Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

O senin gönlünün güzel bakmasından kardeşim :D
Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.
Eline hilti değmemiş tiplerin , @mbirol gibi ustalarımızın olduğu ortamlarda ahkam kestiği yıllar çok da eskide kalmadı.
Neyse ki sosyal mecradan büyük ölçüde temizledik el birliği ile.
Adam yılların klimaforumunun sahibi, ömrü bu sektörün mutfağını bırakın göbeğinde geçirmiş, Çin de klima fabrikalarını gezmiş görmüş mühendisleri ile yıllarca istişare etmiş, bu adam bile illallah etti bu sosyal medya tiplerinden sonunda.

Hiç dikkat ettiniz mi @mbirol ustamız genelde agresiftir yazarken. Evet agresif ama başından sonuna kadar haklı zira bıkmış artık adam.
Tahammül kalmamış, tolere değeri sıfırın bir tık üstünde. Sektör bir yandan, sosyal mecra bir yandan, tüketiciler diğer yandan artık adamda toleransın T si kalmamış durumda.

Çok ciddi değerler kaybettik yıllar boyunca dostlar. Gerek gerçek sektörel anlamda ve gerekse kutsal hazine kaynağı olması gereken sosyal mecrada.

O nedenle sizler çok kıymetlisiniz benim gözümde zira bu konuyu gerçekten sevdiğiniz sohbetlerinizden anlaşılıyor.
Ben istisnasız her mesajınızı okuyorum benimle ilgisi olsun ya da olmasın :ok

O nedenle abi sizlerle montaj yapmak da, hilti kullanmak da şereftir benim için :cool::cay
Teşekkürler abi herşey için umarım burada ki dostluğumuz gerçek hayatada yansır ve kader bizi biryerlerde yolumuzu kesiştirir :)

gtech kullanan lar uzun süre denedi mi acaba klimalarını mesela biz 2 3 saatlik veriye göre kapandı kısmadı diyoruz hiç 1 yada 2 gün sürekli açık bırakan oldumu acaba?

Eveeeet gelelim yine G-TECH verilerine.
Aşağıda TAPO P115 den aldığım ilk veriler var.
İlk startı 15:10 da verdim ve klima 15:15 de çalışmaya başladı. veriler 5 er dakikalık olduğu için muhtemel start verme ile çalışmaya başlama arası 5 dakika sürmemiştir.
Set değeri 24 derece tam 1 gün hiç değiştirmedim. Otomatik fan konumunda başladı. Aşağıdaki fotoğraf da görünen kırmızı renk 1 rakamının altı ve sol tarafındaki veriler hep otomatik fan kademesinin verileri.
2 NUMARA düşük fan kademesinin
3 NUMARA orta fan kademesinin
4 NUMARA yüksek fan kademesinin tüketim verileri

GREE TEST VERİLERi.JPG

Aşağıdaki ise düşük-orta ve yüksek fan kademesinde kaydettiğim ortam ısı verilerinin grafiği;
GREE.JPG

1 numara düşük fan kademesi
2 numara orta fan kademesi
3 numara yüksek fan kademesi
KIRMIZI RENK çizgi EMİŞ SICAKLIK değerleri
MAVİ RENK çizgi ZEMİN SICAKLIK
Grafikten de görüldüğü üzere düşük fan kademesinde üfleme zayıf olduğu için bahsettiğim sıcaklık tabakalaşması bariz görülüyor. Emme sıcaklığı yüksek iken zemin sıcaklığı gayet düşük
2= orta kademede iken bir nebze emme ve zemin sıcaklığı birbirine yakın. Bu esnada ortadaki tuhaf veri neden oldu onu hatırlamıyorum.
3= yüksek kademede ise fark ederseniz tuhaf. Sebebi ise emme sıcaklığının zeminden az olması. Benim düşüncem ve sanırım doğru olanda yüksek üfleme hızı ile zemindeki nispeten soğuk hava tabakası üflenen ile yer değiştirdiği için hızlı bir şekilde yukarı taşınıyor ve üflenen ile karışamadan klima tarafından emiliyor. Bu kötü birşey değil aslında içerisinin hızlı bir şekilde değiştiğini gösteriyor.
Benim eski DAİKİN klimada da gördüğüme göre kompresör devri sabit olsa da faz hızı ile tüketim ters orantılı. Dış üniteden akışkana yüklenen gizli ısı evaparatör tarafından hızlı bir şekilde iç alana aktarılırsa kompresör akışkanı daha kolay sıkıştırıyor ve dolayısı ile tüketim azalıyor.

Yani oda ısındıkça klima odaya daha zor ısı yükleme başlıyor ve orantılı olarak tüketim artıyor. İlk haline göre; ama içerisi ısındığı için hem kompresör frekansı düşüyor hemde set değerine hızlı ulaşıldığı için tüketim azalmış oluyor.

ANCAK YÜKSEK FAN HIZI KONFOR AÇISINDA PEK İYİ DEĞİL!!!!!!

Yukarıdaki veriler 14 aralık perşembe gününe ait 15 Aralık cuma günü tüm gün evde yoktum ve klima açık halde kaldı.
Aşağıda TAPOdan aldığım tüketim verisi görünüyor.
BEN DEDİM BU KLİMA ÇOK NAZLI DİYE.
Sürekli çalışıyor mu hayır. Yüksek denebilecek anlık tüketimi var mı var.
Ortalama tüketimi siz hesaplayın.

Screenshot_20231215-153011.png

Ülkede bunları anlayacak usta bulmamız zor olabilir ? mesela benim usta klimayı takarken sistemden sıvı kaçırmış bu eksikliğin sorun olmayacağını söyledi oysaki bu bilgiler hiçte öyle söylemiyor. ?

İlk startı 15:10 da verdim ve klima 15:15 de çalışmaya başladı. veriler 5 er dakikalık olduğu için muhtemel start verme ile çalışmaya başlama arası 5 dakika sürmemiştir.
Set değeri 24 derece tam 1 gün hiç değiştirmedim. Otomatik fan konumunda başladı. Aşağıdaki fotoğraf da görünen kırmızı renk 1 rakamının altı ve sol tarafındaki veriler hep otomatik fan kademesinin verileri.

Ekli dosyayı görüntüle 10681
Aşağıdaki ise düşük-orta ve yüksek fan kademesinde kaydettiğim ortam ısı verilerinin grafiği;
Ekli dosyayı görüntüle 10682
Grafikten de görüldüğü üzere düşük fan kademesinde üfleme zayıf olduğu için bahsettiğim sıcaklık tabakalaşması bariz görülüyor. Emme sıcaklığı yüksek iken zemin sıcaklığı gayet düşük
2= orta kademede iken bir nebze emme ve zemin sıcaklığı birbirine yakın. Bu esnada ortadaki tuhaf veri neden oldu onu hatırlamıyorum.
3= yüksek kademede ise fark ederseniz tuhaf. Sebebi ise emme sıcaklığının zeminden az olması. Benim düşüncem ve sanırım doğru olanda yüksek üfleme hızı ile zemindeki nispeten soğuk hava tabakası üflenen ile yer değiştirdiği için hızlı bir şekilde yukarı taşınıyor ve üflenen ile karışamadan klima tarafından emiliyor. Bu kötü birşey değil aslında içerisinin hızlı bir şekilde değiştiğini gösteriyor.
Benim eski DAİKİN klimada da gördüğüme göre kompresör devri sabit olsa da faz hızı ile tüketim ters orantılı. Dış üniteden akışkana yüklenen gizli ısı evaparatör tarafından hızlı bir şekilde iç alana aktarılırsa kompresör akışkanı daha kolay sıkıştırıyor ve dolayısı ile tüketim azalıyor.

Yani oda ısındıkça klima odaya daha zor ısı yükleme başlıyor ve orantılı olarak tüketim artıyor. İlk haline göre; ama içerisi ısındığı için hem kompresör frekansı düşüyor hemde set değerine hızlı ulaşıldığı için tüketim azalmış oluyor.

Yukarıdaki veriler 14 aralık perşembe gününe ait 15 Aralık cuma günü tüm gün evde yoktum ve klima açık halde kaldı.

Ekli dosyayı görüntüle 10683
Ozaman sizin makinalar 9 luk olsa işler değişir mi abi sence

Ekli dosyayı görüntüle 10681
Ekli dosyayı görüntüle 10682

Ekli dosyayı görüntüle 10683
Daha ne olsun kapasite yüksek bu cihazların ?

Şimdi bende şuna dikkat ettim makina termostat sırasında kompresör güç çekmiyorken dahi check e bakınca sistemdeki sorunları gösteriyor az önce tesadüfen baktım elektrik limit uyarısı veriyor du
Demek ki ya voltaj da dalgalanma var yada düşmüş yine.
Buraya yazalım elde dursun belki gerek olur.

Valla o konuda birşey diyemeyeceğim.
Burda ben şunu çıkardım sizin makinalar uzun kullanımda rölantiye geçiyor totalde yakıt aynı sayılır bu durumda senin kafan rahatsa abi hiçte baktırma checker cihazı ile dediğin gibi birşey bulamayacak lar.
Daha ne olsun kapasite yüksek bu cihazların ?
Yolun sonu aynı kapıya çıkıyor günün sonunda uzun kullanımda rölanti yakıt durumuna geçecektir ozaman abi

Şimdi bende şuna dikkat ettim makina termostat sırasında kompresör güç çekmiyorken dahi check e bakınca sistemdeki sorunları gösteriyor az önce tesadüfen baktım elektrik limit uyarısı veriyor du
Demek ki ya voltaj da dalgalanma var yada düşmüş yine.
Buraya yazalım elde dursun belki gerek olur.
Benim burada hiç dalgalanma yok derken boşa deniyorum Check herşeyi söylüyor ???‍♂️

Benim burada hiç dalgalanma yok derken boşa deniyorum Check herşeyi söylüyor ???‍♂️
Abi bende bugün ara ara gelen bir tıkırtı vardı dış üniteden elimi kapağa bastırınca geçen şeklinde onun için dış ünite hava kapağına aralıklı sünger çektim yalnız bu kapağı çıkarınca hava sesi ve kompresör sesi bile baya azaldı demekki ses kapak ile dış ünite petekleri arasında yankı yaparmış

Ekli dosyalar

• IMG_20231217_170638.jpg
    IMG_20231217_170638.jpg
    126.9 KB · Görüntüleme: 11
Abi bende bugün ara ara gelen bir tıkırtı vardı dış üniteden elimi kapağa bastırınca geçen şeklinde onun için dış ünite hava kapağına aralıklı sünger çektim yalnız bu kapağı çıkarınca hava sesi ve kompresör sesi bile baya azaldı demekki ses kapak ile dış ünite petekleri arasında yankı yaparmış
İzalasyon bizim işimiz eline sağlık kardeşim ??

İster istemez hava o ızgaralar arasından geçerken ses yapar. Ama mühendisler bunu minimumda tutmak için sürekli yeni tasarımlar yapar. En mantıklısı onun orada olmaması ama hem tehlike arz etmesi hemde kuş vb hayvanlara barınak oluşturmamak adına onun yeri kendi yeri bence.

Bugün iki klimanın filtrelerini temizledim. 18bin olana CL yaptırdım mis gibi oldu. Ama Evaporatör üzerinde çok yamuk yumuk bir görünüm var yani yeni bir klima değilde ikinci el gibi 12bin olan çok daha düzgün. İnsanın aklına hep kötü kötü şeyler geliyor ince eliyoruz işte. ?

@muhammet göl sen sürekli klimayı kullanıyorum dedin. TAPO da sürekli takılı ise tam 24 saatlik tüketim verisini burada paylaşabilir misin. Adamlar gelirse elimizde kıyaslayabieceğimiz bir veri olsun.;)

Dikkat et 00:00 ile 23:59 arasını alıyor yoksa eski veriler saatlik hale geliyor geriye dönük 5 dakikalıklara ulaşılamıyor.

@muhammet göl sen sürekli klimayı kullanıyorum dedin. TAPO da sürekli takılı ise tam 24 saatlik tüketim verisini burada paylaşabilir misin. Adamlar gelirse elimizde kıyaslayabieceğimiz bir veri olsun.;)

Dikkat et 00:00 ile 23:59 arasını alıyor yoksa eski veriler saatlik hale geliyor geriye dönük 5 dakikalıklara ulaşılamıyor.
Abi takvim halinde mi istiyorsun yoksa tam saat 00.00 a 5dk Kala grafikmi istiyorsun

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-12-17-19-41-14-88_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    Screenshot_2023-12-17-19-41-14-88_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    44.3 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2023-12-17-19-41-39-77_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    Screenshot_2023-12-17-19-41-39-77_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    16.4 KB · Görüntüleme: 7
Abi takvim halinde mi istiyorsun yoksa tam saat 00.00 a 5dk Kala grafikmi istiyorsun
00:00 a 5 kala tabi müsait olursan. Taponun uygulamasında Enerji Kullanımı altında Daha Fazla Göster butonuna tıkla sonra Güç yazısına tıkla Son 24 Saat işaretli iken sağ üstte 3 noktaya tıklayıp Tüm Verileri Dışarı Aktar seçeneğine tıklayarak kendi mail adresine gelen dosyaları buradan paylas. Excel dosyası halinde mail geliyor birir enerji kullanımı diğeri güç adıyla.

00:00 a 5 kala tabi müsait olursan. Taponun uygulamasında Enerji Kullanımı altında Daha Fazla Göster butonuna tıkla sonra Güç yazısına tıkla Son 24 Saat işaretli iken sağ üstte 3 noktaya tıklayıp Tüm Verileri Dışarı Aktar seçeneğine tıklayarak kendi mail adresine gelen dosyaları buradan paylas. Excel dosyası halinde mail geliyor birir enerji kullanımı diğeri güç adıyla.
Tamam abi yalnız 17 günlük verir sen gerek olanı alırsın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri