Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 75 GHU 9000 120hz fiyatına göre uygun

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ilkerkpc

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
38500 tl
Marka Model Bilgisi
Grundig 75GHU9000
Arkadaşlar selamlar.Arçelik Grundig grubunun panel bilgilerini devlet sırrı gibi saklamasından ötürü Adem hocamızın ve diğer arkadaşların bu grupta tv önerisi yapmaması nedenini anlıyorum ancak bu televizyon çok ilgimi çekti bugün teslim aldım pazartesi kısmetse servisi bekliyorum kurulum için..

Daha önce Grundig tv kullanmış biri olarak fiyatına göre sunduğu özellikleri çok iyi bulduğum için panel bilgisi olmamasına rağmen risk alarak bu ürünü aldım. Öncelikle bu ürün gerçek yenileme hızı 120hz arkadaşlar 75inç 120hz tüm ürünler kıyaslandığında şu anki 38500 tl fiyatını uygun buldum. (Dün gece anlık indirime denk gelip 34200tl ödedim)
Ürün Google Tv olup NanoUHD+TV olarak geçiyor 2023 yeni ürün..

Üründe Micro dimming, Hdr 10+ , Dolby atmos ,White color Gamut,3 adet 2.1 mevcut.

Panel kısmına gelince nano grubu tvlerin ips panelle geldiğini biliyorum. Direct led olan tüm Nano tvlerin full array olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilemem ama ürünün görüntü performansını test ettiğimde açıkçası çok beğendim.
Arayışta olan arkadaşların incelemesini tavsiye ederim. Kurulum sonrası deneyimlerimi yazacağım

hocam maalesef yok bende ayarlar düğmesine bastigim zaman gelişmiş Seçenekler var onun içinde de bulamadım yayınlarım kanallarım 1080p 25 hz olarak gösteriyor düzeltemiyorum
Resim -gelişmiş ayarlar-memc

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    57 KB · Görüntüleme: 57
  • image.webp
    image.webp
    42.3 KB · Görüntüleme: 56
Resim -gelişmiş ayarlar-memc
tamam hocam bunu ben yükseğe aldığım zaman herhangi bir değişiklik olmuyor HZ de yayınlar yine 25 hz bi de ben dfix aldım bunun da kurulumunu tam yapamadım sanırım ondan da olabilir ama attığın resmi yükseğe almam lazım dimi belki de tv'nin kurulumunu da yapamadım bilmiyorum yani bir türlü ayarlayamadım görüntüm çamur gibi çok kötü hiç net değil

arkadaşlar bu normalmi lütfen yardım edin dsmart dfix aldım dsmart kanalları yok bide şu attığım fotoda hz 25 nedir ya yanlış olan neler var yardım edebilirmisiniz lütfen televizyonum grundig 65 ghq 9500

Ekli dosyalar

• IMG_1819.webp
    IMG_1819.webp
    134.6 KB · Görüntüleme: 70
tamam hocam bunu ben yükseğe aldığım zaman herhangi bir değişiklik olmuyor HZ de yayınlar yine 25 hz bi de ben dfix aldım bunun da kurulumunu tam yapamadım sanırım ondan da olabilir ama attığın resmi yükseğe almam lazım dimi belki de tv'nin kurulumunu da yapamadım bilmiyorum yani bir türlü ayarlayamadım görüntüm çamur gibi çok kötü hiç net değil
Dediğim gibi tv nin kendi alıcısı yaramaz harici uydu alıcısı daha iyi bende titan uydu alıcısı var cam gibi 25 hz takılma mecm orta yap yeter bide hdmı kablon iyi olacak onuda sanki girişlerden 1.4 ü 2.0 yapıyor duk tv nin resim ayarları da önemli bende arka ışık 60 diğerleri 50 evde değilim olsam resim atardım akşam atarım

Ol
buarada ben de böyle bir yer yok benim televizyonum menüsünde bu senin attığın resimle alakalı bir bölüm yok bende hocam
Grundig 65 GHQ 9500 ile Grundig 75 GHU 9000'in arayüzü neredeyse birebir aynı, olmaması imkânsız. Ayarlar / Resim / Gelişmiş Ayarlar (En altta) / MEMC. Orta ayar yeterlidir.
TV'nin kendi uydu arayüzü de gayet akıcı ve görüntüde sorun yok. Bizzat kendim kullanıyorum. Öte yandan yayındaki 25Hz'i 120Hz yapamazsınız. 120Hz yayın yok çünkü. D-Smart dfix denen araç nasıl aktifleştiriliyor onu internetten araştırabilir veya D-Smart müşteri hizmetlerini arayarak destek alabilirsiniz. Görüntü ayarlarında bazı ayarlar var o ayarlar doğru yapılmadığında görüntü gerçekten kötü görünebiliyor. Akşam buraya kendi kullandığım ayarları atarım.

tmm hocam birazdan servis gelicek sizlede paylaşıcam olanları akşam bekliyorum görüntü ayarlarınızı

tmm hocam birazdan servis gelicek sizlede paylaşıcam olanları akşam bekliyorum görüntü ayarlarınızı
Bak böyle resim ayarlarını ayarla renk sıcaklığını böyle yap ben mac hdmı dan bağlayarak yaptım bire bir oldu renk bak 1080i 50 hz uydunun tv ye verdiği görüntü görüntüler cam gübi prüzsüz

Ekli dosyalar

• IMG_8589.webp
    IMG_8589.webp
    76.7 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_8590.webp
    IMG_8590.webp
    55.5 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_8591.webp
    IMG_8591.webp
    50.2 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_8592.webp
    IMG_8592.webp
    59.3 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_8593.webp
    IMG_8593.webp
    60.8 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_8594.webp
    IMG_8594.webp
    90.2 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_8595.webp
    IMG_8595.webp
    65.1 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_8596.webp
    IMG_8596.webp
    43.5 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_8597.webp
    IMG_8597.webp
    63.3 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_8598.webp
    IMG_8598.webp
    45.8 KB · Görüntüleme: 29
  • image.webp
    image.webp
    117.1 KB · Görüntüleme: 40
Arkadaşlar 3 günlük uğraşlarım sonucunda türksat'tan gelen yayının TV nin dahili uydu alıcısına bağladığımız zaman TV nin dahili uydu alıcısının verdiği hz 25 dsmart kutusunu bağladığım zaman verdiği hz 50 ama ben kablo kirliliği ve kutuyu koyacağım yer olmadığı için ünitemizde dijitalden izlemeyi tercih ediyorum kutuyu kaldırdım şimdi size 3 soru soracağım lütfen yardımcı olursanız sevinirim birincisi kutunun arkasına bağlayabileceğiniz mm kablo ve kutunun görülmeyeceği ufak 2 k 4 k destekli kutu var mı önerebileceğiniz ikincisi sanki dijital TV+ olsun d smart go olsun tabii olsun dijitall leri daha iyi görüntü veriyormuş izlenimine kapıldım sizce de öyle mi bir de oyun modu'nu aktif edemiyorum PlayStation veya oyun konsülü bağlayınca mı onu açıp kapatabileceğim şimdiden çok teşekkür ederim

arkadaşlar dbs 3000 ses sistemini bağladım hdmı 2.1 kablo ile ama tv ayarlarından sürümü değiştiremiyorum 1.4 görünüyor bunu nasıl değişebilirim izin vermiyor oraya girmeme

lütfen birisi cevap verebilir mi uydu kablosunu direk televizyona bağladığımız zaman 1080p 25 hz mi sizde de yoksa 50 hz mi arkadaşlar

Herkese selam,

Grundig Paris 75GHU9055 alarak ve foruma da yeni katılarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

Eski tv Sony KDL-55W905A idi galiba 2013 yada 2014 den beri kullanıyorum, 2013 de en son gerçek 200 hz panel kullanan tv sharp LE935 serisinden sonra, yine gerçek 100 hz panel kullanan sony 905A dan sonra 2015 den sonra cihazların hepsi 50 hz olmuştu.
Hatta W905B bile hz idi. Neyse, üretim maliyetlerini düşürmek için maalesef piyasa şartları bunu gerektirdi.

Zamanında eskiden forumlarda albani mahlaslı Can beyden bu konularda çokca fikir ve bilgi aldık, benimde sabitkale olarak fikirlerimi paylaşmışlığım olmuştur.

Malum bu tv Arçelik A75D986 imperium ve Beko B75D986 crystal adı ile de üretilmekedir.

29 Ocak 2025 de 48.000 / 7 Taksitli olarak satın aldım. f/p olarak 1 günlük deneyimimden sonra memnunum diyebilirim, satın alma sebebim boyut büyütmek ve google tv nedeniyle olmuştur. Her zaman harici uydu kullandığım için bu cihazda da Technisat Digicorder uydumu ve Ps5 kullanacağım. ps5 de dikkatimi çeken sonyde 1080p 12 bit yazması, grundig de 2160p uhd 10 bit yazması oldu. Görüntü kalite farkı için bir süre değişik ayar kombinasyonları yaparak tv yi kullandıktan sonra yorum yapabileceğim.

İlk etapta hoşuma gitmeyen, tv kumandası çok basit ve ucuz görünümlü ayrıca tuşları da biraz küçük. hdmi 1 de uydu izlerken ps5 i açtığımda sony cihazım otomatik hdmi 2 geçerdi. sonrasında ps yi kapatınca yine cihaz otomatik hdmi 1 e dönerdi ancak bu cihazda her seferinde source tuşuna basmak gerekiyor. Bir olumsuz durum da ben master slave özellikli akım korumalı priz kullandığım için uydunun kumandasından uyduyu açınca prizdeki diğer çevre cihazlara elektrik gidiyor (tv, ps5, ses sistemi, ps5 şarj standı, media player vs gibi) yani sony de tv izlerken fişi çekin takın cihaz kendiliğinden açılıyor ve son kaynak ne ise (mesela hdmi 1) o geliyor bu nedenle sony nin kumandası nerede onu bile unutmuştum :) ama bu cihazda çalışırken elektrik gidip gelince cihaz stand-by konumuna geliyor kumandadan önce cihazı açıp sonrada hdmi 1 e almak gerekiyor bu benim için biraz can sıkıcı oluyor.

Detaylı incelemeden sonra fikirlerimi paylaşacağım. akım korumalı prizi merak edenler için linki de bu

merhabalar toshiba 70qa5d63t modelini aldım 2 gün oldu panel test videolarında gözüme çarpan bi şey olmadı fakat siyah ekrsn sçtığımda böyle bi görüntü var normal midir bu durum
chot panel olduğunu öğrendim ayrıca tv izlerken yada film izlerken gözüme çarpan bi şey olmadı bu durum canımı sıktı sadece acaba ilerde sorun olur mu bana

Ekli dosyalar

• IMG_3796.webp
    IMG_3796.webp
    87.7 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_3795.webp
    IMG_3795.webp
    36.2 KB · Görüntüleme: 33
75 ghu 9055 ile 9000 arasında teknik özellikler veya yazılım olarak bir fark var mı?"epey "sitesinden karşılaştırdım fark yok gibi.muhtemel işlemci ve ram farkı olabilir. Aynı ise yazılım sürümüne sizin televizyonun sistem menüsünden bakabilir misiniz?
9000 serisi son sürüm GO.V01.011.00
@sabitkale

Ses çıkışını başka bir harici hoparlöre yonlendirmedikten sonra TV hoparlorunden ses kesilmesi normal gelmedi bana.bluetooth üzerinde kulaklık veya sounbbar bağlı ise TV eArc özelliği açık olunca otomatik olarak TV sesi kısılır,ses harici hoparlörden gelir.bu durumda ses barında (ekranda sağda çıkan çubuk) işaret bluetooth sembolü ile görülür.
Bunun dışında birşey gelmedi aklıma 🤔

1. LG OLED C2/C3: OLED teknolojisi ile mükemmel görüntü kalitesi ve geniş izleme açıları sunar.
  2. Samsung QN90A/QN95A: Mini LED teknolojisi ile yüksek parlaklık ve canlı renkler sağlar.
  3. Sony A80J/A90J: Sony'nin OLED modelleri, mükemmel renk doğruluğu ve görüntü işleme yetenekleri ile dikkat çeker.
  4. Philips OLED+936: Ambilight teknolojisi ile görsel deneyimi zenginleştirir.

Grundig resmi sitesinden 120Hz ve Dolby Vision IQ özellikleri kaldırılmış görünüyor. Yeni üretilen TV'lerin yazılımında Dolby Vision IQ özelliği Dolby Vision Bright olarak güncellenmiş. Neden böyle bir şey yaptıkları da muamma...

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri