Deterjan konusu açıldıysa hemen geliyorum

Benim için Tursil'in sıvı deterjanı oldukça ideal. Hem beyazlar hem renkliler için kullanılabilir, ve çok yumuşatıcı kullanan insan değilim çamaşırları da sertleştirmiyor. Sadece beyazları bembeyaz görme takıntınız varsa yanına bir tık çamaşır sodası kullanılabilir gibi. İyi temizliyor, fiyatı da uygun ve sıvı olduğu için düşük derecede erimez kalıntı yapar korkusu da yok.
Tursil dışında Ariel'in birçok pahalı ürününü kullandım ama çok da wow dedirtecek bir fark göremedim şahsen.
Bingo'nun giysi şampuanı harika. Mor şişesini kullandım ben, temiz ve pasparlak çıkarıyordu çamaşırları. Şişesi bitti ama Tursil stoğu yaptığımdan bir daha almadım. Bingo'nun siyahlar için olan deterjanını indirimdeyken almıştım hiçbir etkisini görmedim ve temizliği de iyi değildi.
Son olarak, spora gidiyorum ve spor kıyafetlerindeki ter kokusu ne yazık ki özellikle düşük derecede çıkmıyor. Kıyafetler sentetik olduğu için yüksek derecede yıkayamıyorum. Ariel çok övüldüğü için en pahalı ürünlerini kullandım ama etki etmedi. Lysol'un Laundry Sanitizer ürününü kullandım, suda bekletme yapınca bir nebze etki eder oldu ama tam istediğim temizliği sağlamadı. Daha sonra Perwoll'un mavi şişede sentetikler için olan deterjanını denedim. Perwoll asıl büyük ölçüde kokuları giderebildi. Kokuları gidermek bir kenara Perwoll'un kokusu gerçekten aşırı yoğun, evin her tarafı Perwoll kokar oldu. Bir de Perwoll ile yıkadığımda çamaşırlar sanki yapış yapış gibi çıkıyor, iyi durulanmıyor gibi bundan dolayı sağlığa diğer deterjanlara göre daha zararlıdır diye düşünüyorum.
Şunu da unutmamak lazım birçok leke aslında ön işlem yapmadan çıkmıyor. Mesela kan lekesi olsun yağ lekesi olsun Vanish vb. ürünler olmadan çıkmıyor. Ariel kullanırken bilerek Vanish'le ön işlem yapmadan test ettim ve lekelerde abartıldığı kadar bir etki ettiğini görmedim. Bundan dolayı Ariel vb ürünlerin (yok akua pudra yok oksi clean bilmem ne) biraz fiyasko olduğunu düşünüyorum.
Ek bilgi vereyim, A101'de bir ara çok çok ucuza satılan Highgenic marka sıvı deterjan görmüştüm ve almıştım, hem kıyafetleri çok kötü kokuttu hem de çamaşır makinesinde kapkara lekeler bıraktı. Ucuz ürünler kullanırken makinenizin lastik ve kazan arasında kalan kısmı/tamburu kontrol edin, neredeyse her yıkamadan sonra çamur kıvamında lekeler bırakıyordu. Bundan dolayı marketlerde satılan ucuz deterjanları almak yerine indirimleri takip ediyorum özellikle Şok Marketlerde Tursil'ler indirime girince çok avantajlı oluyor, yapın stoğu keyfinize bakın. Amazon'da da güzel indirimler oluyor.
Netice olarak sıvı Tursil (leylak bahçesi) fiyat performans ürünü bana göre. Sentetik ve kötü koku olan çamaşırlar için de Perwoll güzel kurtarıyor. Henkel grubu uygun fiyata bu işi çözmüş gibi. Beyaz takıntınız varsa sıvı Tursil yanına ufak bir çamaşır sodası bu işi çözer. Boron deterjanı da denemek istiyorum ama paketlerinde 40 derecede ibaresi var, soğuk suda erimez diye korkuyorum. Bana nispeten daha doğal bir deterjan gibi geldi ama Boron kullanan pek fazla insan göremedim varsa yorumlara beklerim.