- Marka Model Bilgisi
- Samsung
Merhaba 65q70c televizyonumda bulutlanma ışık sızması durumları sizce nasıl ,3.4 tane ölü pixel mevcut ,renk testleride çok iyi tv min ,sizce ölü pixel için değişim istemeli miyim bilemiyorum
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Ölü pixeller normal izlerken hiç belli olmuyor ,tvnin tam dibine girince belli oluyor o da zar zor buluyorumIşık sızması olarak benim gözüme absürt görünmedi, normal duruyor, ölü pikselin nerelerde ne kadar etkili göründüğü önemli ama 3-4 tane az değil, Vestel 1 taneye bile değişim yapıyordu, rahatsız ediyorsa servis ile görüşüp değişim isteyebilirsiniz.
Karar sizin, duruma bakın, eğer sonradan içinize sinmez ise değişim yönünde ilerlemeye çalışın.Ölü pixeller normal izlerken hiç belli olmuyor ,tvnin tam dibine girince belli oluyor o da zar zor buluyorum
Şimdi servis kaydı oluşturdum gelip bakacaklar ,nasıl bir süreç işliyor peki aşıp götürüyorlar mı,ürün daha bir aylık ,panel mi değiştirecekler yok sa ürünümü değiştireceklerKarar sizin, duruma bakın, eğer sonradan içinize sinmez ise değişim yönünde ilerlemeye çalışın.
@Adem Helvacı hocam bu konunun piridir.Şimdi servis kaydı oluşturdum gelip bakacaklar ,nasıl bir süreç işliyor peki aşıp götürüyorlar mı,ürün daha bir aylık ,panel mi değiştirecekler yok sa ürünümü değiştirecekler
Adem abi ölü pixeller 4 tanesi kenarda bir tane ortada var ,zar zor buluyorum ,günlük kullanımda hiç belli olmuyor ,servis şimdi tespit edip panel değişimi yaparsa daha kötüsü olur diye korkuyorum ya da değişim olursa bu sefer de ışık sızması bulutlanma sorunları yaşar mıyım ,ne yapayım bilemedimGörsellerden hareketle oldukça homojen bir dağılım var gibi, ölü pixel 1 adet tespit ettim deseniz size ''Hiç uğraşmayın'' derdim fakat 4-5 tane dediğinizde durum değişir.
Ben daha önce de çok çok sayıda yazdım ve dedim ki ''Artık paneller UHD olduğu için ben ölü pixeli o kadar önemsemiyorum, daha büyük sorunlarımız var zira PPI değerleri nedeniyle artık ölü pixel konusu neredeyse TV izleyicileri için sorun olmaktan çıktı''Adem abi ölü pixeller 4 tanesi kenarda bir tane ortada var ,zar zor buluyorum ,günlük kullanımda hiç belli olmuyor ,servis şimdi tespit edip panel değişimi yaparsa daha kötüsü olur diye korkuyorum ya da değişim olursa bu sefer de ışık sızması bulutlanma sorunları yaşar mıyım ,ne yapayım bilemedim
Adem abi aslında dediğin gibi ben de takılmıyorum çok ölü pixellere,tvnın görüntü kalitesinden renklerinden çok memnunum renk testleride yaptım çok iyi , ışık sızması siyahları attım ki telefonda çekince böyle biraz beyazlık çıkıyor normal gözle zaten siyah her yer bana ,sonuç olarak bu Tv başaralı kullanım açısından kullanmaya devam edilebilir durumda mı şuan ne tavsiye edersin banaBen daha önce de çok çok sayıda yazdım ve dedim ki ''Artık paneller UHD olduğu için ben ölü pixeli o kadar önemsemiyorum, daha büyük sorunlarımız var zira PPI değerleri nedeniyle artık ölü pixel konusu neredeyse TV izleyicileri için sorun olmaktan çıktı''
Çünkü bu pixelleri görmek için arayıp bulmanız gerekiyr.
Monitör kullanıcılarınd adurum farklı fakat tv kullanımında ben ölü pixel konusuna takılı kalmıyorum fakat bunu çıkıp da sanki marka aklamaya çalışıyor gibi olmaması adına bir metin halinde herhangi bir yerde yayınlamıyoruzm sadece sohbetlerde yazıyorum.
Sürekli yanan piksel değil ,testler sırasında görüyorum o da her renkte değil normal Tv yayını izlerken bulamıyorum bile ,bu sayfada okudum yine bir arkadaş bu tvden almış 2 3defa değiştirmiş yine aynı durum diyor artık uğraşmıcam diyor ben de ışık sızması bulutlanma yok gibiyken ölü pixelde beni rahatsız etmiyorken dediğiniz gibi değişim için cok zorlamak istemiyorumIşık sızması konusunda TV'niz çok güzel. Sızdırmıyor gibi bir şey. Ölü piksel olayı TV boyutu ve izleme mesafenize göre değişir. Sürekli yanan piksel değil ise bence değiştirmeyin. Yeni gelenin ne olacağı belli değil.
Zaten pikselleri zar zor buluyormuşsunuz. Oralarda ölü piksel olduğu kafanıza takılmıyorsa, boşverin.
Servis modunda resimlerini de çekmiştim. Sitedeki panel bilgisi, kontras değeri, ms,renk desteği, cof değeri ve rgb gibi teknik bilgilerine bakarak sizin verdiğiniz bilgiler ışığında tercih ettim. Kullanım amacına göre umarım doğru bir tercih olurAdem bey sizi bir kaç yıldır severek takip ediyorum. Bu hafta hepsiburadadan Samsung Türkiye garantili olarak 65Q80C tv aldım. Sizin yönlendirici videolarınız sayesinde kargo, teslim alma süreci vs servis moduna kadar kontrol ettirdim. İlk baktığımda anlamamıştım ama sonradan servis gidince 5 farklı yerde (3 tanesi tek) (1 tanesi iki) (1 tanesi 3 nokta olmak) üzere 8 adet ölü piksel yakaladım. Çok yakın çekimler yaptığımda leke görünümü gibi emin olamadım. Detaylı yanına 30 cm göz hizasına gelmeden belli olmuyor ve fark edilmiyor detaya inmeyince . Panelde ışık sızması bulutlanma vs hiç bir problem yok. Tekrar tekrar aynı süreçleri yaşayıp bu seferde farklı bir problem de yaşamak istemiyorum örneklerde ki gibi. Sizce ölü piksel ise yayılım yapma durumu var mı eski on yıllık ıps lg televizyonumda yayılmadı babamda 65q60rat var 3 senedir yayılmadı. Acaba nasıl yol izlemeliyim. Servis artık imza attırmıyor kusursuz teslim diye mesaj geldi. Akşam servis görevlisine resim attım. 1 ay içerisinde direk değişim yapıyoruz dedi merkeze atarak. Servis kaydı açıp bu sorunları iletip yine de kullanmalı mıyım yoksa, panelin bulutlanma ışık sızması vs olmadığı için göz ardı etmek mi daha doğru olur. Şimdiden teşekkür ediyorum. Cevabınız önemli ve değerli benim için ??
Servis modunda resimlerini de çekmiştim. Sitedeki panel bilgisi, kontras değeri, ms,renk desteği, cof değeri ve rgb gibi teknik bilgilerine bakarak sizin verdiğiniz bilgiler ışığında tercih ettim. Kullanım amacına göre umarım doğru bir tercih olur@Adem Helvacı
Kabul edin derim. Aynı teklifi ben de kabul etmiştim. IPS ışıldama yapıyor ama renkleri çok canlı gösteriyor. Yan açı performansı da çok iyi.Gelişme! İçime sinmediği için değişim talebinde bulundum 65Q80C yerine 65QN85C teklif ettiler kağıt üstünde çok güzel direct ledden mini lede geçmiş olacağım, daha ince kasa ve 40w sesten 60w geçmiş olacağım ancak ıps diye forumda yazılmış kafam karıştı ne yapmalıyım
Kabul edin tabikiGelişme! İçime sinmediği için değişim talebinde bulundum 65Q80C yerine 65QN85C teklif ettiler kağıt üstünde çok güzel direct ledden mini lede geçmiş olacağım, daha ince kasa ve 40w sesten 60w geçmiş olacağım ancak ıps diye forumda yazılmış kafam karıştı ne yapmalıyım
65Q85C CSOT VA panel gelecek IPS değil zaten. Kabul edin teklifi bence.Gelişme! İçime sinmediği için değişim talebinde bulundum 65Q80C yerine 65QN85C teklif ettiler kağıt üstünde çok güzel direct ledden mini lede geçmiş olacağım, daha ince kasa ve 40w sesten 60w geçmiş olacağım ancak ıps diye forumda yazılmış kafam karıştı ne yapmalıyım
İPS geldiği doğru yani ?Kabul edin derim. Aynı teklifi ben de kabul etmiştim. IPS ışıldama yapıyor ama renkleri çok canlı gösteriyor. Yan açı performansı da çok iyi.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.