Abiler namazı kılsaydıkHayırlı bayramlar abi![]()

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Abiler namazı kılsaydıkHayırlı bayramlar abi![]()
Namaz sonrası kurban işleri vs derken akşamı bulur akşamda yorgunluk tan kim kalır demiAbiler namazı kılsaydıknamaz sonrası telaştan kim görür forumu
![]()
Ve tüm evde konfor var bence çok iyi abi tüketimlerUzun zaman aradan sonra sayaç üzerinden günlük veri takibine başladım. Geçtiğimiz ay klimasız günlük ortalama 7kw elektrik tüketimi olmuştu klimalar çalışmaya başladıktan sonra 24 saatlik klimalı genel tüketim 14kw oldu. 18bin gün içinde sabah 7 gece 12 olarak çalışıyor. 12 ve 9 binlik olanlar gece 10 ve sabah 7 ye kadar çalışıyor.![]()
Aynen kardeşim 24 saat tüketim var ev dubleks olunca günün 2 saati 3 klima da aktif çalışıyor. Gündüz 12 saat 18binlik gece 12 saatte 12+9bin olanlar aktif genel kullanım için ortalama ay sonu 850TL fatura bekliyorum.Ve tüm evde konfor var bence çok iyi abi tüketimler
İyi bayramlar dostumCümleten herkesin bayramını kutlarım. İyi bayramlar.
Teşekkür ederim cevap için. Aslında 25 derece ve eko modda inat etmesem yatak odasında farkı hissediyorum geceleri rahatlatıyor ama bütün ev modundan çıkacağım artıkToplam enerji kaybı olan alan çok fazla duvarlar tavan ve zeminde etkili. metrekare olarak ısı yükü 200 m2 den fazla. Klima ne yapsın buna. Paylaştığınız rakamlara göre gayet iyi değerler. Önemli olan uzak noktada sıcaklık ne alemde. Misal klimasız 30 derece iken klimalı 28 ise oranın kapısını kapatmanız daha mantıklı. Yeteri kadar serinlik oraya ulaşamıyor demektir. Arabadan örnek verelim motor hacmi düşük ve yüksek araçlar çok yakar ancak motor hacmi şasi ile orantılı olan araçlar en tasarruflu olanlar oluyor. Bu mantık klima da da geçerli.
Klimanın kurulum yeri çok kötü ben aslında kuzeye bakan duvara yani kapının tam karşısına kurduracaktım ama kadınların estetik anlayışı fizik kurallarını yendiği için olmadı o iş. Sanırım bütün ev modundan çıkıp sadece salonda sabit kalacam. Dış üniteyi hemen korumaya almam lazım onu araştırıyorum çok fazla güneş görüyor.Hocam sizin plana şuan dikkatli bakabildim
Dış ünite güneş alıyor birde klimanın kurulu olduğu odanın camından gelen ısı yükü artı diğer odaların nem ısı yükü mutfağın ısı yükü birde Mersin in zulüm olan nemli sıcağı derken klima son sürat çalışsa bile yetişemez hazır güneşte klimaya zulüm olur ömrü gider düşünün ki sürekli kaybolan enerji yani her gün sil baştan yapıyor sizin ev hatta her saat o sıcağa göre.
ayrıca adem abinin dediği gibi tersine üflüyor tersine olmasa bile zorlanır havayı taşıma yapsanız bile kurtaracağını zannetmiyorum klimaya yazık bence çok yüklenmeyin hocam aynı kış modu gibi elektrik yakmış
Mükkemmel sonuçlar çok az tüketim. Gerçekten o rahatlığa ve serinliğe 1000 tl gelse de çok değil.Uzun zaman aradan sonra sayaç üzerinden günlük veri takibine başladım. Geçtiğimiz ay klimasız günlük ortalama 7kw elektrik tüketimi olmuştu klimalar çalışmaya başladıktan sonra 24 saatlik klimalı genel tüketim 14kw oldu. 18bin gün içinde sabah 7 gece 12 olarak çalışıyor. 12 ve 9 binlik olanlar gece 10 ve sabah 7 ye kadar çalışıyor.![]()
Klimanın wifisi varsa çalışmalı mutlaka hocam. Benimki kaira olmasına rağmen çalışıyor. Yani bu dediklerim klimanın wifisi üzerinden oluyor priz aracılığıyla değil.aep de malesef total energy çalışmıyor enerji izleme yoktuya priz var ordan kontrol ediyorum ama total toplarken yanlış topluyor birde saatlik günlük haftalık gibi ayıramıyorum
Klimanın wifisi varsa çalışmalı mutlaka hocam. Benimki kaira olmasına rağmen çalışıyor. Yani bu dediklerim klimanın wifisi üzerinden oluyor priz aracılığıyla değil.
Anladım, garipmiş.Ekli dosyayı görüntüle 16773
aep de tüketim sensörü yok o yüzden 0 dönüyor sürekli. prime kasalarda vs mevcut ama aep e neden eklememişler onuda anlamıyorumenerjiyi prizden ölçümlüyorum
@Adem Helvacı bey zamanında alanyada fahrettin beyi ziyaret etmiş. bende tanışma fırsatı buldum. çok beyefendi birisi. fiyatlarıda internete göre uygundu.Hocam, https://www.fgeurope.com.tr/midea-xtreme-save-duvar-tipi-klima-12-btu sitesinden satın alacağım zaman, ilçeyi belirtiyorum ve karşıma bu servisler çıkıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 16767
Dikkat et üşütüp gelme iyi bayramlarEkli dosyayı görüntüle 16775Ekli dosyayı görüntüle 16776Ekli dosyayı görüntüle 16777Ekli dosyayı görüntüle 16778
Doğal klimadan herkese iyi bayramlarSiz hala klima mı çalıştırıyorsunuz
![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.