Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

ZSX de benim için en önemli detaylardan birisi, ısıtmada 2700 lü btu lara kadar düşmeyi başarabiliyor olması. Bir de bu klimalar malumunuz ısıtma verimliliği soğutma ile neredeyse tam paralel ve birçok durumda daha iyi performans veren üretimler.

MHI tarafında büyük değişimler var biliyorsunuz. Form A.Ş. artık markanın tam hakimi.

Neden tam hakimi dedim? Çünkü 2024 31 Aralık tarihine kadar İklimsaya tanına bir nezaket süresi vardı.
Japonların sadakate bakış açıları biraz farklı malum, 30 senedir birlikte yol yürüdükleri iklimsa grubunu birdenbire bırakmak yerine kademeli bir geçiş yapılma kararı doğrultusunda ilerlendi ve 3 seneye yaılan bir yumuşak geçiş süreci yaşandı.

Bu süre zarfında sadece 410 gazlı ürünlerin İklimsalarda satılması kararlaştırılıp 32 lerin ana distribütör olan Form dan satılması yolu benimsendi vs vs vs.

Yani daha çok taze abi, 15-20 günlük tam hakimiyet durumu var. Bu durum elbette ki yapılanmada da bir hareketlilik meydana getirdi o sebele bazı tedirgin olunan bölgelerde ben gerekirse yönetimden birileri ile görüşüp teyit alma ihtiyacı dahi duyuyorum. Yine sizin için de bu doğrultuda yapacak bir şey olursa söylemeniz yeterli yarın temas sağlar sizi de bilgilendirirm.
Bugün akşam ZSX için anlaştık gibi bir durum oluştu. Yarın satın almayı tamamlamayı düşünüyorduk ancak henüz satın almadan soru işaretim kalmaması adına son kez foruma sorayım diye düşündüm hocam.

Özellikle aşağıda linkini bıraktığım konudaki sorunlar ve benim Form bayisinde bizzat klima açılırken flapten gelen çatır çutur sesi duymam beni sormaya itti. Kronik bir sorun mu, yoksa şans mı? Yoksa ben ZSX'i tereddütsüz "aldım" demiştim. Hem MHI'nin amiral gemisi modeli, hem rakibi olan ME ve Daikin'in amiral gemilerinden daha ucuz.

konu linki:

Bugün akşam ZSX için anlaştık gibi bir durum oluştu. Yarın satın almayı tamamlamayı düşünüyorduk ancak henüz satın almadan soru işaretim kalmaması adına son kez foruma sorayım diye düşündüm hocam.

Özellikle aşağıda linkini bıraktığım konudaki sorunlar ve benim Form bayisinde bizzat klima açılırken flapten gelen çatır çutur sesi duymam beni sormaya itti. Kronik bir sorun mu, yoksa şans mı? Yoksa ben ZSX'i tereddütsüz "aldım" demiştim. Hem MHI'nin amiral gemisi modeli, hem rakibi olan ME ve Daikin'in amiral gemilerinden daha ucuz.

konu linki:
Açık konuşayım ben bu yaz ve sonrası için MHI dan çok ciddi ataklar bekliyorum.
Hatta bizim forumda Midea ve Gree klimalar, Daikin Mitsubishi Electric vs çok konuşulur yazılır çizilir, dikkat ederseniz pek MHI yoktur.

Bunun da sebebi var ama biz kaynaklı değil, sonra uzun uzun anlatırım sizin konuyu dağıtmayalım.

Ben yine de ahkâm kesmeyi reddedip yarın sevdiğim bir yönetici ile konuşup açık açık soracağım kendisine.

Bakınız başka çok iyi bilinen Japon markalardan birisinin de bir modeli ile ilgili bazı ilginç detaylar var olsa da henüz kesinleştirilmiş durum olmadığı için bu konuyu sosyalde paylaşmadık veya dillendirmedik ama her markanın, ne kadar kaliteli olursa olsun her markanın bazı üretimlerinde sonradan ortaya çıkan olumsuz durumlar olabiliyor ve hiçbir zaman ben buna takılı kalmadım, takılı kalacağım tek nokta şu olur, markanın bilmesine rağmen görmezden gelmesi.

Şimdi biz o markada bu bilgiyi netleştirmenin yanı sıra markanın tavrını da takip ediyoruz / edeceğiz.

Sizin merak ettiğiniz hususuta da bir gerçeklik varsa benden gizleyeceklerini düşünmüyorum o nedenle yarın sormayı düşünüyorum.

Yani emin olmadığım, bilmediğim konularda ahkâm kesmeyi sevmediğimi bilirisiniz.
Cevabı ben bilmiyor olabilirim ama bileni biliyorum en azından :D

Açık konuşayım ben bu yaz ve sonrası için MHI dan çok ciddi ataklar bekliyorum.
Hatta bizim forumda Midea ve Gree klimalar, Daikin Mitsubishi Electric vs çok konuşulur yazılır çizilir, dikkat ederseniz pek MHI yoktur.

Bunun da sebebi var ama biz kaynaklı değil, sonra uzun uzun anlatırım sizin konuyu dağıtmayalım.

Ben yine de ahkâm kesmeyi reddedip yarın sevdiğim bir yönetici ile konuşup açık açık soracağım kendisine.

Bakınız başka çok iyi bilinen Japon markalardan birisinin de bir modeli ile ilgili bazı ilginç detaylar var olsa da henüz kesinleştirilmiş durum olmadığı için bu konuyu sosyalde paylaşmadık veya dillendirmedik ama her markanın, ne kadar kaliteli olursa olsun her markanın bazı üretimlerinde sonradan ortaya çıkan olumsuz durumlar olabiliyor ve hiçbir zaman ben buna takılı kalmadım, takılı kalacağım tek nokta şu olur, markanın bilmesine rağmen görmezden gelmesi.

Şimdi biz o markada bu bilgiyi netleştirmenin yanı sıra markanın tavrını da takip ediyoruz / edeceğiz.

Sizin merak ettiğiniz hususuta da bir gerçeklik varsa benden gizleyeceklerini düşünmüyorum o nedenle yarın sormayı düşünüyorum.

Yani emin olmadığım, bilmediğim konularda ahkâm kesmeyi sevmediğimi bilirisiniz.
Cevabı ben bilmiyor olabilirim ama bileni biliyorum en azından :D

Hocam normalde yarın öğlen satın almayı tamamlayalım demiştik, bunu iş çıkışına erteleyip (17.00 civarı) senden geri dönüş beklememde sakınca var mıdır?

Hocam normalde yarın öğlen satın almayı tamamlayalım demiştik, bunu iş çıkışına erteleyip (17.00 civarı) senden geri dönüş beklememde sakınca var mıdır?
Hiçbir sakınca yok benim açımdan. Ayrıca bayi bilgilerini de yazıver sana zahmet, en azından montaj sürecinin de yukarıdan takip edildiğine dair sinyal verdirtelim :)

Ben 10 dolaylarında uyanıyorum gece çalıştığım için, 11-12 aralarında bilgi alırım diye düşünüyorum ama toplantısı var da beni meşgule atar sonra dönerse durum biraz sarkabilir bilgin olsun, her şekilde senin dediğin saatlere kadar oooo çoktan konu çözülmüş olur.

Hiçbir sakınca yok benim açımdan. Ayrıca bayi bilgilerini de yazıver sana zahmet, en azından montaj sürecinin de yukarıdan takip edildiğine dair sinyal verdirtelim :)

Ben 10 dolaylarında uyanıyorum gece çalıştığım için, 11-12 aralarında bilgi alırım diye düşünüyorum ama toplantısı var da beni meşgule atar sonra dönerse durum biraz sarkabilir bilgin olsun, her şekilde senin dediğin saatlere kadar oooo çoktan konu çözülmüş olur.
Niye bizim yukarılardan sinyal verdirtenimiz olmadı yav :alsana:starwars

Niye bizim yukarılardan sinyal verdirtenimiz olmadı yav :alsana:starwars
Gree ciler beni sevmiyi de ondan.

Yüz ayrı kanaldan haber yolladık, resmi iletişim adreslerine kaç kere yazdım ve dedim ki ''meydanı bir markaya bırakmayıN'' yok aga @mbirol ustamın dediği %100 doğru çıktı adamlar bizi iplerine bile sallamıyor yani.

Ben de ''Keyifleri bilir'' dedim, bu saltanat kendilerinin zannediyorlarsa yanıldıklarını geç de olsa nalarlar nasılsa :)

gree'ci arkadaşlarada aynı soruyu soracamda sabit 24 saat kullanan yok sanırım.
@Batmanlı72 @İRFAN sizin gtech ler min kaç ° üfleme yapıyor
ve inebilldiği en düşük üfleme durumunda sizde fan ayarı manuel istediğiniz seviyeye ayarlama oluyormu :alala
Sanırım sizin Daikin üfleme sıcaklığı düşük olunca maksimum fana izin vermiyor bu yüzden soruyorsunuz aynı durum Sensira'da da var, üfleme sıcaklığı yüksek olmazsa max fanı düşürüyor manuel olarak arttırmaya izin vermiyor.
Hatta bir şey farkettim otomatik fandayken eğer kendini çok kısarsa fanlar manuel olarak minimum ayarında altındaki hızda muhtemelen nem alma modundaki hız kadar yavaş dönüyor(muhtemelen normal zamanda bu durum gerçekleşmez kalorifer açıkken klima açık olduğunda gördüm)

Sanırım sizin Daikin üfleme sıcaklığı düşük olunca maksimum fana izin vermiyor bu yüzden soruyorsunuz aynı durum Sensira'da da var, üfleme sıcaklığı yüksek olmazsa max fanı düşürüyor manuel olarak arttırmaya izin vermiyor.
Hatta bir şey farkettim otomatik fandayken eğer kendini çok kısarsa fanlar manuel olarak minimum ayarında altındaki hızda yani muhtemelen nem alma modundaki hız kadar yavaş dönüyor(muhtemelen normal zamanda bu durum gerçekleşmez kalorifer açıkken klima açık olduğunda gördüm)
😀
bunların hepsi böyleymiş demekki
bugün bazı testler yaptımda normalde 3 oda kullanıyorum test ve termostata girip tekrar kalkış yapması için kapıyı kapadım.
yok abi üfleme 33° civarında ise mümkün değil fanı 2 den öte devir vermiyor.

peki sizdede klimayı kapatınca flaplar önce sonuna kadar açılıpmı kapanıyor yoksa direkt olarak flapı kapatıyormu.

😀
bunların hepsi böyleymiş demekki
bugün bazı testler yaptımda normalde 3 oda kullanıyorum test ve termostata girip tekrar kalkış yapması için kapıyı kapadım.
yok abi üfleme 33° civarında ise mümkün değil fanı 2 den öte devir vermiyor.

peki sizdede klimayı kapatınca flaplar önce sonuna kadar açılıpmı kapanıyor yoksa direkt olarak flapı kapatıyormu.
Abi sende Zeta mı vardı

Evet sonuna kadar açılıp kapanıyor aynı şekilde flaplar açılırkende sonuna kadar açılıp sonra ayarlanan hizaya geliyor sanırım belli bölgelere geldiğini algılayan sensör gibi bir şey yapmışlar oraya göre algılıyor mesela soğutmadayken test etmiştim açıldıktan sonra flapı elimle biraz yukarı hareket ettirip comfort moda aldım normalinden daha yukarı kaldırdı.

Evet sonuna kadar açılıp kapanıyor aynı şekilde flaplar açılırkende sonuna kadar açılıp sonra ayarlanan hizaya geliyor sanırım belli bölgelere geldiğini algılayan sensör gibi bir şey yapmışlar oraya göre algılıyor mesela soğutmadayken test etmiştim açıldıktan sonra flapı elimle biraz yukarı hareket ettirip comfort moda aldım normalinden daha yukarı kaldırdı.
bu Japonlar harbi acayip adamlar ben bu durumu selam veya onların eliyle yaptığı saygı olarak anladım :alala
giderken selam gelirken selam

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri