Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

9 luk abim. -35 derecelerde çalışabilen hatta isveç ve norveç te -40 ° dahi çalıştığı ispatlanan tek japon markası. Remzi ben panasonic ten bahsediyorsun sandım abim . Söylediğim konu legendera için geçerli. Beni takip etmesi odanın herbir köşesini eşit bir şekilde ısıtması inanılmaz. Diğer kliman da bu durum yoktu. Mesela sağ köşe 24 ° ise sol köşe 20 ° idi. Bunda bu durum söz konusu bile değil
@REMZİ96 senin yeni makinede 9 Luk iyi bir karşılaşma bekliyoruz ?

Merakla bekliyoruz abi ?
Sabah baktım yine boncuk boncuk bizim sırt kısmı, kuruladım güzelce, bir şerit ince süngerli bant çeltim, etkisi olacak mı göreceğiz ama tabandaki terlemeler için de ayrı bir kaplama yapacağım sonra.

1703750010146.png

1703750043134.png

1703750083272.png

1703750104248.jpeg

Abi bende geçenlerde bycilo abinin sigorta wi-fi sorusunu gördüm de onların hepsi çin malı hepside birbirine benzeyen sigortalar olduğu için yorum yapamadım daha önce çok araştırma yaptım kafama yatmadı eni sonu wi-fi priz almıştım ?
Şöyle sağlam 45-65 amperlik wi-fi li sigorta bulsam gadasini alacağım da yok
Schneider Siemens baktım onların da aşırı profesyonel ürünleri var pc den yönetim yapılan oda bize yaramaz çok pahalı
Ama mümkün olsa sigorta tarafından klima elektrik girişlerine priz bağlanarak oraya iki tane güzelinden wi-fi priz bağlanarak işi çözebilir.
Az kaldı abi, muhtemelen yeni yılın ilk ziyaretini kendisine yapacağız. :D

Muğla da çok sevdiğim bir kardeşim var, uzun zamandır istişarelerini yaptığımız bir konu var, o konu çerçevesinde destek olmak amacı ile kendisine bir ziyaret planlıyoruz zaten ailece görüştüğümüz kardeşlerimiz. Giderken bir kahve molası @ByCilo dostumuzda veririrz diye düşündük :D

Zaten Şantiye elektriğindeyken topraklama kontrolü yapacaktık onu kaçırdık, yeni enerjide sorun var mı ona bakalım en azından :D

Tam aha bitti bu sefer uğraşacak birşeyler kalmadı diyom yine bana iş çıkıyor acaba ne icat yapsam bu damlacıklara:clap2:hihi
Yalnız varya dış ve iç ünite de çıt yok yaptığım yöntemler sayesinde acaba o panjurun yerine telmi çeksem ??
Yaa abi niye dedinki şimdi sen 1mm strafor falan aklıma iş düştü ?
Ekli dosyayı görüntüle 11077
Abi inanıyorum ki çok etkisi olacak hele ki yaz döneminde ggünel altında kalan benim klimalar gibiyse :D

Parametre 4 e geliyorum ok diyorum C5 kalıyor klima üzerindeki ekranda neden olmuyor acaba bilen var mı
Tamam işte o C5 CS her ne ise onu görünce giriş yaptığın iki buton ile çıkış yap ve enerjiyi kes, açtığında işlem tamam. Bu arada ben de evdekinin parametreyi de 4 yaptım bu sabah :ok

Bu wat metre alan tüm klima kullanıcıları kafayı kırıyor valla. Ya işiniz gücünüz yok mu hiç sizlerin. Gidin balık alayım yürüyüş yapın, parkta oturun iki dedi kodu yapın. Bırakın şu klima katı, çalışsın işini yapsın. :deli1
Usta baktık memleketi kurtaramıyok, bari klimaları kurtarak dedik :kop

Az kaldı abi, muhtemelen yeni yılın ilk ziyaretini kendisine yapacağız. :D

Muğla da çok sevdiğim bir kardeşim var, uzun zamandır istişarelerini yaptığımız bir konu var, o konu çerçevesinde destek olmak amacı ile kendisine bir ziyaret planlıyoruz zaten ailece görüştüğümüz kardeşlerimiz. Giderken bir kahve molası @ByCilo dostumuzda veririrz diye düşündük :D

Zaten Şantiye elektriğindeyken topraklama kontrolü yapacaktık onu kaçırdık, yeni enerjide sorun var mı ona bakalım en azından :D
Abi ailecek bekliyoruz ??? Karabörtlen nasıl bir gözlemle yaşanır mı? ?

Sabah baktım yine boncuk boncuk bizim sırt kısmı, kuruladım güzelce, bir şerit ince süngerli bant çeltim, etkisi olacak mı göreceğiz ama tabandaki terlemeler için de ayrı bir kaplama yapacağım sonra.

Ekli dosyayı görüntüle 11098

Ekli dosyayı görüntüle 11099

Ekli dosyayı görüntüle 11100

Ekli dosyayı görüntüle 11101
Eline sağlık abi bakalım nasıl olucak
Benim ünite yeri güzel ne güneş ne yağmur görüyor ?
Sadece alt Damlacıklar için çalışma yaparım ?
Bu arada flapı söktüm geri taktım havayı direkt karşıya bastı hemencik termostat yaptı ?
Şimdide klimanın inebildigi en alt seviyenin dahada altına elimle menuel getirdim tam yere denk geldi bu denemede termostat gecikecek gibi duruyor.
Benim klima odaya çok çok büyük termostat vs takmıyorum da verimlilik nasıl olacak onu merak ediyorum ?

Abi ailecek bekliyoruz ??? Karabörtlen nasıl bir gözlemle yaşanır mı? ?
Abi hiç çekinmeden, bir İzmir Karşıyakalı olarak diyorum ki ''Gaari beni kimse Muğla sınırları dışına çağırmasın'' :kiskis

Hle ki Ula, Karabörtlen, Gökova, Akyaka, Çıtlık, Kızılyaka, Kızılağaç, Göcek vs inanılmaz coğrafyalar.
Dikkat edersen Fethiye Marmaris Bodrum vs demedim çünkü buralar beni zerre kadar çeken yerler değil.
Bana doğa sessizlik ve sukûnet lazım abi :D

Eline sağlık abi bakalım nasıl olucak
Benim ünite yeri güzel ne güneş ne yağmur görüyor ?
Sadece alt Damlacıklar için çalışma yaparım ?
Bu arada flapı söktüm geri taktım havayı direkt karşıya bastı hemencik termostat yaptı ?
Şimdide klimanın inebildigi en alt seviyenin dahada altına elimle menuel getirdim tam yere denk geldi bu denemede termostat gecikecek gibi duruyor.
Benim klima odaya çok çok büyük termostat vs takmıyorum da verimlilik nasıl olacak onu merak ediyorum ?
Abi damlacıkların olduğu yerlere estetik bir sünger bant çalışması züpper olabilir sanki.

220*1,5 330₺ daha ne istiyorsun bence sakin ol boşver ?
Ben zaten memnunum daaa daaa daası şu ileri dönük elektrik kw fiyatları beni düşündürüyor
Yazlı kışlı klimam dan memnunum güçlü yakıtı güzel 12lik bazında
bak bu fatura dönemi 243kw ev yakmış 147kw klima yakmış 700tl fatura geldi 390x2=700 düz
En en sert ayda klima hadi 300kw yaksın hava ile suda soğuyor termosifon duman ediyor termoya yapacak birşey yok kısmaz o?
En azından işte başka yerlerden nasıl tasarruf edilir onun peşindeyim
E şimdi hadi klima değişip yakıtı düşür seeemmm
Termo kalır üstüne birde senelik temizlik parası çıkar ne anladık ki hesabına gelir
Midea nın termosifonu olsa kısar miydi acaba??

Ekli dosyalar

• IMG_20231228_120729.jpg
    IMG_20231228_120729.jpg
    76 KB · Görüntüleme: 15
Ben zaten memnunum daaa daaa daası şu ileri dönük elektrik kw fiyatları beni düşündürüyor
bak bu fatura dönemi 243kw ev yakmış 147kw klima yakmış 700tl fatura geldi 390x2=700 düz
En en sert ayda klima hadi 300kw yaksın hava ile suda soğuyor termosifon duman ediyor termoya yapacak birşey yok kısmaz o?
Termo kalır üstüne birde senelik temizlik parası çıkar ne anladık ki hesabına gelir
Bir ara prefabrik ev yaptırabilirmiyiz diye araştırırken, topraktan havaya iklimlendirme sistemi düşünmüştüm

yerden (Bahçedeki toprak) takribi 1,5 metre aşağıya polietilen boruları döşeyip sadece ısı pompası veya ısı pompası + güneş paneli destekli bir sistem nasıl yaparız diye düşünmüştüm.

Tabi o işin yatırımı biraz fazla oluyor ama sonuçları çok ekonomik ve konforlu oluyor.

Diğer yandan düşünüyorum, o kadar yatırım maliyeti yapacağıma zaten toplasan 70 80m2 bir evin içinde 3 klimayı hiç kapatmadan çalıştır, al sana iklimlendirme dedim geçtim :D

Bir ara prefabrik ev yaptırabilirmiyiz diye araştırırken, topraktan havaya iklimlendirme sistemi düşünmüştüm

yerden (Bahçedeki toprak) takribi 1,5 metre aşağıya polietilen boruları döşeyip sadece ısı pompası veya ısı pompası + güneş paneli destekli bir sistem nasıl yaparız diye düşünmüştüm.

Tabi o işin yatırımı biraz fazla oluyor ama sonuçları çok ekonomik ve konforlu oluyor.

Diğer yandan düşünüyorum, o kadar yatırım maliyeti yapacağıma zaten toplasan 70 80m2 bir evin içinde 3 klimayı hiç kapatmadan çalıştır, al sana iklimlendirme dedim geçtim :D
Önden ekonomi yi ödemiş gibi birşey oluyor ama tabi ömürlük kurtuluş olur abi o gibi sistemler?
Helede şu güneş paneli enerji sistemleri ??
Ama bizler geç kaldık yada o zamanlar da imkân yoktu?
Neye elimizi atsak ateş pahası

Demek ki şöyle diyebiliriz aklınızdan çıkarmayınız. Muğla 'daki büyüğümüz 118 m rakımda remzi 1000m rakımda muhammed 560 m rakımda Adem çavuş 850m rakımda . Hocaların hocası da 1450 m rakımda yaşıyor ;))?
Abi benim dış ünite yerden 2mt daha yüksek 560+ 2 mt onuda katalım lütfen ?

Abim bunda bi hata var. Benim evde 1 buzdolabı 1 derin dondurucu fırın bulaşık makinesi çamaşır makinesi mikro dalga fırın kattle, ihlas aura şofben... hepsi çalışıyor ve ben bu faturaları 14 yıldır atmam dosyamda durur. 14 yılın her ayında ort. 100 kw elektrik tüketimim olmuş. Sen evde ekmek fabrikası mı calistiriyorsun abisi?

Abim bunda bi hata var. Benim evde 1 buzdolabı 1 derin dondurucu fırın bulaşık makinesi çamaşır makinesi mikro dalga fırın kattle, ihlas aura şofben... hepsi çalışıyor ve ben bu faturaları 14 yıldır atmam dosyamda durur. 14 yılın her ayında ort. 100 kw elektrik tüketimim olmuş. Sen evde ekmek fabrikası mı calistiriyorsun abisi?
Abi bende de buz dolap, pc ,derin dondurucu ,klima, fırın ,kettle, ütü ,çamaşır bulaşık ve 65lik termosifon var derin dondurucu da dolap kadar yakıyor belli aletleri aylık izliyorum termosifon hariç oda 1800w güç çekiyor.
Şimdi klimayı hesap ederken gecenki fatura döneminden bu yana hesapladım fazladan yazdım 30kw
Termosifon olcemiyorum o direkt bağlı sigortaya
Fabrika kadar olmasada sayılır ?

Ekli dosyalar

• IMG_20231228_125230.jpg
    IMG_20231228_125230.jpg
    51.1 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20231228_125316.jpg
    IMG_20231228_125316.jpg
    44.2 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20231228_125211.jpg
    IMG_20231228_125211.jpg
    44.6 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20231228_125151.jpg
    IMG_20231228_125151.jpg
    43.7 KB · Görüntüleme: 11
Abi hiç çekinmeden, bir İzmir Karşıyakalı olarak diyorum ki ''Gaari beni kimse Muğla sınırları dışına çağırmasın'' :kiskis

Hle ki Ula, Karabörtlen, Gökova, Akyaka, Çıtlık, Kızılyaka, Kızılağaç, Göcek vs inanılmaz coğrafyalar.
Dikkat edersen Fethiye Marmaris Bodrum vs demedim çünkü buralar beni zerre kadar çeken yerler değil.
Bana doğa sessizlik ve sukûnet lazım abi :D
Abi yaşanacak yerleri biliyorsun ??

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri