Eveeeet gelelim yine G-TECH verilerine.
Aşağıda TAPO P115 den aldığım ilk veriler var.
İlk startı 15:10 da verdim ve klima 15:15 de çalışmaya başladı. veriler 5 er dakikalık olduğu için muhtemel start verme ile çalışmaya başlama arası 5 dakika sürmemiştir.
Set değeri 24 derece tam 1 gün hiç değiştirmedim. Otomatik fan konumunda başladı. Aşağıdaki fotoğraf da görünen kırmızı renk 1 rakamının altı ve sol tarafındaki veriler hep otomatik fan kademesinin verileri.
2 NUMARA düşük fan kademesinin
3 NUMARA orta fan kademesinin
4 NUMARA yüksek fan kademesinin tüketim verileri
Ekli dosyayı görüntüle 10681
Aşağıdaki ise düşük-orta ve yüksek fan kademesinde kaydettiğim ortam ısı verilerinin grafiği;
Ekli dosyayı görüntüle 10682
1 numara düşük fan kademesi
2 numara orta fan kademesi
3 numara yüksek fan kademesi
KIRMIZI RENK çizgi EMİŞ SICAKLIK değerleri
MAVİ RENK çizgi ZEMİN SICAKLIK
Grafikten de görüldüğü üzere düşük fan kademesinde üfleme zayıf olduğu için bahsettiğim sıcaklık tabakalaşması bariz görülüyor. Emme sıcaklığı yüksek iken zemin sıcaklığı gayet düşük
2= orta kademede iken bir nebze emme ve zemin sıcaklığı birbirine yakın. Bu esnada ortadaki tuhaf veri neden oldu onu hatırlamıyorum.
3= yüksek kademede ise fark ederseniz tuhaf. Sebebi ise emme sıcaklığının zeminden az olması. Benim düşüncem ve sanırım doğru olanda yüksek üfleme hızı ile zemindeki nispeten soğuk hava tabakası üflenen ile yer değiştirdiği için hızlı bir şekilde yukarı taşınıyor ve üflenen ile karışamadan klima tarafından emiliyor. Bu kötü birşey değil aslında içerisinin hızlı bir şekilde değiştiğini gösteriyor.
Benim eski DAİKİN klimada da gördüğüme göre kompresör devri sabit olsa da faz hızı ile tüketim ters orantılı. Dış üniteden akışkana yüklenen gizli ısı evaparatör tarafından hızlı bir şekilde iç alana aktarılırsa kompresör akışkanı daha kolay sıkıştırıyor ve dolayısı ile tüketim azalıyor.
Yani oda ısındıkça klima odaya daha zor ısı yükleme başlıyor ve orantılı olarak tüketim artıyor. İlk haline göre; ama içerisi ısındığı için hem kompresör frekansı düşüyor hemde set değerine hızlı ulaşıldığı için tüketim azalmış oluyor.
ANCAK YÜKSEK FAN HIZI KONFOR AÇISINDA PEK İYİ DEĞİL!!!!!!
Yukarıdaki veriler 14 aralık perşembe gününe ait 15 Aralık cuma günü tüm gün evde yoktum ve klima açık halde kaldı.
Aşağıda TAPOdan aldığım tüketim verisi görünüyor.
BEN DEDİM BU KLİMA ÇOK NAZLI DİYE.
Sürekli çalışıyor mu hayır. Yüksek denebilecek anlık tüketimi var mı var.
Ortalama tüketimi siz hesaplayın.
Ekli dosyayı görüntüle 10683