Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 50" - 55" Son Fiyatlara Göre TV Seçimi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

MTK

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
20.000 TL
Marka Model Bilgisi
Hepsi
Öncelikle herkese merhaba,

yaklaşık 2 haftadır alınabilecek 50"-55" televizyonlar üzerine bir araştırma yapıyorum. Aslında 43" ve 15.000 TL aşağısında araştırma ile başladım ancak daha sonra 50" - 55" aralığında 20.000 TL bandında bir televizyon almanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Özellikle buradaki arkadaşlar ve Adem Bey sayesinde şu an Teknosa'da TV bölümünde çalışabileceğimi hissediyorum :D. Sıfırdan başlayarak TV seçiminde nelerin önemli olacağına kadar kendimce bir önem listesi yaptım. Aşağıda sizlerle paylaştığım listede son televizyonlar arasında bir seçim yapacağım ve sizlerin de gerek kullanıcı gerek de teknik bilgilerinden yararlanarak satın alım yapmayı planlıyorum. Öncelikle kullanım tarzım daha çok film, dizi, youtube gibi daha çok izleme tarzında olacak ancak daha sonrasında oyun için de kullanabilirim. Dolayısıyla Hertz ve oyun desteği şu an için elzem olmasa da ilerisi için düşündüğüm bir seçenek. Televizyonun yeri konusunda ise VA panel şimdi taşınacağım ev için uygun gözüküyor dolayısıyla ekstra IPS panel ihtiyacım yok gibi gözüküyor. Listede Adem Bey ve inceleriz.com ekibinin bazı önerilerini de ekledim ancak doğruyu söylemek gerekirse aklımda Ambilight özelliğinden dolayı Philips geçiyor. Başka bir arkadaşım LG televizyon alıp daha sonra Hue ile benzer bir deneme yaptı ancak tabii ki Ambilight kadar başarılı olamadı. Toshiba televizyonlar her ne kadar fiyat olarak avantajlı olsa da gerek karma panel gerek de Vestel'den dolayı çok olumlu yaklaştığım bir marka değil maalesef. Vestel de öncesinde yaşadığım sorunlar ve işimden gereği plastik tarafındaki ucuzluğundan dolayı çok beğenmediğim markalardan biri. Ancak donanımsal özellik ve iç yapısına dair çok bir bilgim olmadığı için o kısmına bir şey diyemeyeceğim. Vestel'in sadece 1 modelini Qled olduğu için ekledim. Oyunda performans vermese de dediğim gibi izleme konusunda bir önceliğe sahibim. İnternette çok araştırsam da Philips Pus8548 ve Pus 8118 konusunda çok bir detay bulamadım. Pus8548 modelinde "the one" olarak başka kodlu ürünlerini inceledim ancak bunun hakkında maalesef pek bir bilgi bulamadım. Görüntü konusunda özellikle TCL c serisini çok övseler de gerek satış sonrası destek ve şikayetvar da olan yorumlardan dolayı şüphelerim var. Ssamsung marka olarak bilindik bir marka olsa da aynı parada daha iyi özellikli televizyon bulunuyor. İçerisine girdikçe daha fazla seçenekler ortaya çıksa da son listem bu şekilde oluştu. Sizlerden ricam özellikle Philips tarafında kullanan ya da bilgisi olan varsa açıklama yapabilir mi ve sizce bu listeden hangi ürün satın alması daha mantıklı olur? Eğer bu fiyat bandında liste dışı önereceğiniz televizyonlar varsa memnuniyetle tavsiyeye açığım. Şimdiden herkese teşekkürler.

Samsung 55CU8000'e bakın derim.
Merhabalar Murat Bey,

Bahsetmiş olduğunuz televizyonu incelemiştim(sadece yorumlar ve özelliklerine bakarak), tiz seslerde başarılı ancak Dolby Atmos ve DTS:X gibi teknolojiler olmadığından aklıma çok yatmamıştı. Buna ek olarak Samsung'da kullanılan Tizen işletim sistemini gerek uygulama darlığından gerek de bu modelde okuduğum "Karanlık/Siyah dengesi ve görüş açıları ise panel sınırlamaları nedeniyle beklentilerin altında kalıyor. Örneğin, bir şehir manzarasının bulunduğu gece çekimini görüntülerken, gökyüzünün siyahı gri tonlara yaklaşıyor." bilgi televizyona karşı önyargı oluşturuyor.

Araştırmalardan sonra bana en uygun televizyonun Philips 55PUS8508 olacağına karar verdim. Eğer oyun oynayacak arkadaşlar da arada kaldıysa onlara da 88 serisini öneririm.

Merhabalar Murat Bey,

Bahsetmiş olduğunuz televizyonu incelemiştim(sadece yorumlar ve özelliklerine bakarak), tiz seslerde başarılı ancak Dolby Atmos ve DTS:X gibi teknolojiler olmadığından aklıma çok yatmamıştı. Buna ek olarak Samsung'da kullanılan Tizen işletim sistemini gerek uygulama darlığından gerek de bu modelde okuduğum "Karanlık/Siyah dengesi ve görüş açıları ise panel sınırlamaları nedeniyle beklentilerin altında kalıyor. Örneğin, bir şehir manzarasının bulunduğu gece çekimini görüntülerken, gökyüzünün siyahı gri tonlara yaklaşıyor." bilgi televizyona karşı önyargı oluşturuyor.

Araştırmalardan sonra bana en uygun televizyonun Philips 55PUS8508 olacağına karar verdim. Eğer oyun oynayacak arkadaşlar da arada kaldıysa onlara da 88 serisini öneririm.
Herkese Merhabalar ,

Bir arkadaşımız konu ile ilgili özelden bana son durumu sormuş. Ona yazdığım cevabı aşağıda herkes görebilsin diye buradan iletiyorum. Aklında konu ile ilgili soru olan arkadaşlar olursa belki burada yazdıklarım bir işine yarayabilir.

"Elimden geldiğince sizlere deneyimimi paylaşmayı deneyeceğim. Ürünü ilk başta Amazon'dan vade farksız 9 taksitle sipariş verdim. ürünü kolay gelsin lojistik ile getirdiler ve siparişimden 3 gün sonra teslim edebileceklerini belirttiler. Hafta içi çalıştığımdan dolayı cumartesi gününe kayıt yaptırdım ve o zamana getirmelerini talep ettim. Ne hikmetse bu talebimin üzerinden 1 gün bile geçmeden siparişimi kargo zarar gördü diyerekten iptal ettiler. Ondan sonra da ürüne zam getirip taksit imkanını kaldırdılar. Bu sebeplerden dolayı yukarıda bahsetmiş olduğunuz ürünü alamadım. Daha sonra ise 1000 TL daha fazla vererek 50PUS8808 Philips TV'yi alabileceğimi farkettim. BU sefer vade farksız 3 taksit oluyordu ancak ürünün özellikleri bu farka değerdi. 1000 TL fark ve 55 inç yerine 50 inç olması TV'ler arasındaki olumsuz yönlerdi ancak bunlara kıyasla panel tipini VA panelden IPS panele geçirmiş, 60 HC olan ekranı 140 Hz'e çıkarmış, ses çıkışını 2 x 10W 2dan 2 x 20W'a çıkarmış oldum. Şu an anlayacağınız 50PUS8808 model TV'yi kullanıyorum ve şu ana kadar çok memnunum. Ürün hakkındaki bir şikayetim teknk servis konusunda oldu. İstanbul Kartal bölgesinde ikamet etmekteyim ve buraya bakan servisi aradığımda bana 9 gün sonraya randevu verebildiklerini söylediler. Ürünün nakliye aşaması zaten uzun sürdüğünden dolayı daha erkene gelmelerini rica ettim ancak maalesef kabul etmediler. Bu sırada o servise ulaşana kadar da çok zorlandığımı belirtmeliyim. Ben de daha sonra Maltepe servislerini arayıp onların gelmesini rica ettim. Orada bulunan arkadaş kartala bakmadıklarını söyledi ancak ben de KArtal ofisiyle görüştüğümü ve sorun olmayacağını söyledikelerini belirttim ve 2 gün sonraya randevu alabildim. Dolayısıyla size olan tavsiyem öncesinde bulunduğunuz yerdeki servis ile konuşup öncesinde ne kadar destek olabildiklerini anlamak daha sonra Philips'de kararlıysanız bu iki model arasındaki farka bakarak tercih yapmanız olur. Ben şahsen oyun oynamayı düşünmediğim için bu modele hiç bakmamıştım ancak şu an bu farkı verip bu modeli aldığım için memnunum.

Umarım birazda olsa yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla. "

Ben ürünleri aldığımda aralarındaki fark çok daha azdı ancak şu an fark biraz açılmış.

Herkese Merhabalar ,

Bir arkadaşımız konu ile ilgili özelden bana son durumu sormuş. Ona yazdığım cevabı aşağıda herkes görebilsin diye buradan iletiyorum. Aklında konu ile ilgili soru olan arkadaşlar olursa belki burada yazdıklarım bir işine yarayabilir.

"Elimden geldiğince sizlere deneyimimi paylaşmayı deneyeceğim. Ürünü ilk başta Amazon'dan vade farksız 9 taksitle sipariş verdim. ürünü kolay gelsin lojistik ile getirdiler ve siparişimden 3 gün sonra teslim edebileceklerini belirttiler. Hafta içi çalıştığımdan dolayı cumartesi gününe kayıt yaptırdım ve o zamana getirmelerini talep ettim. Ne hikmetse bu talebimin üzerinden 1 gün bile geçmeden siparişimi kargo zarar gördü diyerekten iptal ettiler. Ondan sonra da ürüne zam getirip taksit imkanını kaldırdılar. Bu sebeplerden dolayı yukarıda bahsetmiş olduğunuz ürünü alamadım. Daha sonra ise 1000 TL daha fazla vererek 50PUS8808 Philips TV'yi alabileceğimi farkettim. BU sefer vade farksız 3 taksit oluyordu ancak ürünün özellikleri bu farka değerdi. 1000 TL fark ve 55 inç yerine 50 inç olması TV'ler arasındaki olumsuz yönlerdi ancak bunlara kıyasla panel tipini VA panelden IPS panele geçirmiş, 60 HC olan ekranı 140 Hz'e çıkarmış, ses çıkışını 2 x 10W 2dan 2 x 20W'a çıkarmış oldum. Şu an anlayacağınız 50PUS8808 model TV'yi kullanıyorum ve şu ana kadar çok memnunum. Ürün hakkındaki bir şikayetim teknk servis konusunda oldu. İstanbul Kartal bölgesinde ikamet etmekteyim ve buraya bakan servisi aradığımda bana 9 gün sonraya randevu verebildiklerini söylediler. Ürünün nakliye aşaması zaten uzun sürdüğünden dolayı daha erkene gelmelerini rica ettim ancak maalesef kabul etmediler. Bu sırada o servise ulaşana kadar da çok zorlandığımı belirtmeliyim. Ben de daha sonra Maltepe servislerini arayıp onların gelmesini rica ettim. Orada bulunan arkadaş kartala bakmadıklarını söyledi ancak ben de KArtal ofisiyle görüştüğümü ve sorun olmayacağını söyledikelerini belirttim ve 2 gün sonraya randevu alabildim. Dolayısıyla size olan tavsiyem öncesinde bulunduğunuz yerdeki servis ile konuşup öncesinde ne kadar destek olabildiklerini anlamak daha sonra Philips'de kararlıysanız bu iki model arasındaki farka bakarak tercih yapmanız olur. Ben şahsen oyun oynamayı düşünmediğim için bu modele hiç bakmamıştım ancak şu an bu farkı verip bu modeli aldığım için memnunum.

Umarım birazda olsa yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla. "

Ben ürünleri aldığımda aralarındaki fark çok daha azdı ancak şu an fark biraz açılmış.

50PUS8808 IPS değil VA tabanlı bir panel kullanmakta. Daha doğrusu sadece bu TV değil bütün 50 inç TV'ler VA panele sahiptir. Hayırlı olsun televizyonununz.

50PUS8808 IPS değil VA tabanlı bir panel kullanmakta. Daha doğrusu sadece bu TV değil bütün 50 inç TV'ler VA panele sahiptir. Hayırlı olsun televizyonununz.
Merhaba Murat Bey,

Öncelikle iyi dilekleriniz ve düzeltme için teşekkür ederim ancak okuduğum sitede böyle görmüştüm ve maalesef başka bir bilgi bulamamıştım internette. Aşağıda görmüş olduğum siteyi iletiyorum. Maalesef Philips'in kendi sitesinde ben göremedim konu ile ilgili bir bilgi.

Merhaba Murat Bey,

Öncelikle iyi dilekleriniz ve düzeltme için teşekkür ederim ancak okuduğum sitede böyle görmüştüm ve maalesef başka bir bilgi bulamamıştım internette. Aşağıda görmüş olduğum siteyi iletiyorum. Maalesef Philips'in kendi sitesinde ben göremedim konu ile ilgili bir bilgi.

MArka sitelerinde çok detaylı bilgi girmezler. DH'deki olayda hiçbir şey bilmeyen EDİTÖR arkadaş bütün PUS8808 serisine basmıştır IPS diye. Dert edilecek bir durum yok siz memnunsanız cihazdan konu kapanmıştır.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri