet verici şu an bunlar da cezbedici bir etken. Sizin de konu hakkında fikirlerinizi alabilirsem çok memnun olurum. Zira daha fazla zam gelmeden taktırmayı düşünüyorum iki cihazdan birini.
Kardeşim Selamlar; Çok güzel nokta atışı tespitlerin var, bize sadece onaylamak düşüyor gibi bir durum var ortada.

Yine tespitlerinde belirttiğin üzere MARKA ALGISI ile ilgili piyasadaki pastadan her kesime satış yapma hevesine kapılmamış tek bir marka dahi yok. ME benim için kıymetli bir markadır, Yine de Hare ve Enviro modellerinde öneride bulunmadığımı beni tanıyanlar biliyorlar. Olanak var ise Krigaminezen, Legendera modellerine yönelmek gerekir diye belirtirim ancak elbette ki nihai karar her zaman tüketicinindir.

Daikin ise iyi girip sonra bozanlardandır benim gözümde. Özellikle alt segment üretimleri de bünyesine dahil etmesi, bu kulvardaki servisler ile çalışması, Satış Sonrası Hizmetler konusunda isimleri kadar büyük olmadıklarının ortaya çıkması gibi konular marka hayranları haricinde herkes tarafından kabul edilen gerçeklerdir.

Kaldı ki bir dönem bazı modellerinde önde Daikin yazarken içinde farklı marka kompresörler kullanıldığı da deşifre olmuştu sonra geri adım attılar. Kaldı ki Daikin sıfır klimayı hatalı montajlayan yetkili servisin hatasını hem de kendi ekipleri tarafından tespit edildikten sonra tüketicinin seçimlik haklarını kullanmasına izin vermemeleri, ''Ya tamir ettir ya da paranı iade al'' diyerek dayatmaya kalkmaları, biz konuya müdahil olunca bizi bile hem de tüketici ile birlikte mahkemeye verdiklerini de biz unutmadık.

Servis montajlamada hatasının deşifre edilmesinden rahatsız olmuş. Gerçekten kurumsal kimliğe sahip bir firma özür dileyip tüketicinin gönlünü alırdı, bunlar sadece JAPON adını kullanan Türk ithalatçı kafası ile hareket ettikleri için ''Vay sen bizim hatamızı nasıl ifşa edersin'' diye savcılığa suç duyurusunda bulunmayı tercih ediyorlar düşünün artık :)

Kendimize hatıra kalsın diye tüketici ile birlikte ifade vermeye birlikte gidip orada hatıra fotosu selfie çekmiştik :kiskis

Biz tüketiciler olarak miş gibi, mış gibi yapılmasını istemiyoruz.

Yani büyük bir maka mış gibi yapmak ile büyük bir marka olmak arasındaki farkı ayırt edebilen zihniyet ile çalışmak size her zaman fayda sağlayacaktır.

Konuya teknik olarak bakarsak eğer sizin taktik geçmiş yıllarda uygulamış olduğumuz bir taktiktir ve işe yarıyor doğru ancak kesinlikle yan etkileri de var.

En önemli sorun havanın sirkülasyonu. Merkezi noktadan uzak alanlara etki edebilmek için hava çevriminin mümkün olması gerekir. Yani klimanın sürekli şekilde max fan olarak çalışması lazım ki buna rağmen yine de uç noktalardaki havayı bu klimanın vakumlaması ve soğutup geri üflemesi mümkün olmaz. Dolayısı ile klimaya yakın olan havaya etki yüksek, uzak alana ise düşük olur. Temmuz Ağustos baskın geçtiğinde dış cepheye yakın olan bölümlerde özellikle güneşe maruz kalan yerlerde elbette ki dış ortama göre hava sıcaklığı düşük olur ancak konfor koşullarına riayet edebilecek kadar etkisi olmayabilir o nedenle TEK noktadan BİR adet BÜYÜK klima yerin eben genelde İKİ ayrı noktadan İKİ ayrı KÜÇÜK klimanın bundan çok daha etkili olacağını iddia ettim her zaman.

Belki bir tık satın alım maliyetiniz yükselir ancak etki altına almak istediğiniz alanı iki ayrı noktadan baskıladığınız için çok daha etkin sonuç alırsınız.

Bütün bunlar için ise ne olursa olsun montajı yapacak olan ekibin önce alan tespiti yapmasını rica ederim.

Değerli görüşlerin için çok teşekkür ederim abi. Daikinin bahsettiğin sıkıntılarını her yerden duydum açıkçası Çin malı japon imajı verdi kendine zannımca. Aklıma takılan Shira plus mı Enviro mu performans bakımından (senin tavsiyenden sonra kirigamine de olabilir) Keşif yaptı ekip mitsubishi ekibi abi isteklerime karşılık gelebilecek tarzda performans alabileceğimi söyledin18000 ile benim aklıma takılan mevzu 18000 ve 22000 arasında kayda değer bir performans farklılığı olur mu. Şu an bulunduğum daire ufak memurum ve şark tayininde daha geniş bir alanda kullanma durumum da olabilir cihazı. Son olarak bununla alakalı yorumda bulunursan memnun olurum. Çok teşekkür ederim..

Değerli görüşlerin için çok teşekkür ederim abi. Daikinin bahsettiğin sıkıntılarını her yerden duydum açıkçası Çin malı japon imajı verdi kendine zannımca. Aklıma takılan Shira plus mı Enviro mu performans bakımından (senin tavsiyenden sonra kirigamine de olabilir) Keşif yaptı ekip mitsubishi ekibi abi isteklerime karşılık gelebilecek tarzda performans alabileceğimi söyledin18000 ile benim aklıma takılan mevzu 18000 ve 22000 arasında kayda değer bir performans farklılığı olur mu. Şu an bulunduğum daire ufak memurum ve şark tayininde daha geniş bir alanda kullanma durumum da olabilir cihazı. Son olarak bununla alakalı yorumda bulunursan memnun olurum. Çok teşekkür ederim..
Klimalarda küçük alanlara büyük ürün genelde istemediğimiz durumdur istisnalar hariç.
Yakın duvar etkisi veya erken dönüş etkisi dediğimiz bir durumdan etkilenmemesi adına buna dikkat ederiz.

Şöyle ki; (Siz soğutma ağırlıklı olacağınız için sorun olmaz) ısıtma modunda bir klima çalışırken malum fizik kuralı sıcak hava hafiftir yükselir, dolayısı ile diyelim ki siz 24 dereceye ayarladınız, klimanın olduğu alanda yükselecek olan hava yukarıda yoğunlaşacak, klima bu yoğunlaşan havayı vakumlayacağı için sıcak hava vakumlamış olacak, siz 24 e ayarladınız, uzak alan veya diğer odalar henüz 19 derece ama (Bu uygulamayı kendim yaptığım için rakamlar gerçektir) klimanın sensörünün algıladığı sıcaklık 27 28 derece olacak ve her ne kadar sadece tek bir sensöre değil 5 ile 7 arasındaki ayrı noktalardaki sensörlere göre hareket etse de iç ünitenin sıcaklık verisini sistem her zaman yok saymayacak. Bir noktadan sonra siz 24 e ayarlamışken sistem bunu artık ''Tamam kanka içeriyi 27 algılıyorum, tüketici 24 ayarlamıştı, mühendis de zaten 3 derecelik tolerans değeri vermişti, eee 27 olduğuna göre ben kompresörü kısayım artık'' diyecek ve diğer ortamlar daha 19 20 derece iken klima kompresörü frekans düşürecek.

İşte bizim yakın duvar etkisi dediğimiz, klimaya yakın mesafede bir duvar var ise oraya çarpıp dönen hava.
Erken dönüş etkisi dediğimiz ise klimanın üflediği ısıtılmış veya soğutulmuş havayı erkenden geri emerek bu emdiği sıcaklık değerini yorumlayıp bunu sentezlemesi nedeniyle hatalı okuma ve yorumlama yapması sorunudur.

Küçük alanda büyük klimanın da en büyük sorunlarından birisi hem bu, hem de kasa genleşme sesidir.

FAKAT!

Tüm bu anlattıklarım hem sizin ağırlık noktanızın soğutma olması, hem de kapılar açık olacağı için sürekli bir hava sirkülasyonu olacak olması nedeniyle sorun yaşatmayacağı görüşüne de sahibim.

Hatta sizin kullanım alanı ve koşullarınız doğrultusunda hava çevriminin daha yüksek, btu değerinin daha büyük olması size avantaj sağlayacaktır.

Ürün konusunda halen Mitsubishiden yanayım.

Abi konuyu tekrar canlandırıyorum ama bir sorum daha olacak sana izin verirsen. Shira plus ve Enviro cihazları arasında bir karar verecek olsak servis ve satış sonrası hizmetten bağımsız olarak ele aldığımızda sadece cihaz donanım ve performansı olarak hangisi sence ? (bir arkadaşım daha düşünüyor aynı cihazlar arasında kaldık sormamı rica etti bu soruyu ) :) @Adem Helvacı

Son düzenleme:
Abi konuyu tekrar canlandırıyorum ama bir sorum daha olacak sana izin verirsen. Shira plus ve Enviro cihazları arasında bir karar verecek olsak servis ve satış sonrası hizmetten bağımsız olarak ele aldığımızda sadece cihaz donanım ve performansı olarak hangisi sence ? (bir arkadaşım daha düşünüyor aynı cihazlar arasında kaldık sormamı rica etti bu soruyu ) :) @Adem Helvacı
O halde arada kalmamak adına bu işin duayeni @mbirol ustamı konuya dahil edeyim, Birol ustam beni sol cebinden çıkartıp çakmak cebine alır bu kondua :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri