Bugün akşam ZSX için anlaştık gibi bir durum oluştu. Yarın satın almayı tamamlamayı düşünüyorduk ancak henüz satın almadan soru işaretim kalmaması adına son kez foruma sorayım diye düşündüm hocam.ZSX de benim için en önemli detaylardan birisi, ısıtmada 2700 lü btu lara kadar düşmeyi başarabiliyor olması. Bir de bu klimalar malumunuz ısıtma verimliliği soğutma ile neredeyse tam paralel ve birçok durumda daha iyi performans veren üretimler.
MHI tarafında büyük değişimler var biliyorsunuz. Form A.Ş. artık markanın tam hakimi.
Neden tam hakimi dedim? Çünkü 2024 31 Aralık tarihine kadar İklimsaya tanına bir nezaket süresi vardı.
Japonların sadakate bakış açıları biraz farklı malum, 30 senedir birlikte yol yürüdükleri iklimsa grubunu birdenbire bırakmak yerine kademeli bir geçiş yapılma kararı doğrultusunda ilerlendi ve 3 seneye yaılan bir yumuşak geçiş süreci yaşandı.
Bu süre zarfında sadece 410 gazlı ürünlerin İklimsalarda satılması kararlaştırılıp 32 lerin ana distribütör olan Form dan satılması yolu benimsendi vs vs vs.
Yani daha çok taze abi, 15-20 günlük tam hakimiyet durumu var. Bu durum elbette ki yapılanmada da bir hareketlilik meydana getirdi o sebele bazı tedirgin olunan bölgelerde ben gerekirse yönetimden birileri ile görüşüp teyit alma ihtiyacı dahi duyuyorum. Yine sizin için de bu doğrultuda yapacak bir şey olursa söylemeniz yeterli yarın temas sağlar sizi de bilgilendirirm.
Özellikle aşağıda linkini bıraktığım konudaki sorunlar ve benim Form bayisinde bizzat klima açılırken flapten gelen çatır çutur sesi duymam beni sormaya itti. Kronik bir sorun mu, yoksa şans mı? Yoksa ben ZSX'i tereddütsüz "aldım" demiştim. Hem MHI'nin amiral gemisi modeli, hem rakibi olan ME ve Daikin'in amiral gemilerinden daha ucuz.
konu linki:
Merhaba. Forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Araştırmalarım sonucunda salondaki memnun olmadığım Vestel Flora Doğa klimamı sattım ve MHİ Diamond 12000 BTU klimayı aldım. Bu kararı verirken, diğer markaların bazı üst segment ürünleriyle karşılaştırdım ve öyle kanaat getirdim. İyisini alayım, tasarruflu şekilde uzun yıllar kullanayım diye umut ederek bütçeyi zorladım. Binamızda Merkezi sistem ısınma mevcut, fakat ısı kaybı denilen ortak gider çok yüksek geliyor ve benim sinirimi bozuyor. O sebeple ısınma amaçlı da kullanım deneyimi yaşamak istediğimden performanslı bir...
Araştırmalarım sonucunda salondaki memnun olmadığım Vestel Flora Doğa klimamı sattım ve MHİ Diamond 12000 BTU klimayı aldım. Bu kararı verirken, diğer markaların bazı üst segment ürünleriyle karşılaştırdım ve öyle kanaat getirdim. İyisini alayım, tasarruflu şekilde uzun yıllar kullanayım diye umut ederek bütçeyi zorladım. Binamızda Merkezi sistem ısınma mevcut, fakat ısı kaybı denilen ortak gider çok yüksek geliyor ve benim sinirimi bozuyor. O sebeple ısınma amaçlı da kullanım deneyimi yaşamak istediğimden performanslı bir...
- Gizmu
- Cevaplar: 28
- Forum: Klima Deneyimleri