Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Işık sızması ,bulutlanma ,ölü pixel

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Whitt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Whitt

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Samsung
Merhaba 65q70c televizyonumda bulutlanma ışık sızması durumları sizce nasıl ,3.4 tane ölü pixel mevcut ,renk testleride çok iyi tv min ,sizce ölü pixel için değişim istemeli miyim bilemiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_0133.jpeg
    IMG_0133.jpeg
    12.5 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_0134.jpeg
    IMG_0134.jpeg
    11.2 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_0136.jpeg
    IMG_0136.jpeg
    12.2 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_0139.jpeg
    IMG_0139.jpeg
    26.6 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_0129.jpeg
    IMG_0129.jpeg
    13.6 KB · Görüntüleme: 83
Işık sızması olarak benim gözüme absürt görünmedi, normal duruyor, ölü pikselin nerelerde ne kadar etkili göründüğü önemli ama 3-4 tane az değil, Vestel 1 taneye bile değişim yapıyordu, rahatsız ediyorsa servis ile görüşüp değişim isteyebilirsiniz.

Işık sızması olarak benim gözüme absürt görünmedi, normal duruyor, ölü pikselin nerelerde ne kadar etkili göründüğü önemli ama 3-4 tane az değil, Vestel 1 taneye bile değişim yapıyordu, rahatsız ediyorsa servis ile görüşüp değişim isteyebilirsiniz.
Ölü pixeller normal izlerken hiç belli olmuyor ,tvnin tam dibine girince belli oluyor o da zar zor buluyorum

Görsellerden hareketle oldukça homojen bir dağılım var gibi, ölü pixel 1 adet tespit ettim deseniz size ''Hiç uğraşmayın'' derdim fakat 4-5 tane dediğinizde durum değişir.

Görsellerden hareketle oldukça homojen bir dağılım var gibi, ölü pixel 1 adet tespit ettim deseniz size ''Hiç uğraşmayın'' derdim fakat 4-5 tane dediğinizde durum değişir.
Adem abi ölü pixeller 4 tanesi kenarda bir tane ortada var ,zar zor buluyorum ,günlük kullanımda hiç belli olmuyor ,servis şimdi tespit edip panel değişimi yaparsa daha kötüsü olur diye korkuyorum ya da değişim olursa bu sefer de ışık sızması bulutlanma sorunları yaşar mıyım ,ne yapayım bilemedim

Işık sızması konusunda TV'niz çok güzel. Sızdırmıyor gibi bir şey. Ölü piksel olayı TV boyutu ve izleme mesafenize göre değişir. Sürekli yanan piksel değil ise bence değiştirmeyin. Yeni gelenin ne olacağı belli değil.

Zaten pikselleri zar zor buluyormuşsunuz. Oralarda ölü piksel olduğu kafanıza takılmıyorsa, boşverin.

Adem abi ölü pixeller 4 tanesi kenarda bir tane ortada var ,zar zor buluyorum ,günlük kullanımda hiç belli olmuyor ,servis şimdi tespit edip panel değişimi yaparsa daha kötüsü olur diye korkuyorum ya da değişim olursa bu sefer de ışık sızması bulutlanma sorunları yaşar mıyım ,ne yapayım bilemedim
Ben daha önce de çok çok sayıda yazdım ve dedim ki ''Artık paneller UHD olduğu için ben ölü pixeli o kadar önemsemiyorum, daha büyük sorunlarımız var zira PPI değerleri nedeniyle artık ölü pixel konusu neredeyse TV izleyicileri için sorun olmaktan çıktı''

Çünkü bu pixelleri görmek için arayıp bulmanız gerekiyr.
Monitör kullanıcılarınd adurum farklı fakat tv kullanımında ben ölü pixel konusuna takılı kalmıyorum fakat bunu çıkıp da sanki marka aklamaya çalışıyor gibi olmaması adına bir metin halinde herhangi bir yerde yayınlamıyoruzm sadece sohbetlerde yazıyorum.

Ben daha önce de çok çok sayıda yazdım ve dedim ki ''Artık paneller UHD olduğu için ben ölü pixeli o kadar önemsemiyorum, daha büyük sorunlarımız var zira PPI değerleri nedeniyle artık ölü pixel konusu neredeyse TV izleyicileri için sorun olmaktan çıktı''

Çünkü bu pixelleri görmek için arayıp bulmanız gerekiyr.
Monitör kullanıcılarınd adurum farklı fakat tv kullanımında ben ölü pixel konusuna takılı kalmıyorum fakat bunu çıkıp da sanki marka aklamaya çalışıyor gibi olmaması adına bir metin halinde herhangi bir yerde yayınlamıyoruzm sadece sohbetlerde yazıyorum.
Adem abi aslında dediğin gibi ben de takılmıyorum çok ölü pixellere,tvnın görüntü kalitesinden renklerinden çok memnunum renk testleride yaptım çok iyi , ışık sızması siyahları attım ki telefonda çekince böyle biraz beyazlık çıkıyor normal gözle zaten siyah her yer bana ,sonuç olarak bu Tv başaralı kullanım açısından kullanmaya devam edilebilir durumda mı şuan ne tavsiye edersin bana

Işık sızması konusunda TV'niz çok güzel. Sızdırmıyor gibi bir şey. Ölü piksel olayı TV boyutu ve izleme mesafenize göre değişir. Sürekli yanan piksel değil ise bence değiştirmeyin. Yeni gelenin ne olacağı belli değil.

Zaten pikselleri zar zor buluyormuşsunuz. Oralarda ölü piksel olduğu kafanıza takılmıyorsa, boşverin.
Sürekli yanan piksel değil ,testler sırasında görüyorum o da her renkte değil normal Tv yayını izlerken bulamıyorum bile ,bu sayfada okudum yine bir arkadaş bu tvden almış 2 3defa değiştirmiş yine aynı durum diyor artık uğraşmıcam diyor ben de ışık sızması bulutlanma yok gibiyken ölü pixelde beni rahatsız etmiyorken dediğiniz gibi değişim için cok zorlamak istemiyorum

Adem bey sizi bir kaç yıldır severek takip ediyorum. Bu hafta hepsiburadadan Samsung Türkiye garantili olarak 65Q80C tv aldım. Sizin yönlendirici videolarınız sayesinde kargo, teslim alma süreci vs servis moduna kadar kontrol ettirdim. İlk baktığımda anlamamıştım ama sonradan servis gidince 5 farklı yerde (3 tanesi tek) (1 tanesi iki) (1 tanesi 3 nokta olmak) üzere 8 adet ölü piksel yakaladım. Çok yakın çekimler yaptığımda leke görünümü gibi emin olamadım. Detaylı yanına 30 cm göz hizasına gelmeden belli olmuyor ve fark edilmiyor detaya inmeyince hatta şöyle bir şey fark ettim noktanın üzerine telefonun makro modu ile yaklaştığımda yeşil mavi kırmızı rgb ışıklar gözüküyor ve siyah görüntü kayboluyor, yani tüm ışıklar rgb olarak yanıyor) . Panelde ışık sızması bulutlanma vs hiç bir problem yok. Tekrar tekrar aynı süreçleri yaşayıp bu seferde farklı bir problem de yaşamak istemiyorum örneklerde ki gibi. Sizce ölü piksel ise yayılım yapma durumu var mı eski on yıllık ıps lg televizyonumda yayılmadı babamda 65q60rat var 3 senedir yayılmadı. Acaba nasıl yol izlemeliyim. Servis artık imza attırmıyor kusursuz teslim diye mesaj geldi. Akşam servis görevlisine resim attım. 1 ay içerisinde direk değişim yapıyoruz dedi merkeze atarak. Servis kaydı açıp bu sorunları iletip yine de kullanmalı mıyım? , panelin bulutlanma ışık sızması vs olmadığı için göz ardı etmek mi daha doğru olur?Yoksa değişim yoluna gitmek mi? Şimdiden teşekkür ediyorum. Cevabınız önemli ve değerli benim için ?? @Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• IMG_0027.jpeg
    IMG_0027.jpeg
    65.8 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_0028.jpeg
    IMG_0028.jpeg
    80.8 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_0030.jpeg
    IMG_0030.jpeg
    45.6 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_0031.jpeg
    IMG_0031.jpeg
    59.5 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_0025.jpeg
    IMG_0025.jpeg
    216.3 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_0026.jpeg
    IMG_0026.jpeg
    254 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_0069.jpeg
    IMG_0069.jpeg
    99.9 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_0070.jpeg
    IMG_0070.jpeg
    119.3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Adem bey sizi bir kaç yıldır severek takip ediyorum. Bu hafta hepsiburadadan Samsung Türkiye garantili olarak 65Q80C tv aldım. Sizin yönlendirici videolarınız sayesinde kargo, teslim alma süreci vs servis moduna kadar kontrol ettirdim. İlk baktığımda anlamamıştım ama sonradan servis gidince 5 farklı yerde (3 tanesi tek) (1 tanesi iki) (1 tanesi 3 nokta olmak) üzere 8 adet ölü piksel yakaladım. Çok yakın çekimler yaptığımda leke görünümü gibi emin olamadım. Detaylı yanına 30 cm göz hizasına gelmeden belli olmuyor ve fark edilmiyor detaya inmeyince . Panelde ışık sızması bulutlanma vs hiç bir problem yok. Tekrar tekrar aynı süreçleri yaşayıp bu seferde farklı bir problem de yaşamak istemiyorum örneklerde ki gibi. Sizce ölü piksel ise yayılım yapma durumu var mı eski on yıllık ıps lg televizyonumda yayılmadı babamda 65q60rat var 3 senedir yayılmadı. Acaba nasıl yol izlemeliyim. Servis artık imza attırmıyor kusursuz teslim diye mesaj geldi. Akşam servis görevlisine resim attım. 1 ay içerisinde direk değişim yapıyoruz dedi merkeze atarak. Servis kaydı açıp bu sorunları iletip yine de kullanmalı mıyım yoksa, panelin bulutlanma ışık sızması vs olmadığı için göz ardı etmek mi daha doğru olur. Şimdiden teşekkür ediyorum. Cevabınız önemli ve değerli benim için ??
Servis modunda resimlerini de çekmiştim. Sitedeki panel bilgisi, kontras değeri, ms,renk desteği, cof değeri ve rgb gibi teknik bilgilerine bakarak sizin verdiğiniz bilgiler ışığında tercih ettim. Kullanım amacına göre umarım doğru bir tercih olur ☺️ @Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• IMG_0008.jpeg
    IMG_0008.jpeg
    104.5 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_0009.jpeg
    IMG_0009.jpeg
    106.7 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Gelişme! İçime sinmediği için değişim talebinde bulundum 65Q80C yerine 65QN85C teklif ettiler kağıt üstünde çok güzel direct ledden mini lede geçmiş olacağım, daha ince kasa ve 40w sesten 60w geçmiş olacağım ancak ıps diye forumda yazılmış kafam karıştı ne yapmalıyım

Gelişme! İçime sinmediği için değişim talebinde bulundum 65Q80C yerine 65QN85C teklif ettiler kağıt üstünde çok güzel direct ledden mini lede geçmiş olacağım, daha ince kasa ve 40w sesten 60w geçmiş olacağım ancak ıps diye forumda yazılmış kafam karıştı ne yapmalıyım
Kabul edin derim. Aynı teklifi ben de kabul etmiştim. IPS ışıldama yapıyor ama renkleri çok canlı gösteriyor. Yan açı performansı da çok iyi.

Kabul edin tabiki

65Q85C CSOT VA panel gelecek IPS değil zaten. Kabul edin teklifi bence.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri