Adem abi merhaba öncelikle,
Abi yan odamda ki klima ile dış üniteleri yan yana yani aynı dış hava ortam koşullarında olan bir klimanın biri 3 biri 13 hatta ilerleyen zamanlarda ( akşam geç saatler de ) üfleme derecesi 16 17 lere çıkmakta. Bence burada ya bi teknik sorun yada montaj hatası olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşında dediği gibi çevremde LG klima kullanan bir çok kişi var ve bu klimalar beyaz seri UV özelliği olmayan seriler. Ancak üflemelerine bakıyorum 4 derece 5 derecelerde geziyor. onu geçtim annemin evinde eski seg marka klima var inverter olmayan klima o bile 4 derece üflüyor izmirin bu yaz sıcağında. Yani sizin ölçüm yaptığınız klimada bana yüksek geldi bilemiyorum. Sizin yorumunuz nedir ?
Sizin kıstasınız üfleme derecesi olduğu sürece müşterekte buluşamayız.
Kıyaslamanıza on off klimayı dahil ettiğinizde konu zaten kapanır benim için zira sabit devirli kompresör ile değişken devirli kompresör kıyaslanmaz.
4 derece üflemesi İYİ kabul edilmez çünkü değildir. Belli bir AKIL ve VERİMLİLİK algoritması ile üretilen bu ürünlerin, daha önceki mesajımda da belirttiğim üzere bu 4 değil 2 hatta eksi 12 yapma kapasiteleri bile vardır ancak
yaptırtmamak için algoritma ona göre ayarlanır.
Yani LG klimanın 4 derece üflememesi konusunun bu nedenle koşullar ile bağlantısı vardır ve o koşulların analiz edilmesi gerekir.
PSI değeri normal görülmüş bir ürüne ''Belki kaçmıştır'' diye gaz basılması da enteresan duyrum ayrıca.
Konu ''bizim klima yüksek sizin klima daha düşük üfledi, bizim klima daha iyi'' konusu değil ki , eğer kıstasınız bu ise ben sadece basit bir kod ile bendeki klimayı 1 derece üfletirim ama mevzu o değil.
Dış ortam, Ortam, Emiş, üfleme, Frekans, Tüketim değerlerinin hangi senkronizasyonda olduğu konusu.
Burada LG klima için ''Dandik klima da ondan, üretim kötü de ondan, Arçelikte yapılıyor da onjdan, Servis kötü de ondan'' diye vurun abalıya yapmak işin kolay tarafı.
Ben mantık insanıyım ve o mantığın bende oturması için sadece üfleme değerleri değil başka verilere de gereksinim duyulur dedim.
Aynı cepheye bakan iki ayrı klimamın ikisi de aynı ayarlardayken birisi 330watt tüketip diğeri 130watt tüketip aynı sonucu veriyorlardı. Bu durum klimalardan 330watt tüketeninin arızalı olduğu anlamına gelmiyor mesela. O klimanın üreticisi o klimanın 330watt anlık tüketim altında çalışmasını istememiş ve kodlamasını ona göre yapıp 330 watt altına inmek yerine termostat ageçmesini sağlamış. O üreticinin kendi mühendislik tasarımına göre kendi tercihidir, diğer üretici farklı mühendislik uygulamış ve 130watt ile ürünün çalılmasına devam etmesini sağlamış.
Bu klimaların ikisi de sağlam, fakat davranış şekilleri farklı.
Genel geçer bilgidir ki birçok marka 13 ile 16 derecelik farkı yani emiş ile üfleme sıcaklığı arasındaki bu değerleri NORMAL kabul eder yani emdiği hava ile üflediği arasındaki makas aralığı 13 ile 16 derece arasındaysa o klima işini yapıyor demektir.
Tasarlayan onlar, üreten onlar, yazılımı kolayan onlar. Onların normal dediğini biz tüketici olarak kabul etmeyebiliriz ancak bu durum sonucu değiştirmez, ancak beğenmediysek ürünü iade ederiz tıpkı Fujitsu Prime klimanın yazılım algoritması yüzünen iade eden dostumuz gibi.
Her şeyi btu ve üfleme değri üzerinden yorumlamak doğru olmaz. Bu işin üretim materyalleri, donanım kalitesi, yazılım algforitması, kalordi değeri gibi birok değişkeni var.
Sayısını bilmediğim kadar markanın modelin testlerini yaptım bugüne kadar, her birisinde mutlaka farklı sonuçlar ortaya çıkıyor.