Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Beko Klima Bahar da Defrost Normal mi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Marka Model Bilgisi
Beko
Klima bugün 3 4 kez defrosta geçti her geçtiğinde 15 dk kaldı dışarısı 17 derece sizce normal mi defrosta geçmesi buz yokken neyin buzunu çözüyor deforst tam ne anlama geliyor onuda bilmiyorum aslında ama bence havalar soğukken geçmesi lazım defrosta klima beko 31225 serisi

Evet abi bulunduğum ortam bir konteynır fabrika içindeyiz ama konteynırdan ofislerdeyiz bu sebebten baya bir izolasyon zaafiyeti var klimalara vakumsuz montajdan dolayı thh başvuru yapmıştım eğer thh tarafından kabul edilir değişim olursa bu beyaz renkli 12 lik bekoları verip üstüne 1.500₺ ödeyip gri renkli 9 luk beko almayı düşünüyordum abi çünkü gri renkli olanlar prosmart olarak geçiyor belki daha iyi bir yazılıma ve kaliteye falan sahiptir diye düşünmüştüm bu izolayson sorununu düşünürsek sence bu dediğimi yapmalımıyım yoksa beyaz 12 likle devam mı etmeliyim. Benim odam 12 m2 diğer oda 14 m2 tavan yüksekliğimiz 2,35 metre
+1

Abi yanında A gelen modeller çok kötü oluyor değerleri bizim dükkanda bir tane A birtane düz var A yazan modelin eer cop değerler inanılmaz kötü neden acaba ?

A modellerini ben Altus'un A'sı olarak yorumluyorum kendimce. Altus'ta kullanılan kompresörleri Arçelik-Beko'ya uydurmuşlar gibi. Kompresör sıkıntısı olunca hem klimalarda hem de buzdolaplarında taleplerin karşılanmasında epey zorlandı firmalar. O nedenle yeni modeller de çıkamadı. Altus'ları piyasadan toplayıp üstüne Beko Arçelik yazıp göndermiş bile olabilirler. Ben ilk duyduğumda bu modeli Beko'nun sitesinde özellikleri bile yoktu galiba.

Altus ALK-1250'nin değişi sonucu Beko 31225 A önerdiler, baktım özelliklerine birebir Altus'un aynısı. 31225 modeli ise stokta yoktu. Aynı model olduğunu görünce kabul ettim. Piyasada bir ara Altus klima bulunmamasının da sebebi bu olabilir.

Daha önce başka ürünlerde başka markaların da yan marka ürünleri toplayıp ana marka olarak piyasaya sürmesini görmüştük. Şahsi tahminim öyle bir durum olduğu.

A modellerini ben Altus'un A'sı olarak yorumluyorum kendimce. Altus'ta kullanılan kompresörleri Arçelik-Beko'ya uydurmuşlar gibi. Kompresör sıkıntısı olunca hem klimalarda hem de buzdolaplarında taleplerin karşılanmasında epey zorlandı firmalar. O nedenle yeni modeller de çıkamadı. Altus'ları piyasadan toplayıp üstüne Beko Arçelik yazıp göndermiş bile olabilirler. Ben ilk duyduğumda bu modeli Beko'nun sitesinde özellikleri bile yoktu galiba.

Altus ALK-1250'nin değişi sonucu Beko 31225 A önerdiler, baktım özelliklerine birebir Altus'un aynısı. 31225 modeli ise stokta yoktu. Aynı model olduğunu görünce kabul ettim. Piyasada bir ara Altus klima bulunmamasının da sebebi bu olabilir.

Daha önce başka ürünlerde başka markaların da yan marka ürünleri toplayıp ana marka olarak piyasaya sürmesini görmüştük. Şahsi tahminim öyle bir durum olduğu.
Anladım abi teşekkürler bilgilendirmen için :)

Servis geldi klimlara baktı içinde gaz basıncına makine bağlayıp ölçecekken dışarı birsürü gaz çıktı basınçlı bir şekilde bunun gaz değil hava olduğunu söyledi abi saçma sapan bir iş nedir bu beko servisi anlamadım cihazı değiştirin dedim bunlar randımanlı çalışmıyor dedim başvuralım dedi bakacaz nolacak gitti içindeki gazlar bence @Adem Helvacı

Merhabalar herkese bizde dün ekolojik inverter Arcelik 18000 btu klima taktırdık aynı sorun bizdede var klima sürekli defrost moduna giriyor odayı ısıtmıyor sizde de durum aynı devam ediyor mu ?

Bu sırada dış ünitede herhangi bir ses bir hareket oluyor mu?
Evet çalışmaya devam ediyor ama hava yaklaşık 15 derece yaklaşık 1 saat çalıştırmama rağmen istediğim sıcaklığa ulaşmadı odanın sıcaklığı 20 21 dereceden yukarı çıkmadı sürekli 8 10 dakikada bir defrost moduna girdi tuhaf değil mi sizcede ?

Evet çalışmaya devam ediyor ama hava yaklaşık 15 derece yaklaşık 1 saat çalıştırmama rağmen istediğim sıcaklığa ulaşmadı odanın sıcaklığı 20 21 dereceden yukarı çıkmadı sürekli 8 10 dakikada bir defrost moduna girdi tuhaf değil mi sizcede ?
Abi genel olarak bu makina nın hepsi böyle demekki model olarak.
sadece klima ile ısınan birisi kışın acayip perişan olur mesela ben bende olsa iade ederdim çalışması için yalvartacak duruma da getirir bu sert havalarda.
daha kış bile görmedik kışın babası 10 ocaktan sonra başlıyor ?

Set değeri 28 denedim 30 27 çoğu aynı sonuç ilk defa böyle birsey yaşadım yarın servis gelecek onlar tabikide normal dediler ben ısrar ediyorum diye randevu oluşturuldu eğer çözüm olmazsa iade isteyeceğim daha klima 1 günlük normal değil gibi yerli mal kısmında ise bundan önce York vardı parçası bulunmadığı için çöp oldu bizde yerli mal olsun hem arçeliğin suana kadar tüm ürünleri bizde sorun çıkarmadı diye aldık ama bende anlamadım bu olayı ??

Oda sıcaklığını 22-23 civarında istiyorsam ben 25 yapıyorum değeri. Hatta bazen daha hızlı soğutsun diye 27 yapıp yarım saat kadar sonra kısıyorum. Ayarı 25 yapınca oda sıcaklığını 22-23 civarında tutuyor. Ayrıca oda kapısı biraz açık olsa bile kesinlikle sürekli çalışıp yeteri kadar ısıtamadığı için defrosta girmiyor. Dinsizin hakkından imansız gelir diye bir laf vardır. Madem öyle sayın klima, biz de anladığın dilden konuşuruz dedim. Direkt 23 yapsam ısıtmıyor. Ama 25 yapsam güzel ısıtıyor. Ayrıca uyku moduna alıyorum uyurken, 6 saat ya da 7 saat ayarlı. O her saat 1 derece düştüğü için (örnek olarak gece 12'de uyku moduna aldım 25 derecede) saat 1'de 24 dereceye düşüyor, saat 2'de 23 dereceye düşüyor, sabah 7'de kadar çalışıp kapanıyor.

25 ile içeriyi ısıtıp 23 ile devam ettirince de defrosta girip çıkarak sıcaklığı koruyor tabi ama uyku moduna almak uyurken daha konforlu. Bir de o yatay kanat yukarı aşağı yaptıkça ses çıkarmasa.... Gıcırdıyor bile arada.

Set değeri 28 denedim 30 27 çoğu aynı sonuç ilk defa böyle birsey yaşadım yarın servis gelecek onlar tabikide normal dediler ben ısrar ediyorum diye randevu oluşturuldu eğer çözüm olmazsa iade isteyeceğim daha klima 1 günlük normal değil gibi yerli mal kısmında ise bundan önce York vardı parçası bulunmadığı için çöp oldu bizde yerli mal olsun hem arçeliğin suana kadar tüm ürünleri bizde sorun çıkarmadı diye aldık ama bende anlamadım bu olayı ??
Klima konusunda yerli üretimler cortluyor bence. Tamam kolay bir iş değil tabi ama. Vestel grubuna göre Arçelik üretimleri bir tık daha iyi olsa da klima konusunda yine eksikleri çok var. Acaba yine aynı fabrikalarda üretilen LG klimalarda da durum böyle mi?

Yavaş yavaş yükseltmeyi deneyin önce 24⁰ 25⁰ biraz zaman tanıyın bakalım ne değişecek. ?

Klima konusunda yerli üretimler cortluyor bence. Tamam kolay bir iş değil tabi ama. Vestel grubuna göre Arçelik üretimleri bir tık daha iyi olsa da klima konusunda yine eksikleri çok var. Acaba yine aynı fabrikalarda üretilen LG klimalarda da durum böyle mi?
Bende hiç bilmiyorum daha önce 3 4 klima kullandım ilk defa böyle birşey oldu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri