Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi KLİMA ÖNERİSİ

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
15-30
Marka Model Bilgisi
Gree,Midea,Beko
22 m2 odam Gaziantep’te yaşıyorum. Tek bir önceliğim var oda enerji tasarrufu çünkü hangi klimayı alsam soğutur diye düşünüyorum. Oyüzden en ucuza soğutan klima hangisi. Aklımda Gree G-Tec, Midea Xtrema Save, Beko, vb klimalar var sizce ne almalıyım 30 bine şunu 25e şunu 20 ye şunu öneririm diyecek bilgisi olan var mı. Tek aradığım özellik yüksek enerji tasarrufu yani Eer Cop değerleri. 12.000 Btu alacağım.

Enerji tasarrufuna önem veriyorsanız ilk başta keseyi açıp Midea All Easy Pro'yu almanız gerekecek. Hem elektrik tüketimi az hemde sessiz çok güzel bir cihaz. Ona bütçe yetmezse Midea Xtreme Save alabilirsiniz. Bence ne yapın ne edin All Easy Pro'yu almaya çalışın.

Enerji tasarrufuna önem veriyorsanız ilk başta keseyi açıp Midea All Easy Pro'yu almanız gerekecek. Hem elektrik tüketimi az hemde sessiz çok güzel bir cihaz. Ona bütçe yetmezse Midea Xtreme Save alabilirsiniz. Bence ne yapın ne edin All Easy Pro'yu almaya çalışın.
@Murat ALA usta modelden ziyade satın alımdan sonra tüketici bence kurulum aşamasında da dikkat li olmalı öncelikle vakum ve montaj bugün işlerim vardı şöyle bir gezdim dolandım gözüme çarpan şeyler vardı ister istemez insan şöyle bir bakıyor etrafında yeni klima görünce Altus gördüm demir Profile montaj yapmışlar konsolu lastik takoz yok e.c.a gördüm berberin biri sıfır taktırmış onunda konsol demire kaynak li ayaklarda vibrasyon takozu yok er geç fark ederler vizzz diye demir profil sesi yayar bence sonrası Demirdöküm gördüm sıfır yine mahallenin öbür ucundaki biri almış gene takoz yok montaj aşamalarını Allah bilir vakum varmı yokmu hepsini çekemedim yanlış anlaşılma olur diyede birini çektim durum bu Kahramanmaraş ili burası

Ekli dosyalar

• IMG20230814110342.jpg
    IMG20230814110342.jpg
    154 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_2023-08-14-12-21-57-65_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2023-08-14-12-21-57-65_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    82.5 KB · Görüntüleme: 24
@Murat ALA usta modelden ziyade satın alımdan sonra tüketici bence kurulum aşamasında da dikkat li olmalı öncelikle vakum ve montaj bugün işlerim vardı şöyle bir gezdim dolandım gözüme çarpan şeyler vardı ister istemez insan şöyle bir bakıyor etrafında yeni klima görünce Altus gördüm demir Profile montaj yapmışlar konsolu lastik takoz yok e.c.a gördüm berberin biri sıfır taktırmış onunda konsol demire kaynak li ayaklarda vibrasyon takozu yok er geç fark ederler vizzz diye demir profil sesi yayar bence sonrası Demirdöküm gördüm sıfır yine mahallenin öbür ucundaki biri almış gene takoz yok montaj aşamalarını Allah bilir vakum varmı yokmu hepsini çekemedim yanlış anlaşılma olur diyede birini çektim durum bu Kahramanmaraş ili burası
Midea'da montajda bakır boru kullanılıyor. Arçelikte maalesef alümimyum. Vakum açısından da sorun yaşatmıyor Midea çünkü manometre ve vakum motoru bağlıyken dış ünitenin fotoğrafı çekiliyor kadrajda manometre ve vakum motoru gözükecek şekilde ve fotoğraflar sisteme yükleniyor.

Midea'da montajda bakır boru kullanılıyor. Arçelikte maalesef alümimyum. Vakum açısından da sorun yaşatmıyor Midea çünkü manometre ve vakum motoru bağlıyken dış ünitenin fotoğrafı çekiliyor kadrajda manometre ve vakum motoru gözükecek şekilde ve fotoğraflar sisteme yükleniyor.
haklısın abi midea lar ful bakır bendede midea var 1hafta önce babamlarada midea aldık demek istediğim tüketici olarak bilinçli olmamız gerekiyor ?

haklısın abi midea lar ful bakır bendede midea var 1hafta önce babamlarada midea aldık demek istediğim tüketici olarak bilinçli olmamız gerekiyor ?
Hayırlısı olsun. E tabi tüketicinin bilinçli olması gerekyor. Fakat tüketici bilinçli olsa da yetkili servisler ya da satıcılar 1-2 kelime oyunu yapıp vatandaşın aklını bulandırabiliyor. Moderatör arkadaşımız Altus klima taktırdı mesela geçen günlerde. O kadar ısrar etmesine rağmen gelen personel vakum yapmadan montaj yaptı ve gitti. Kendisi de THH'ye başvuruda bulundu hemen montajdan sonra dış ünitenin değişimi için. Arçelik'te iç dış ünitenin komple değişimi teklifinde bulundu arkadaşın aldığı klimanın üst modeliyle Beko marka.

Midea da kusursuz değil. Mutlaka olumsuz geri dönüşler de oluyor fakat bir şekilde çözüm üretiliyor.

Midea da benim en çok eleştireceğim konuların başında, iki senedir dilimde tüy biten müşteri hizmetlerinin 24 saat ulaşılamaz olması.
Abi sabah 9 akşam 5 ve cumartesi pazar çalışmayan müşteri hizmetleri mantığı mı olur yahu?

Bu senenin başındaki toplantılarında dedim ki ''Geçen sene yapmadınız, bari bu sene Haziran Temmuz Ağustos aylarına yönelik bir kişi görevlendirin ve 24 saat olmasa dahi sabah 9 gece 10 bari ulaşılabilir olsun. Cumartesi Pazar klima satın alınmaz veya bir teknik sorun yaşanmaz diye kaide mi var?

@Adem Helvacı Abi neden herkes mideayi ovuyor arcelikle ilgili bugun post attim incelemesini yapan deneyimi olan var mı diye kimsenin en ufak yorumu yok , sen dahil abi arcelik hakkında konuşmak yasak mi donanim incelemesi yok klima incelemesi yok

@Adem Helvacı Abi neden herkes mideayi ovuyor arcelikle ilgili bugun post attim incelemesini yapan deneyimi olan var mı diye kimsenin en ufak yorumu yok , sen dahil abi arcelik hakkında konuşmak yasak mi donanim incelemesi yok klima incelemesi yok
Arçelikten iyi klimalar var ki klima önerilerinde Arçelik geriye düşüyor demekki. Midea iyi ki övülüyor alanlar memnun. Markayı tavsiye etsek marka da mı çalışıyorsun niye hep bu öneriliyor tavsiye etmesek marka hakkında konuşmak yasak mı niye kimsenin yorumu yok diye laf işitiyoruz ilginçsiniz.

Garipsedigim midea tlc key smart markaların bilgilerine kompresörune varana kadar inceleme detayı bulabiliyorken neden göz önünde bulunan arcelik marka klimanın herhangi bir incelemesi videosu yok yakindigim konu bu

Neden yasak olsun abi?

Arçelik satın alıp montajını yaptırtan kardeşlerimize de özellikle rica ettik ürün ile ilgili görüşlerini forumda paylaşmalarını çünkü sonuçta Vestel ve Arçelik gibi üreticilerin de ürünlerini kullanan dostlar var, kendimiz varız, ben evdeki Vestel klimayı dah ayeni elden çıkarttım mesela, yoksa sanırım 4 senedir falan testlerde üzerinde denemediğimiz uygulama kalmadı.

Kayınpederimde 9 luk, Bacanakta 1 adet 18 ve 2 adet de 12 lik Arçelik Ekolojik klima var. Yani Arçelik ile sorunumuz olsa onların o klimaları almalarını engellerdim mesela :)

Midea kullanıcılarının burada daha yoğun olma sebebinin ben olduğumu düşünüyorum zira Midea cesur bir adım atıp hiçbir ticari anlaşma olmaksızın ürün gönderip bir daha da ardını arkasını sormuyor bile. Biz de adamların malına güvendik, anlattık, insanlar bana güvendi, aldı, kurdurduktan sonra ürünle ilgili söylediklerimizin tamamen doğru olduğu ortaya çıkınca insanlar dah açok güvendi daha çok aldı ve burada Midea kullanıcı dsayısı çoğaldı olay bu.

3 yıldır bütün firmalara direkt olarak ulaşıp incelemek üzere ürün istedik. Para pul istemiyoruz, ürün de bizde kalmasın yeter ki testlerimizi yapıp vatandaşa bilgi paylaşabilelim 3-5 ay sonra alacaksanız geri alın diye yazmadığımız marka kalmadı.

Sence bize geri dönem oldu da biz mi elimizin tersi ile ittik?

Arçelik dediğin markanın son yaşanan klima rezilliklerine rağmen tek bir yönetici vasfı taşıyan kişi bizimle irtibat kurup halka bir açıklama yapma ihtiyacı duydu mu mesela?

Arçelik klimadan ev yandı, kimseden ses yok, Arçelik klimaların vakumsuz takıldığı deşifre edildi tek bir yöneticiden ses yok. Arçelik klimalar alüminyum boru ile montajlanıyordu, son çıkan yangından sonra ''Acaba kabloları da mı alüminyjm alaşımlı kullanmaya başladılar'' diye kafamızda deli soru işaretleri var ama yine kimseden ses yok. Arçelik buzdolapları kendi yetkili servislerinin ağzından direkt olarak sizlere aktardım Temmus Ağustos sıcağında kompresörler şişti kaldı, tüketiciler yazı eziyet ile geçirdi ama yine tek bir yöneticiden çıt yok.

Bizim Arçelik ile bir derdimiz yok, yasak da değil, Midea nın yaptıklarının 10 da 1 ini yapsınlar yine önerelim.

Vestel düzgün klima yapsın, bayraklarını alıp sokak sokak kendim tanıtmazsam yüzüme tükürün ben mutlu olurum abi yete rki düzgün bir mal çıksın ortaya.

Fakat tüm bunlar yapılmıyorsa, adamların bakırla ürettiğini sen alüminyum ile üretiyorsan, adamların 5 kalori kullandığı yerde sen 3 kalori kullanıyorsan, ürünler yüksek sezonda bataklığa sağlanıp kalıyor sen çaresiz kalıyorsan Arçelik olarak, bizim ne gibi bir suçumuz olabilir ki önermemekle?

bence öyle düşünme kardeşim ? ben şöyle düşünüyorum bu forum ellerinden geldiğince tüketicilere en yakışır kullanışlı premium sıkıntı çıkarmayacak ne varsa onu öneriyor adem abiyi tanımadan önce bende bilinçsiz bir tüketiciydim tanıdıktan sonra en azından araştırmayı birşey alırken püf noktalarıni sorgulamayi öğrendim sonuç olarak ben olsam hoşuma gitmeyen bir şeyi başka kişiye aldırmam emin ol buradaki bizim için sorularımıza karşılıksız cevap veren kişilerde öyle düşünüyor dur? benim önceki klimam sigma idi bir hışım la gittim aldım birşeyden anlamıyordum da ozamanlar adamlar montajı yaptı çekti gitti sonra huyunu husunu sorgularken makinanın ozamanlar meraktan birde ne yakar diye watmetre almıştım makina 600w dan düşmüyordu sonra kafama takıldı araya araya vakum olayını buldum şöyle bir düşündüm lan bu benimkine neden yapılmadı bu çok zoruma gitti ondan ziyade yapı olarak Sigma düşük watlara dusemeyen bir makina imis onuda öğrendim işime gelmedi hemde aşırı gürültülü idi iç dış ünite, sonrası burdaki bayi ile dövüş kavga epey uğraştım değişim istedim dış ünite değişti ardından ilana koyup sattım nasipten hemende alıcı çıktı sattım arayışa girdim klima alacam adem abi o sıralarda 12lik prime özelliklerini inceliyor du kulak verdim hoşuma gitti işime geldi özellikle düşük watlara düşebilir olması gittim bayiye aldım 12lik midea şükür memnun oldum duada ettim üstüne burda ne oldu bana zorla kimse aldırmadı ben işime geleni tercih ettim ama memnun oldum k.bakma kafanı sisirdim ama gerçekler bu şekilde ??

Abi çok teşekkür ediyorum videolarını izliyorum dürüstlüğüne hayranım bu foruma gelme sebeplerimden biri de sensin ama dediğim gibi hiç bir inceleme bulamadim ben ovülsun demiyorum ama kötü yanlarını da anlatan birisi bir video bir konu bulmak yeter benim için mesela
Adem abi bu yazdigin gonderi bile yeterli
Bu gönderiyi görüp senin bilgi ve tecrubelerine inanan insanları ve beni fikir sahibi yapacak bizde kendimize göre klimayi alacağız
Tekrardan rahatsızlık verdiğim icin kusura bakmayın
İyi veya kötü yorum inceleme görmek istedim sadece teşekkürler ?

Neden yasak olsun abi?

Arçelik satın alıp montajını yaptırtan kardeşlerimize de özellikle rica ettik ürün ile ilgili görüşlerini forumda paylaşmalarını çünkü sonuçta Vestel ve Arçelik gibi üreticilerin de ürünlerini kullanan dostlar var, kendimiz varız, ben evdeki Vestel klimayı dah ayeni elden çıkarttım mesela, yoksa sanırım 4 senedir falan testlerde üzerinde denemediğimiz uygulama kalmadı.

Kayınpederimde 9 luk, Bacanakta 1 adet 18 ve 2 adet de 12 lik Arçelik Ekolojik klima var. Yani Arçelik ile sorunumuz olsa onların o klimaları almalarını engellerdim mesela :)

Midea kullanıcılarının burada daha yoğun olma sebebinin ben olduğumu düşünüyorum zira Midea cesur bir adım atıp hiçbir ticari anlaşma olmaksızın ürün gönderip bir daha da ardını arkasını sormuyor bile. Biz de adamların malına güvendik, anlattık, insanlar bana güvendi, aldı, kurdurduktan sonra ürünle ilgili söylediklerimizin tamamen doğru olduğu ortaya çıkınca insanlar dah açok güvendi daha çok aldı ve burada Midea kullanıcı dsayısı çoğaldı olay bu.

3 yıldır bütün firmalara direkt olarak ulaşıp incelemek üzere ürün istedik. Para pul istemiyoruz, ürün de bizde kalmasın yeter ki testlerimizi yapıp vatandaşa bilgi paylaşabilelim 3-5 ay sonra alacaksanız geri alın diye yazmadığımız marka kalmadı.

Sence bize geri dönem oldu da biz mi elimizin tersi ile ittik?

Arçelik dediğin markanın son yaşanan klima rezilliklerine rağmen tek bir yönetici vasfı taşıyan kişi bizimle irtibat kurup halka bir açıklama yapma ihtiyacı duydu mu mesela?

Arçelik klimadan ev yandı, kimseden ses yok, Arçelik klimaların vakumsuz takıldığı deşifre edildi tek bir yöneticiden ses yok. Arçelik klimalar alüminyum boru ile montajlanıyordu, son çıkan yangından sonra ''Acaba kabloları da mı alüminyjm alaşımlı kullanmaya başladılar'' diye kafamızda deli soru işaretleri var ama yine kimseden ses yok. Arçelik buzdolapları kendi yetkili servislerinin ağzından direkt olarak sizlere aktardım Temmus Ağustos sıcağında kompresörler şişti kaldı, tüketiciler yazı eziyet ile geçirdi ama yine tek bir yöneticiden çıt yok.

Bizim Arçelik ile bir derdimiz yok, yasak da değil, Midea nın yaptıklarının 10 da 1 ini yapsınlar yine önerelim.

Vestel düzgün klima yapsın, bayraklarını alıp sokak sokak kendim tanıtmazsam yüzüme tükürün ben mutlu olurum abi yete rki düzgün bir mal çıksın ortaya.

Fakat tüm bunlar yapılmıyorsa, adamların bakırla ürettiğini sen alüminyum ile üretiyorsan, adamların 5 kalori kullandığı yerde sen 3 kalori kullanıyorsan, ürünler yüksek sezonda bataklığa sağlanıp kalıyor sen çaresiz kalıyorsan Arçelik olarak, bizim ne gibi bir suçumuz olabilir ki önermemekle?
abi ondan ziyade montajı bile düzgün yapamıyor larki adamlar 4tane takozu cok görüyor lar?

Ekli dosyalar

• IMG_20230814_145619.jpg
    IMG_20230814_145619.jpg
    54.9 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20230814_145641.jpg
    IMG_20230814_145641.jpg
    79 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_2023-08-14-12-21-57-65_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2023-08-14-12-21-57-65_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    82.5 KB · Görüntüleme: 16
Adem abi senin bahsettiğin klima nedenli yangının Vestel kaynaklı altta bağlantısını paylaştığım şikayetvardaki yazı olduğunu zannediyordum.

Arçelik iç üniteden yanmıştı.

Adem abi senin bahsettiğin klima nedenli yangının Vestel kaynaklı altta bağlantısını paylaştığım şikayetvardaki yazı olduğunu zannediyordum.

Adamın ev yanmış şikayetvara yazmış tam komedi, ben itfaiyeden tutanak alıp çoktan dava açmıştım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri