Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Gree Fairy Klima Satın Alım Süreci ve Montaj

Engraulis

Gree Fairy 12 Tester
Gold Üye
Herkese merhaba :bye
Sizlere klima alma sürecimi ve montaj deneyimleri aktaracağım. Sürçü lisans edersek şimdiden affola. Başlıyorum :tara

Herkesin malumu ülkemizin ekonomik durumu. Bugün ne satın alırsanız yarın size misliyle kar olarak kalıyor mevcut yüksek enflasyondan dolayı. Trabzon'da ikamet ediyorum ve yazları her ne kadar Adana kadar olmasa da aşırı nem var özellikle şehir merkezinde binaların ısınması ve deniz kenarı olduğundan nem çok bunaltıyor.
İlk olarak acaba nem alıcı cihazlar, vantilatör gibi cihazlara heves ettimse de forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bunlardan vazgeçip bütçeyi de biraz zorlayarak klima arayışına girdim. Hiç bir bilgim olmayan alan için başta @Adem Helvacı abim ve forumdaki klima sahibi arkadaşların yönlendirmesiyle midea xtreme save modelinde karar kılmıştım. Klimanın konumu, dış ünitenin balkondaki konumu, klimanın büyüklüğü gibi epey bir beyin fırtınası döndü aramızda.
Başlık başka klima başka diyebilirsiniz ama dananın kuyruğu burada kopuyor.

Şimdi size fikrimi nasıl değiştirdiğimden bahsedeyim.
Modeli belirledikten sonra satın alma sürecinde midea klimanın Türkiye satış sorumlusu fgeurope un sayfasında o zaman %15 indirim vardı. Ben de internetten almak yerine bayiden alayım en azından muhattabım bayi olur diye düşündükten sonra Midea Trabzon bayisine telefon ettim. Bayi ama bence adı bayi sadece. İlk görüşmemizde elinde midea klima olduğunu ama hangi model ve büyüklükte olduğunu bilmediğini söyledi. Dükkanda olmadığını geçince bakıp beni arayacağını söyledi. Ertesi gün aramayınca tekrar ben aradım bu sefer bilgiyi aldık ama online satış fiyatının epey üzerinde fiyat verdi. Bayinin indirimden haberi yok. İndirim kampanyası bitmeye yakın tekrar aradım böyle böyle durum var bu sefer benim haberim yok dedi. dükkana geleyim müsait zamanda yüz yüze konuşalım diyip ikinci telefon görüşmesini de sonlandırdım. Üçüncü ve son görüşmede kampanyanın bitmesine 1-2 gün var cihazı almam lazım bu süre zarfında. Yine dükkanda değilim cumartesi çalışmıyoruz ama yine de gelirsen görüşürüz dükkana geçince ararım gelirsin dedi ve geri dönüş olmadı. Anlayacağınız ben midea almak istedikçe bayinin bu tavrından dolayı vazgeçtim. Tabi bütün bu süreçte adem abiyle sürekli irtibat halindeyiz. Benim gibi o da bu durum karşısında beni gree ye yönlendirdi.

Gree klima Trabzon bayisi @Arzısımüh. sevgili kardeşim mühendis Mehmet Bey'e telefonla ulaşıp bilgi alış verişinde bulundum. Sağ olsun dallandırıp budaklandırmadan direk model ve büyüklüğü benimle paylaştı. Adem abi ve @mbirol ustamız ile de tele konferans yaparak model hakkında bilgiler aldık. Bayi ile bir kaç görüşmeden sonra gree fairy 12k btu klimayı satın aldım. Kurulum için biraz beklemeyi tercih ettim çünkü ev müsait değildi.

@Adem Helvacı abim beni gree fairy tester ilan etti ben de yardımlarından dolayı hem ona teşekkür etmek hem de diğer klima almayı düşünenler için fikir olması açısından kabul ettim. Veri paylaşımı için enerji takip cihazı ve iki adet dijital termometre temin ettim. Nasip olursa sizlere kullanmaya başladıktan sonra günlük aylık veriler paylaşacağım.

Gelelim kurulum aşamasına..

Kuruluma karar verdikten sonra yaz yoğunluğu başlamadan bayiyle görüştüm ve servisle irtibata geçerek ortak bir gün belirledik. Satın alırken elektrik tesisatı dahil anlaştığım için montaj günü gree klima Trabzon servisi Özgür Soğutma'dan iki kişi, bayi yetkilisi Mehmet Bey ile birlikte bir de elektrikçi arkadaş geldi. Ustaya nereye montaj yapılacağını nereleri delmemesi gerektiğini söyledikten sonra cihaz montajına başlandı.
1000017463.jpg1000017465.jpg1000017466.jpg1000017467.jpg1000017468.jpg1000017469.jpg

Elektrikçi arkadaşa fiş ile kullanacağımdan bahsettim enerji takip cihazı kullanacağım fiş gerekliydi. Klima ustası direk bağlamak gerekli faz nötr uymaz falan dedi (halbuki yeni cihazlarda böyle bir durum yok) durumu anlattım elektrikçi arkadaşla ortak bir yol bulup aşağıdaki gibi bir hat çektik.

1000018284.jpg

Kaba montaj bittikten sonra ince işçilik elektrik bağlantıları başladı o sırada vakum cihazını bağladılar ve 20 dk kadar vakum yaptılar.

1000017472.jpg

Son olarak cihazı çalıştırıp servis formundaki doldurulması gerekli yerleri cihazda ölçerek kontrol ederek doldurdular. Not kısmına cihazı fişle kullanmak istediğim yazıldı. Montaj bittikten sonra fotoğraf çektiler merkeze göndermek için olduğunu söylediler.

1000018287.jpg1000018283.jpg1000018285.jpg

Genel olarak montajdan memnun kaldım aklımda soru işareti kalmadı. Havalar ısınsa da kullanmaya başlasak 🙂

Bu süreçte yanımda olan bana deneyimlerini aktaran başta @Adem Helvacı abim olmak üzere, klima profesörü @mbirol ustama, gree klima Trabzon bayisi @Arzısımüh. Mehmet kardeşime ayrı ayrı teşekkür ederim. satın alım sonrası benimle gırgır yapan komşu klima sayfası midea ve klima meraklıları @muhammet göl ve @ByCilo sizlere teşekkür yok :hihi

Bu yazının altında bir kaç sayfa rezerve ayıracağım. Kullanmaya başladıktan sonra enerji sarfiyatını ve kullanım deneyimleri orada sizlere aktaracağım.

Selametle. Sağlıcakla kalın :bye

Herkese merhaba. Gree fairy için ilk gözlemlerimi sizlere aktarıyorum.

Malumunuz karadeniz bölgesinde yaşadığım için kurban bayramından sonra yeni yeni kullanmaya başladım. Yaklaşık 10 günlük gözlemlerimi paylaşacağım.

Bu süreç boyunca akşam işten çıkmadan 5 gibi çalıştırıp yatana kadar genellikle 11 civarı kapatarak kullandım. Kayıt altına aldığım veriler aşağıdaki gibidir.

1000022355.jpg
Harcadığı enerjiyi takvimden görüyorsunuz.
1000022356.jpg
11 gün boyunca yaklaşık toplamda 6kw elektrik harcamıştır. Aşağıdaki fotoğraflarda ise klimanın çalıştığı zamanlardaki iç ve dış ortam sıcaklıklarını ve nem çizelgesini göreceksiniz.
1000022367.jpg1000022368.jpg
Yukarıdakiler bu süreçteki dış ortamdaki sıcaklık ve nem değişim grafiğidir.
1000022363.jpg1000022365.jpg
Ve bunlarda klimanın bulunduğu ortamın sıcaklık ve nem değerleridir.

Veriler dışında kişisel görüşlerimi de aktarmak isterim. 25 derecede ayarlı olarak kullanıldı. Kendi algoritması gereği oda sıcaklığını 23.5 dereceye kadar indiriyor. Aç-kapat şeklinde kullandığım için kütle sıcaklığından dolayı mevcut sıcaklık yaklaşık 1 saat kadar sonra başa dönüyor ve klima tekrardan çalışmaya başlıyor.

İlk çalıştırmada 500-600 watta kadar çıkan enerji kullanımı rölantide 200 watt civarına iniyor.

1 temmuz itibariyle yine bir haftalık bir program ile kullanmaya başladım. Akşam 5 civarı çalıştırıp sabah işe gidene kadar çalıştırıyorum. 25 derecede setli otomatik fanda çalışıyor. Gece hem fan sesi hem de üşütmeyi test etmek için salonda yatmaya başladım.

Bakalım yeni programda nasıl veriler elde edeceğim.

Hoşça kalın :bye

Son düzenleme:
Merhabalar. Sizlere ikinci kullanım senaryom olan haftalık izlenimimi aktaracağım. ( 1-7 temmuz )

Bu haftalık kullanımda klimayı aç kapat olarak kullanmaya devam ettim. Yalnız bu sefer saat dilimi daha uzundu. Akşam 5 gibi çalıştırıp sabah 7 civarına kadar açık kaldı. Gece rahatsızlık seviyesini deneyimlemek için salonda uyumaya başladım. Fan sesinden rahatsız olanlar olduğunu bildiğim için böyle bir inceleme yaptım. Her ne kadar salon yatak odasından büyük olsa da fan sesi ve üşüme durumunu test etmekti amacım.
25 derecede ayarlı otomatik fanda çalıştı. Kayıt altına aldığım veriler aşağıdaki gibidir. (İç ve dış ortam sıcaklıkları, harcanan enerji miktarı)
1000023377.jpg1000023378.jpg1000023379.jpg1000023380.jpg1000023381.jpg1000023383.jpg

Bu veriler ışığında kişisel görüşlerimi sizlerle paylaşmak isterim.
Uykum hafif olmasına rağmen fan sesinden hiç rahatsızlık duymadım gerçi alan olarak yatak odasına nazaran büyük olduğu için böyle olmuş olabilir.
Üşütme durumunda ise ince bir pike ile yatıyorum sıcaktan bunalmadım pek yalnız set sıcaklığına yakın sıcaklığa geldiği zaman hafif bunalma oluyor zaten hemen klima rolantiden çıktığı için pek etki etmiyor.
Bir sonraki haftalık programın ise 24 saat açık kalacak şekilde olacaktır. 25 setli ve otomatik fanda kullanacağım.

Bir sonraki incelemede görüşmek üzere :bye

Son düzenleme:
Saygıdeğer komşum öncelikle klima hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan inşallah
Montaj işçilik vs çok güzel olmuş hoş duruyor iç ünitede yakışıklı duruyor haa
benim klima bundan çirkin 😒

Herşey biryana bugüne kadar bize sabır gösterdiğin için ben teşekkür ederim
Şöyle bir düşünmedim değil biz bu adama çokmu çektirdik acaba diye :hihi

Sen biliyorsun aslında ama yinede söyleyeyim aslında gırgır geçmedik ortam şen olsun diye takıldık be abi komşu komşunun bir tek kumanda piline muhtaçmış neyseki benim kumandanın piller şarjlı :deli1

Şaka biryana Oralara klimayı hayırlı olsuna görmeye gelemesekte rakip komşu olarak
Klima görmeye hediye olarak sana bir enerji ölçüm cihazı hediye etmek isterim kabul edersen çok sevinirim ve dm den adresini beklerim ☺️IMG_20240515_220256.jpg

Saygıdeğer komşum öncelikle klima hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan inşallah

Sen biliyorsun aslında ama yinede söyleyeyim aslında gırgır geçmedik ortam şen olsun diye takıldık be abi komşu komşunun bir tek kumanda piline muhtaçmış neyseki benim kumandanın piller şarjlı :deli1

Şaka biryana Oralara klimayı hayırlı olsuna görmeye gelemesekte rakip komşu olarak
Klima görmeye hediye olarak sana bir enerji ölçüm cihazı hediye etmek isterim kabul edersen çok sevinirim ve dm den adresini beklerim ☺️Ekli dosyayı görüntüle 15922
Eyvallah gözüm hediye etmiş kadar oldun. Ben cihazları montajdan önce almıştım zaten dikkat edersen fişin ucunda takılı duruyor :rock

Konuyu görünce tebessüm ederek açtım sonuna kadar tebessümle okudum. Güzel sağlıklı mutlu günlerde kullan abi.
Diğer konuda az çok süreci biliyorduk zaten ama montaj görüntülerinden gördüğüm kadarıyla güzel işçilik olmuş. Tekrardan güzel günlerde kullanman dileğiyle 😊

Hayırlı uğurlu olsun. Iç ünite fanı minimum devir sesi denildiği gibi fazla sesli mi, o konuda da video vs. Inceleme gelirse çok iyi olur.
Kullanmaya başlamadım henüz ama sanırım biraz sesli orta seviyede bana biraz fazla geldi yatak odası için uygun olmayabilir net bir şey söylemek için erken

Klima görmeye hediye olarak sana bir enerji ölçüm cihazı hediye etmek isterim kabul edersen çok sevinirim ve dm den adresini beklerim ☺️Ekli dosyayı görüntüle 15922
Ya adam bu adam yaaaaa , Adamın dibi yaaaa :love: :love: :love:
Koca yürekli, gönlü geniş kardeşimiz bizim 💜

Samet Kardeşim Öncelikle klimanı güzel günlerde kullanmanı dilerim.
Midea'nın iş bilmeyen ve müşteri önemsemeyen Trabzon bayisine selam, Gree klima ile yola devam.
Biz hiçbir zaman bir markanın maşası olmadık çok şükür, tüketicinin evinin koşulları ve yaşadığı bölgedeki yapılanma kalitesine göre herkese ayrı ayrı senaryolar yazıyoruz hep birlikte. @İRFAN @muhammet göl @ByCilo @REMZİ96 @münzevi1940 @PoineMaia ve daha birçok dostumuz burada hep birlikte istişare edip güzel ülkemizin 81 vilayet ve 973 ilçesinde yaşayan her bir vatandaşımıza uygun ürünleri ortak akıl ile bulmaya gayret ediyoruz.

Senin klimanın sürecinde de en uygun klima Gree Fairy oldu ki bu konuda @mbirol ustama da ayrıca teşekkür ediyorum. www.klimaforumu.com ile yıllardır tüketicilere doğru yolu göstermek için mücadele eden bu koca yüreki ustamıza da gönülde bir selam edeyim.

Bu yaz , belki de forumlar tarihinde hiç olmadığı kadar geniş marka ve model yelpazesi ile gerçek kullanıcı geri bildirimlerini bir platformda toplayalım ki, potansiyel klima alıcıları için de faydalı bir kılavuz olsun düşündesindeyim o nedenle bazılarınızın kullanıcı adlarının altına hangi markanın modelin test kullanıcısı olduğunuzu yazmaya başladım.

Hatta dün sevgili @İlteriş Yılmaz ile görüşüp TESTER kullanıcı grubu oluşturmasını rica ettim ve sizlere soracağız ''bu gruba dahil olmak istermisiniz?'' diye.

Hatta aslında 2024 yaz sezonu bitince kimin konusu en çok mesaj almışsa 1 Ekim tarihinde kendisine bir hediye verelim diye de düşündük ama konuyu henüz tam netleştiremedik onunla da ayrıca ilgileneceğiz.

Elbette ki burada hiç kimsenin bir çıkar ve hediye beklentisi olmadığını biliyor olsak da neşeli bir süreç sonrası güzel bir anı olsun diye düşündüm :D

Her ne kadar sezon sonunda hediye desem de belki de tester olan dostlarımıza hatıra olsun diye birer kupa vs yollarız bakarız duruma göre 💜

Neyse dostum. Kliman hayırlı olsun, artık Mideacıların rakipleri var forumda, meydan boş değil haaaa Mideacılar bileeesssiniizzzzz :kop

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri