Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Uzun zaman aradan sonra sayaç üzerinden günlük veri takibine başladım. Geçtiğimiz ay klimasız günlük ortalama 7kw elektrik tüketimi olmuştu klimalar çalışmaya başladıktan sonra 24 saatlik klimalı genel tüketim 14kw oldu. 18bin gün içinde sabah 7 gece 12 olarak çalışıyor. 12 ve 9 binlik olanlar gece 10 ve sabah 7 ye kadar çalışıyor. :cigara

Uzun zaman aradan sonra sayaç üzerinden günlük veri takibine başladım. Geçtiğimiz ay klimasız günlük ortalama 7kw elektrik tüketimi olmuştu klimalar çalışmaya başladıktan sonra 24 saatlik klimalı genel tüketim 14kw oldu. 18bin gün içinde sabah 7 gece 12 olarak çalışıyor. 12 ve 9 binlik olanlar gece 10 ve sabah 7 ye kadar çalışıyor. :cigara
Ve tüm evde konfor var bence çok iyi abi tüketimler

Toplam enerji kaybı olan alan çok fazla duvarlar tavan ve zeminde etkili. metrekare olarak ısı yükü 200 m2 den fazla. Klima ne yapsın buna. Paylaştığınız rakamlara göre gayet iyi değerler. Önemli olan uzak noktada sıcaklık ne alemde. Misal klimasız 30 derece iken klimalı 28 ise oranın kapısını kapatmanız daha mantıklı. Yeteri kadar serinlik oraya ulaşamıyor demektir. Arabadan örnek verelim motor hacmi düşük ve yüksek araçlar çok yakar ancak motor hacmi şasi ile orantılı olan araçlar en tasarruflu olanlar oluyor. Bu mantık klima da da geçerli.
Teşekkür ederim cevap için. Aslında 25 derece ve eko modda inat etmesem yatak odasında farkı hissediyorum geceleri rahatlatıyor ama bütün ev modundan çıkacağım artık

Hocam sizin plana şuan dikkatli bakabildim

Dış ünite güneş alıyor birde klimanın kurulu olduğu odanın camından gelen ısı yükü artı diğer odaların nem ısı yükü mutfağın ısı yükü birde Mersin in zulüm olan nemli sıcağı derken klima son sürat çalışsa bile yetişemez hazır güneşte klimaya zulüm olur ömrü gider düşünün ki sürekli kaybolan enerji yani her gün sil baştan yapıyor sizin ev hatta her saat o sıcağa göre.

ayrıca adem abinin dediği gibi tersine üflüyor tersine olmasa bile zorlanır havayı taşıma yapsanız bile kurtaracağını zannetmiyorum klimaya yazık bence çok yüklenmeyin hocam aynı kış modu gibi elektrik yakmış
Klimanın kurulum yeri çok kötü ben aslında kuzeye bakan duvara yani kapının tam karşısına kurduracaktım ama kadınların estetik anlayışı fizik kurallarını yendiği için olmadı o iş. Sanırım bütün ev modundan çıkıp sadece salonda sabit kalacam. Dış üniteyi hemen korumaya almam lazım onu araştırıyorum çok fazla güneş görüyor.

Mükkemmel sonuçlar çok az tüketim. Gerçekten o rahatlığa ve serinliğe 1000 tl gelse de çok değil.

aep de malesef total energy çalışmıyor enerji izleme yok :( tuya priz var ordan kontrol ediyorum ama total toplarken yanlış topluyor birde saatlik günlük haftalık gibi ayıramıyorum
Klimanın wifisi varsa çalışmalı mutlaka hocam. Benimki kaira olmasına rağmen çalışıyor. Yani bu dediklerim klimanın wifisi üzerinden oluyor priz aracılığıyla değil.

Klimanın wifisi varsa çalışmalı mutlaka hocam. Benimki kaira olmasına rağmen çalışıyor. Yani bu dediklerim klimanın wifisi üzerinden oluyor priz aracılığıyla değil.
1718534313411.png

aep de tüketim sensörü yok o yüzden 0 dönüyor sürekli. prime kasalarda vs mevcut ama aep e neden eklememişler onuda anlamıyorum :) enerjiyi prizden ölçümlüyorum

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri