Yanlış anlaşılsın istemem lakin bir usta yedek parçayı kendisi tedarik etmek isteyen tüketiciye "elinde patlar" ifadesi ile korku politikası uyguluyorsa bilin ki takmak istemiyordur yoksa size vermesi gereken cevap "siz embraco istiyorsanız onu getirteyim fakat 4K değil 4,5K olur veya 5K olur"
Bu da kafalarda şu soru işaretini doğurur. Embracodan kazancı düşük olacak diye mi yanaşmıyor?
Öyle ya, usta x malzeme ucuz olunca kâr marjı yüksek, pahalı malzeme kullanınca düşük oluyorsa kaliteli malzeme kullanmaya yanaşmak istememiş olabilir.
Peki o zaman diğer soru devreye girer.
Saha fazla kazanmayacaksam (hakkı olandan bahsetmiyorum) neden uğraşayım kafasında olan bir esnaftan alacağımız hizmet bizi ne derece mutlu eder?
Bakınız sorumluluk almak istemeyen ustaya iş yaptırdığınızda, sizin aldığınız parça sorunlu olmasa dahi işlem esnasında yaşanacak her türlü en ufak aksaklıklar dolayı sizin parça sorumlu tutulacaktır çünkü işi bilmeyen tarafsınız, ne dese inanmak zorunda kalırsınız.
Ben müşterime seçenek susardım ve kararı kendilerine bırakırdım her zaman zira benim İşçiliğim belliydi.
Kardeşim ben ne yapacağım?
Kaynak, dryerdeğişikşiği, kompresör değişikliği, role termik vs.
Tamam kaç lira İşçiliğim? 1500
Peki bu kompresör embraco olduğunda başka, cubigel olduğunda başka işçilik mi uygulayacağım? Tabi ki hayır.
Embraco da taksam, Mahmut da taksam ben 1500 ümü alırım.
O halde şu aşağıdaki iki komprrsörden hangisini taktığım benim için neden önemli olsun ki?
Ekli dosyayı görüntüle 12573Ekli dosyayı görüntüle 12574