Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 75 GHU 9000 120hz fiyatına göre uygun

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ilkerkpc

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
38500 tl
Marka Model Bilgisi
Grundig 75GHU9000
Arkadaşlar selamlar.Arçelik Grundig grubunun panel bilgilerini devlet sırrı gibi saklamasından ötürü Adem hocamızın ve diğer arkadaşların bu grupta tv önerisi yapmaması nedenini anlıyorum ancak bu televizyon çok ilgimi çekti bugün teslim aldım pazartesi kısmetse servisi bekliyorum kurulum için..

Daha önce Grundig tv kullanmış biri olarak fiyatına göre sunduğu özellikleri çok iyi bulduğum için panel bilgisi olmamasına rağmen risk alarak bu ürünü aldım. Öncelikle bu ürün gerçek yenileme hızı 120hz arkadaşlar 75inç 120hz tüm ürünler kıyaslandığında şu anki 38500 tl fiyatını uygun buldum. (Dün gece anlık indirime denk gelip 34200tl ödedim)
Ürün Google Tv olup NanoUHD+TV olarak geçiyor 2023 yeni ürün..

Üründe Micro dimming, Hdr 10+ , Dolby atmos ,White color Gamut,3 adet 2.1 mevcut.

Panel kısmına gelince nano grubu tvlerin ips panelle geldiğini biliyorum. Direct led olan tüm Nano tvlerin full array olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilemem ama ürünün görüntü performansını test ettiğimde açıkçası çok beğendim.
Arayışta olan arkadaşların incelemesini tavsiye ederim. Kurulum sonrası deneyimlerimi yazacağım

75GHU9000 tercih etmemin nedeni boyutu oldu renkler canlı geldi Nano UHD meselesi nanocell teknolojisi ama 9000 serisi dışındakilerin düz led olduğu 9000 ile nano olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilemem.65GHQ ise qled sizce bu 2 tv arasında görüntü kalitesinde farklılıklar mevcutmudur? ikisini aynı anda test edebilen varmı başka bir fark yok diye biliyorum
Ben Mediamark mağzasında baktım 65GHQ ile GHU8500 yanyana biraz ileride de 75GHU9000 vardı. 65GHQ ile 75GHU8500 arasındak gözle görülür bir fark vardı. Ama ben 65GHQ ile 75GHU9000 arasında öyle pek bir fark göremedim.

Sevgili arkadaşlar birkaç gündür bu televizyonu inceliyorum mağazadaki görüntüsünü beğendim. Hatta fiyatı yakın olan birçok modelden daha iyiydi. Ancak oradaki görüntü uydu yayını değildi. Televizyon uydu yayınlarında nasıl acaba kullanan arkadaşlar fikirlerini yazabilir mi yukarıdaki bir arkadaşın bahsettiği 1080i olayı kafamı karıştırdı.

Sevgili arkadaşlar birkaç gündür bu televizyonu inceliyorum mağazadaki görüntüsünü beğendim. Hatta fiyatı yakın olan birçok modelden daha iyiydi. Ancak oradaki görüntü uydu yayını değildi. Televizyon uydu yayınlarında nasıl acaba kullanan arkadaşlar fikirlerini yazabilir mi yukarıdaki bir arkadaşın bahsettiği 1080i olayı kafamı karıştırdı.

Günaydın,

Bire bir aynı cihaz değil ama muhtemelen oldukça (belki tamamen) aynı anakarta sahip 65 GHQ 9500 sahibi olarak yazayım. 4K yayınlarda sorun yok ama daha düşük çözünürlükteki uydu yayınlarında upscale performansı o kadar iyi değil. Elimizde LG 49UH850 ve 49UH770 4K tvler var mesela, onların upscale performansı çok iyi.

Bence kötü değil. Tabii 75 inç ekrana çok yakından bakarsanız özellikle düşük bitrateli ve kalitesiz yayınlarda bir miktar rahatsız edici olabilir. Türksat'ta bir çok kanal maliyet yüzünden düşük bitrate kullanıyor, encoderları kötü. Hotbird'de falan şifresiz bir çok yabancı kanala bakın, kalite çok daha iyidir.

Mediatek işlemcinin kötü veya yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Zira bire bir aynı işlemciyi en büyükler de kullanıyor. Ürün daha çok yeni, yazılımla ince ayarla düzelebilir belki. yine de çok beklentiye girmemek lazım.

Unutmadan, 1080i, P, 24/50/60Hz, 4K@60 falan hepsini oynatıyor, "lisansı" da var :) Bizzat ben verdim oradan biliyorum.

Servis çağırdım kuran servis aradı abi bu boyutta ışık sızmaları normal dedi beni vazgeçirdi ama insan sıfır televizyon alıp böyle şeyler görmek istemiyor acaba başka servis çağırıp değişim mi istesem kullanan arkadaşlar sizde de varmı uğraşmaya değermi düzgün yapsalar montaj işini bunların hiçbiri olmaz diye düşünüyorum fabrika da test olmuyor mu bu tv ler kutuya konulmadan sağ tarafta çok belli olmuyor da solda yukardan aşağı bi karanlık var buda izlerken canını sıkıyor insanın

Ekli dosyalar

• 5662a94d-ab7e-4b0c-b35a-eac5d3ea9f66.jpeg
    5662a94d-ab7e-4b0c-b35a-eac5d3ea9f66.jpeg
    29.6 KB · Görüntüleme: 85
Servis çağırdım kuran servis aradı abi bu boyutta ışık sızmaları normal dedi beni vazgeçirdi ama insan sıfır televizyon alıp böyle şeyler görmek istemiyor acaba başka servis çağırıp değişim mi istesem kullanan arkadaşlar sizde de varmı uğraşmaya değermi düzgün yapsalar montaj işini bunların hiçbiri olmaz diye düşünüyorum fabrika da test olmuyor mu bu tv ler kutuya konulmadan sağ tarafta çok belli olmuyor da solda yukardan aşağı bi karanlık var buda izlerken canını sıkıyor insanın
Değişim için şansınızı deneyebilirsiniz ama serviste haklı bu boylarda OLED olmadığı sürece her türlü ışık sızması bulutlanma olur.

Değişim için şansınızı deneyebilirsiniz ama serviste haklı bu boylarda OLED olmadığı sürece her türlü ışık sızması bulutlanma olur.
Değişim talebinde bulunurum da gelecek tv meçhul ya daha kötü çıkarsa en deneyimli ilker 3 defa değişti ve sonunda bıraktı demekki hepsi aynı aşağı yukarı

Bu boyutta ki ekranlarda normal şansı zorlamaya gerek yok kafaya takmayın keyifle kullanın.

Bu boyutta ki ekranlarda normal şansı zorlamaya gerek yok kafaya takmayın keyifle kullanın.
Ya dün Netfliks den film açtım hd 4k hdr de değil görüntü muhteşem di zaten renkler ve parlaklık süper de arka ışık bile 65 de tv kendini güzel kaliteli yayınlar da çok belli ediyor uydu yayınlarında güzel olmuyor harici uydu cihazı takınca bi nispet fark ediyor ama panel Netfliks youtup amazon disney de muhteşem resim kalitesi veriyor dün şirinleri açtım yok böyle bişey ağzım açık izledim gerçekten muhteşem di

Ya dün Netfliks den film açtım hd 4k hdr de değil görüntü muhteşem di zaten renkler ve parlaklık süper de arka ışık bile 65 de tv kendini güzel kaliteli yayınlar da çok belli ediyor uydu yayınlarında güzel olmuyor harici uydu cihazı takınca bi nispet fark ediyor ama panel Netfliks youtup amazon disney de muhteşem resim kalitesi veriyor dün şirinleri açtım yok böyle bişey ağzım açık izledim gerçekten muhteşem di
İstediğinizi yapın Türksat uydusundan yayın aldığınız sürece güzel kalite alamazsınız uydu alıcısından. Ha dışardan takarsınız iyi bir alıcı belki bir tık düzelir ama yine istediğimiz kalite olmaz. En yakın örneği Digiturk bunun. Eutelsat'tan Türksat'a geçirdiler başka cihaz değişmedi ama yayın kalitesi bariz düştü. Bizim uydularımız zayıf mecbur bitrateler düşük oluyor.

İstediğinizi yapın Türksat uydusundan yayın aldığınız sürece güzel kalite alamazsınız uydu alıcısından. Ha dışardan takarsınız iyi bir alıcı belki bir tık düzelir ama yine istediğimiz kalite olmaz. En yakın örneği Digiturk bunun. Eutelsat'tan Türksat'a geçirdiler başka cihaz değişmedi ama yayın kalitesi bariz düştü. Bizim uydularımız zayıf mecbur bitrateler düşük oluyor.
Evet tv ler internetaktif kullanım için üretiliyor gibi uydu yayınları iyi değil iptv izlediğin film uydu yayınında kötü

Aylardır bu tv takip ediyorum konuda yazan mesajları okuyorum. Hatta bir iki hafta önce gece indirimlerinde 30k düştü almadığım için pişman oldum. Şu an 38k sizce hangi fiyata alabilirsem değer? Ara sıra 32-33 bandında görüyorum. Ek olarak, biz uydu yayını değil turkcell tv+ üzerinden kanalları seyrediyoruz. Bu bahsettiğiniz upscale durumu bizi çok negatif etkiler mi? Elimizde ki huawei tv+ kutusu 1080p hatırladığım kadarıyla bunu 4k ile değiştirmem gerekiyor mu?

Aylardır bu tv takip ediyorum konuda yazan mesajları okuyorum. Hatta bir iki hafta önce gece indirimlerinde 30k düştü almadığım için pişman oldum. Şu an 38k sizce hangi fiyata alabilirsem değer? Ara sıra 32-33 bandında görüyorum. Ek olarak, biz uydu yayını değil turkcell tv+ üzerinden kanalları seyrediyoruz. Bu bahsettiğiniz upscale durumu bizi çok negatif etkiler mi? Elimizde ki huawei tv+ kutusu 1080p hatırladığım kadarıyla bunu 4k ile değiştirmem gerekiyor mi
Aylardır bu tv takip ediyorum konuda yazan mesajları okuyorum. Hatta bir iki hafta önce gece indirimlerinde 30k düştü almadığım için pişman oldum. Şu an 38k sizce hangi fiyata alabilirsem değer? Ara sıra 32-33 bandında görüyorum. Ek olarak, biz uydu yayını değil turkcell tv+ üzerinden kanalları seyrediyoruz. Bu bahsettiğiniz upscale durumu bizi çok negatif etkiler mi? Elimizde ki huawei tv+ kutusu 1080p hatırladığım kadarıyla bunu 4k ile değiştirmem gerekiyor mu?
İlker arkadaş turkcell tv + la izliyor du daha iyi görüntü kalitesi veriyor dedi kendi uydusundan huwai tv kutuyu değişmeme gerek yok bence bi tv yi al sonra test yap 4k yayın çok az

2 faklı mağazada buldum tvyi soldan ve sağdan belli olan karartı onlardada vardı demekki üretimi bu şekilde beni vazgeçirdi açıkçası nerede baksam tv panel görüntüsü aynı yukarıda paylaşan arkadaşlarda olmuş mağazadaki tvlerde aynı emin olun. Panel bu şekilde. Fakat tam bir fiyat performans canavarı 32 -33.000 TL' leri yakalarsanız. Ben biraz daha zorlayarak bütçeyi 75 inç mini led modellerine kaydım. Alan arkadaşlara da hayırlı olmasını ve iyi günlerde kullanmasını dilerim.

Bugün vatan ve teknosaya gittim bizim izleme mesafemiz 3.6m olduğu için size çok büyük olur dediler ve her ne kadar 120hz olsa da panel olarak 3. veya 4. kalite kullanıyorlar yani son parti panel olduğu için kararma gibi sorunlar çok yüksek oranda görünür dediler. LG veya Samsungtan şaşmam gerektiğini söyledi yetkili arkadaş.

Bugün vatan ve teknosaya gittim bizim izleme mesafemiz 3.6m olduğu için size çok büyük olur dediler ve her ne kadar 120hz olsa da panel olarak 3. veya 4. kalite kullanıyorlar yani son parti panel olduğu için kararma gibi sorunlar çok yüksek oranda görünür dediler. LG veya Samsungtan şaşmam gerektiğini söyledi yetkili arkadaş.
Sizde inanmadiniz insallah.icindeki paneli sorsaniz eminim bilmezler.lg veya samsung satmak istemisler

Sizde inanmadiniz insallah.icindeki paneli sorsaniz eminim bilmezler.lg veya samsung satmak istemisler

Vatan Bilgisayar’ın sahibi ne diyor:

Çalışan maliyetini nasıl düşürdüm?’
Hasan Vatan, Topkapı mağazasının kira ve ürünlere para bağlama sorununu çözmüştü. Peki istihdam? şöyle anlattı:
“Reklamları da yıllardır tedarikçi bütçeleriyle yapıyorduk. Buraya kadar sorun yoktu. Sıra eleman alımına gelmişti. ‘Alan savunması’ bile yapsak bu kadar büyük mağaza için epey bir personel lazımdı. Elemanların bir kısmını kendimiz almaya, diğerlerini de tedarikçiler üzerinden çalıştırmaya karar verdim. Tedarikçi firmalarla konuşarak, isterlerse mağazamızda satış elemanları bulundurabileceklerini, haksız rekabet yapmadan kendi ürünlerini tanıtarak satışlarını arttırabileceklerini söyledim. Fikrimi çok sayıda şirket olumlu karşıladı ve bu sayede personel giderlerimi de kontrol etme şansını yakaladım.
Böylece mağazada tüm müşterilerle ilgilenecek yeterli personel sayısı oluştururken, bunun bütün riskini de biz üstlenmemiş olduk.”

Vatan’da, hatta herhangi bir elektronik mağazasında konuştuğunuz kimin personeli ona bakmak lazım. :)

Valla bir gözümü korkuttular açıkçası, Odanın krokisi bu şekilde, satış personeline de bu fotoğrafı gösterdiğimde her iki firmada da 65 olur dediler. Vatanda samsung 65cu8500 gösterdi teknosa ise 65pus8108 ile 65ur9100 önerdi. Sizce bu mesafe için 75 çok mu yüksek yoksa yine beni kafalamaya mı çalışmışlar.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-02-16 saat 22.31.32_791ca7bb.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-02-16 saat 22.31.32_791ca7bb.jpg
    27.4 KB · Görüntüleme: 48
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri