9 luk 42 ise 24 lüğü için forklift + vinç gerek sanırım.birol abi 2 adet panasonic heatcharge makine aldık osman hocaya 9 luk . makinenin dış ünitesi 42 kg abi.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
9 luk 42 ise 24 lüğü için forklift + vinç gerek sanırım.birol abi 2 adet panasonic heatcharge makine aldık osman hocaya 9 luk . makinenin dış ünitesi 42 kg abi.
TAPO ALALIM TAPOSana sonoff vs bakalım bir şeyler
Zaten bu işlere merakın da var nasılsa![]()
Sorma abi ya bıraksak herşey güzel olacak o ne güzel sayaca kw leri yazacak bizde her ay ödeyip gececez hayat devam edecek ?Bu wat metre alan tüm klima kullanıcıları kafayı kırıyor valla. Ya işiniz gücünüz yok mu hiç sizlerin. Gidin balık alayım yürüyüş yapın, parkta oturun iki dedi kodu yapın. Bırakın şu klima katı, çalışsın işini yapsın.![]()
?@İRFAN ooo abi hoşgeldin ?
1 haftadir aklımda me legendera ya geçme düşüncesi var vardaaa şu yıllık temizlik işi düşündürüyor beni o konuda çok hassasım gecen yaz sezonu sonu koku yapınca söküp yıkadım kışa mis gibi giriş yaptım sürdürülebilir lik olarak hep Gerekli olan birşey olduğu için aklımın köşesinde duruyor.
Diğer yandan me nin 18ligi ısıtmada min 100w desek hadi 12ligi de 50 70w ile çalışsa yazlı kışlı hemde ileriye dönük elektrik kw fiyatlarını göz önüne alırsak muazzam bir yatırım olur ama işte yıllık bakımı servis beleşe yapmaz ?
En az 2 3bin alır seneden seneye de değişir.
Şuan ki durumumu hesaba katarsak yazı 90kw ile kapadım tabi 24 saat esaslı çalışmadı hep akşam 5 te çalıştırdık aşırı sıcaklarda 24saat kapatmadik hadi 15gun kapatmadik desek yazın korkum yok 100w ile işini yapıyor klimam kışın işte en sert zamanlarda 10kw geçmiyor günlük yaşadık gördük bir ay sert geçse 300kw yapar 0 ın altında olmadığı zamanlarda 220 kw mesela şuan ayı 208kw ile kapatacak gibi duruyor
Kafamda sorularrr sorular ????
Hayatta herşeye bu titizlikle yaklaşıyoruz ustam. ?Bu wat metre alan tüm klima kullanıcıları kafayı kırıyor valla. Ya işiniz gücünüz yok mu hiç sizlerin. Gidin balık alayım yürüyüş yapın, parkta oturun iki dedi kodu yapın. Bırakın şu klima katı, çalışsın işini yapsın.![]()
Test edemedim abi bir sonrakinde edecem ev çok kalabalıktıHayırlı olsun remzim sorun ortadan kalktı mı
Hı bende yeni rakı altın serisini buzlu istiyorsun sandım ?Yani bende ekstra daha soğuk olur demek istedim ?
220*1,5 330₺ daha ne istiyorsun bence sakin ol boşver ?@İRFAN ooo abi hoşgeldin ?
1 haftadir aklımda me legendera ya geçme düşüncesi var vardaaa şu yıllık temizlik işi düşündürüyor beni o konuda çok hassasım gecen yaz sezonu sonu koku yapınca söküp yıkadım kışa mis gibi giriş yaptım sürdürülebilir lik olarak hep Gerekli olan birşey olduğu için aklımın köşesinde duruyor.
Diğer yandan me nin 18ligi ısıtmada min 100w desek hadi 12ligi de 50 70w ile çalışsa yazlı kışlı hemde ileriye dönük elektrik kw fiyatlarını göz önüne alırsak muazzam bir yatırım olur ama işte yıllık bakımı servis beleşe yapmaz ?
En az 2 3bin alır seneden seneye de değişir.
Şuan ki durumumu hesaba katarsak yazı 90kw ile kapadım tabi 24 saat esaslı çalışmadı hep akşam 5 te çalıştırdık aşırı sıcaklarda 24saat kapatmadik hadi 15gun kapatmadik desek yazın korkum yok 100w ile işini yapıyor klimam kışın işte en sert zamanlarda 10kw geçmiyor günlük yaşadık gördük bir ay sert geçse 300kw yapar 0 ın altında olmadığı zamanlarda 220 kw mesela şuan ayı 208kw ile kapatacak gibi duruyor
Kafamda sorularrr sorular ????
Gelecek değerli kıymetli Birol ustacığımKalite başka olur. Hayırlı olsun. Osman Hoca dan çetin kış şartları testlerini bekliyoruz.
Abi bims i yani briket i gözünde büyütme. Çimento ve gerekli yıkanmış taşları harmanlayarak kalıbına döküyorlar. Önemli olan içine giren karışımdan çalmasınlar. Içine ne giriyor çimento taş yapistirici nem engelleyici rutubet önleyici falan filan. Uzun lafın kısası ben olsam bims ile yaptirmam evimi yabana da saygı duyarım. Amacımız tuğla bims ve gaz betonu savastirmak değil. Herkes istediği gibi evinin duvarlarını ordurebilir. Ben burada sadece bilgi verdim. Bu ürünlerin artı ve eksilerini sizle paylaştım. Durum bundan ibaret.Bu hafta gece 2⁰ gündüz 20⁰ leri görüyoruz. Evin cephesi güneşe sırt çevirmiş gibi düşün, arsa konumu ve yazın güneşin yakıcı etkisinden korunmak için bu şekilde düşündük. 2023de tamamladık bims malzemesi sanki içinde köpük gibi baloncukları andırıyor yazında güneşin yakıcı etkisinden koruyor. Burası yazın 45⁰leri görüyor. ?
Şuan 28 günlük tüketimi cihazın 205 kw . Gerisini siz düşünün. Bakalım ocak ve şubat tüketimleri ne olacak?220*1,5 330₺ daha ne istiyorsun bence sakin ol boşver ?
Şimdi tekrar baktım 42 kilo dış ünite 14.5 kg iç ünite yazıyor. SEER 10.50 SCOP 6.20 yazıyor. Özellikle -7 ve üzerinde 18 btu ve üzerinde çalışır makine yazıyor . Yani 5,00 kw9 luk 42 ise 24 lüğü için forklift + vinç gerek sanırım.
Senin cihaz mıŞuan 28 günlük tüketimi cihazın 205 kw . Gerisini siz düşünün. Bakalım ocak ve şubat tüketimleri ne olacak?
Benim ki ben nereye istersem oraya üflüyor. Ben hangi koltuğa oturursam kanatciklari oraya çeviriyor kerata.Ben BRE klimada düşey kanatların AEP ile kıyaslandığında daha fazla açı sunduğunu görünce dikkatimi çekmişti o zaman bakmıştım derinliklerine. BRE de klimanın ağzı o kadar açılıyor ki, önündeki havanın rahat akışı sanki ek bir katkı sağlıyor gibi.
Bir de bu klimalarda beni tilt eden bir durum var, düşey kanatlada V yapamıyorsun. Yani ya sağa ya sola ya ortaya bakıyorlar, kardeşim ben ortaya üflemesin, sağa ve sola üflesin istiyorum sana ne? Niye şunları yekpare yapıyorsunuz?
EvetSenin cihaz mı
18 likmiydi abi
9 luk abim. -35 derecelerde çalışabilen hatta isveç ve norveç te -40 ° dahi çalıştığı ispatlanan tek japon markası. Remzi ben panasonic ten bahsediyorsun sandım abim . Söylediğim konu legendera için geçerli. Beni takip etmesi odanın herbir köşesini eşit bir şekilde ısıtması inanılmaz. Diğer kliman da bu durum yoktu. Mesela sağ köşe 24 ° ise sol köşe 20 ° idi. Bunda bu durum söz konusu bile değil18 likmiydi abi
Güle güle kullan abi ne güzel9 luk abim. -35 derecelerde çalışabilen hatta isveç ve norveç te -40 ° dahi çalıştığı ispatlanan tek japon markası. Remzi ben panasonic ten bahsediyorsun sandım abim . Söylediğim konu legendera için geçerli. Beni takip etmesi odanın herbir köşesini eşit bir şekilde ısıtması inanılmaz. Diğer kliman da bu durum yoktu. Mesela sağ köşe 24 ° ise sol köşe 20 ° idi. Bunda bu durum söz konusu bile değil
Üfffff seer ler havada uçuşuyor.Şimdi tekrar baktım 42 kilo dış ünite 14.5 kg iç ünite yazıyor. SEER 10.50 SCOP 6.20 yazıyor. Özellikle -7 ve üzerinde 18 btu ve üzerinde çalışır makine yazıyor . Yani 5,00 kw
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.