Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Panasonic tv nin açılmaması *Çözüldü*

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

H.YILDIRIM

Süper Üye
Kadim Üye
Marka Model Bilgisi
Panasonic tx l 47 et 5 e
Merhaba ustalar ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlar..Benim 10 yıllık Panasonic tx l 47 et 5 e lcd model tv var.Dahili uydu alıcısı yok,harici Next 3d süper uydu cihazı kullanıyorum.Dün akşama kadar normal çalışırken dün akşam açmaya çalıştığımda kumandaya yanıt vermedi.Normalde arkada bulunan açma,kapama tuşuna ilk basışta kırmızı ışık sabit yanar ve kumandadaki kırmızı açma,kapama tuşuna 2-3 saniye basılı tutarak yeşil ışıkta açılırdı.İlk başta 1-2 kere açıldı,karıncalı ekran geldi,sonra stand by ışığı yeşil pırpır ediyor,kırmızı sabit ışık yanmıyor ve tv siyah ekranda kalıyor hiç açılmıyor.Kumandanın pilleri bitmiş,değiştirdim fakat kumandayı pek algılamıyor,sürekli yeşil pır pır ışık yanıyor,kırmızı bekleme moduna geçmiyor.Ayrıca uzaktan duyulmayan,tv nin dibine gelince duyulan bir tık tık şeklinde hafif bir ses var.Panasonic'in Türkiye sitesine yazdım sorunu bakalım ne cevap verecekler?Servis işi de biraz sıkıntılı.Panasonic ülkemizde tv işinden çekildi diye duymuştum.Sizlerin bu konuda görüşünüz nedir,cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Teknik Soru Panasonic tv nin açılmaması *Çözüldü*

Bilgi güncelleme:Arkadaşlar merhaba tv tamirden geldi,benim arızalı kartı da getirdiler.Tv yi çalıştırdılar şu an normal çalışıyor.Onlar gittikten sonraki kontrol amaçlı denemelerimde çok önemli değil ama ayarlarını doğru yapmama rağmen internete bağlanamıyor.Zaten smartı son zamanlarda pek bir işe yaramıyordu.Yazılımını kontrol ettiğimde yüklü olan yazılımı 1267,benim arızalanan anakartın yazılımı 1269 du.Ücreti 2800 Tl @Adem üstadın tarif ettiği şekilde iban'a yazarak havale ettim.Fatura istediğimde kdv farkı eklememiz lazım dediler,ben de faturadan vazgeçtim.Servis fişi nüshasını verdiler.Takılan anakartın garantisi yok dediler,ben de Adem üstad'dan bahsettim ve tüketici kanununa göre her ne şekilde olursa olsun takılan...
Ana kart arizasina benziyor ama, sen yılların forumcususun elin tornavida tutar. TV bin arka kapağını sok güç kartındaki kondansatör leri kontrol et şişmiş varsa değiştir. Dene...
Olmazsa ilk dediğimiz geçerli oluyor

Teşekkür ederim Fiko kardeş,doğru elimden bir çok iş gelir ama riskli işlere pek girmem.Ustalar ve servisler de para kazansın.En iyisi önce Panasonic Türkiye'den gelecek cevabı bekleyeyim olmazsa servis araştırayım.İyi günler.

Panasonic Türkiye hala mailime cevap vermedi.Sabah İstanbul merkez servisi aradım,İzmir yetkili servisi diye bir numara verdi,arıyorum kaç sefer telefonu açmıyorlar.İnternetten bulduğum özel servislerin çoğunun yazan numaraları kullanımda değil.Mahallemizde bulunan tv tamircisi özel bir tamirciye sordum İzmir'de servisi yok,parçası bulunmuyor,ben tamir ederim dedi ama 4000 Tl istedi.Araştırmaya devam.

Panasonic Türkiye hala mailime cevap vermedi.Sabah İstanbul merkez servisi aradım,İzmir yetkili servisi diye bir numara verdi,arıyorum kaç sefer telefonu açmıyorlar.İnternetten bulduğum özel servislerin çoğunun yazan numaraları kullanımda değil.Mahallemizde bulunan tv tamircisi özel bir tamirciye sordum İzmir'de servisi yok,parçası bulunmuyor,ben tamir ederim dedi ama 4000 Tl istedi.Araştırmaya devam.
Çok demiş ?

Dün İzmir ili için tek yetkili servis Karşıyaka'da imiş onunla görüştüm.Çarşamba gelip bakacaklar 500 Tl servis parası alacakmış,tamir olsa da olmasa da. Tv yi servise götüreceklermiş.Dükkanda inceleyip arızaya göre fiyat isteyeceklermiş.Eğer ben verilen rakamı kabul edersem tamir edeceklermiş,kabul etmezsem tv yi geri getireceklermiş.Ya anakart veya panel arızası olabilir dedi.Panasonic Türkiye'den hala cevap yok.

Son düzenleme:
Merhaba ustalar ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlar..Benim 10 yıllık Panasonic tx l 47 et 5 e lcd model tv var.Dahili uydu alıcısı yok,harici Next 3d süper uydu cihazı kullanıyorum.Dün akşama kadar normal çalışırken dün akşam açmaya çalıştığımda kumandaya yanıt vermedi.Normalde arkada bulunan açma,kapama tuşuna ilk basışta kırmızı ışık sabit yanar ve kumandadaki kırmızı açma,kapama tuşuna 2-3 saniye basılı tutarak yeşil ışıkta açılırdı.İlk başta 1-2 kere açıldı,karıncalı ekran geldi,sonra stand by ışığı yeşil pırpır ediyor,kırmızı sabit ışık yanmıyor ve tv siyah ekranda kalıyor hiç açılmıyor.Kumandanın pilleri bitmiş,değiştirdim fakat kumandayı pek algılamıyor,sürekli yeşil pır pır ışık yanıyor,kırmızı bekleme moduna geçmiyor.Ayrıca uzaktan duyulmayan,tv nin dibine gelince duyulan bir tık tık şeklinde hafif bir ses var.Panasonic'in Türkiye sitesine yazdım sorunu bakalım ne cevap verecekler?Servis işi de biraz sıkıntılı.Panasonic ülkemizde tv işinden çekildi diye duymuştum.Sizlerin bu konuda görüşünüz nedir,cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
@Adem Helvacı

Dün İzmir ili için tek yetkili servis Karşıyaka'da imiş onunla görüştüm.Çarşamba gelip bakacaklar 500 Tl servis parası alacakmış,tamir olsa da olmasa da. Tv yi servise götüreceklermiş.Dükkanda inceleyip arızaya göre fiyat isteyeceklermiş.Eğer ben verilen rakamı kabul edersem tamir edeceklermiş,kabul etmezsem tv yi geri getireceklermiş.Ya anakart veya panel arızası olabilir dedi.
Sayın Hocam. Özellikle stby ışığındaki o yeşil tetikleme çabası bende güç kartındaki elektrolotik kondansatörlerin kuruma yapmış olma ihtimali görüşünü ön plana çıkardı.
Diğer yandan bahsi geçen tık tık sesi de mosfetin tetiklemeye çalışması diye düşünmeme neden oldu.

Bu durumu aslında Horizantel osilatör çıkış devresindeki YV çıkış transistörünün kısadevre olması neticesi ciyk ciyk ciyk edip duran CRT tv ler ile de özdeşleştirebiliriz.

Ağırlıklı görüşüm halen güç kartı tarafında olduğu yönde fakat diğer yandan şu televizyonu emanet edecek güvendiğim hiç kimse olmaması da ayrı bir can yakan nokta.

Yani tv yi hurdaya çıkartıp geri getirme olasılıkları beni ürkütüyor.

Sizin söküp en azından birkaç foto paylaşıp birkaç ölçüm yapma şansınız olsa mesela en azından daha net bir fikir de verebilirdik. :alala

Eğer düşündüğüm gibiyse kuruma yapan yani artık kuplaj görevini yerine getiremeyen 2-3 kondansatör değişimi ile yani takribi 50 - 100tl maliyet ile çok rahat bu işten çıkılabilir sanki :alala

Üstad verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.Elektronikte ince işlerde fazla tecrübem yok,3 kuruş kar edeyim derken 5 kuruş zarara girmeyeyim.Riske girmeyip yarın servisin cevabını bekleyeceğim.İnternette biraz araştırdım sıfır anakart hemen hiç yok gibi.Çıkma 2. el olarak var fiyatları 1300-2000 Tl arası.Tabii ne kadar iş görür orası muamma.Özel servisleri de araştırıyorum.Tekrar teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

Üstad verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.Elektronikte ince işlerde fazla tecrübem yok,3 kuruş kar edeyim derken 5 kuruş zarara girmeyeyim.Riske girmeyip yarın servisin cevabını bekleyeceğim.İnternette biraz araştırdım sıfır anakart hemen hiç yok gibi.Çıkma 2. el olarak var fiyatları 1300-2000 Tl arası.Tabii ne kadar iş görür orası muamma.Özel servisleri de araştırıyorum.Tekrar teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.
Küçük hasarla atlatılmış güzel haberlerinizi bekliyor olacağım hocam :)

Küçük hasarla atlatılmış güzel haberlerinizi bekliyor olacağım hocam :)
Abi bana kalırsa yüzde 90 güç kartı arızası bu olay. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...onigi-televizyon-power-board-1136305330/detay hatta kartını 300 liraya satıyorlarmış. Alıp bence değiştirse en azından servisin 500 lira istemesinden daha mantıklı olur. Servis gelecek çünkü sadece gelmeye 500 lira alıyor e diyecek ki güç kartı bozuk anakart bozuk parçası yok şusu busu eksik vs vs vs 500 lirayı alıp gidecek.

Abi bana kalırsa yüzde 90 güç kartı arızası bu olay. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...onigi-televizyon-power-board-1136305330/detay hatta kartını 300 liraya satıyorlarmış. Alıp bence değiştirse en azından servisin 500 lira istemesinden daha mantıklı olur. Servis gelecek çünkü sadece gelmeye 500 lira alıyor e diyecek ki güç kartı bozuk anakart bozuk parçası yok şusu busu eksik vs vs vs 500 lirayı alıp gidecek.
Ben de farklı düşünmüyorum abi, servis gelip olayı da büyütecek yani elinde imkân olsa ''Abi şanzumanı indirdik'' vs de diyecek çünkü olay ne derece büyükse para da o derece yüksek çıkacak bunu onlar da biliyor.

Kimsenin günahını almak istemesek de günümüz koşullarında biz tüketiciler olarak bu şekilde düşünmek zorunda kalıyoruz.

@H.YILDIRIM hocam aslında konu acil değilse, yakın zamanda @İlteriş Yılmaz ile bir İzmir ziyaretimiz de olabilir, ne bileyim yani keşke olanak olsa biz bakabilsek diyeceğim de bizde de zaman belirsiz vs :(

Haaaa derseniz ki ''300 500TL havaya ödeyeceğime Karşıyakaya kendim götürürüm'' o zaman size karşıyakada %100 güvenebileceğiniz benim eski çalışma arkadaşımın iş yerini tarif ederim kendisine de haber veririm hiç olmazsa içiniz rahat olur ve arıza teşhisi de %100 doğru olur, vereceği fiyat bizi huzursuz etmez en azından.

Ben de farklı düşünmüyorum abi, servis gelip olayı da büyütecek yani elinde imkân olsa ''Abi şanzumanı indirdik'' vs de diyecek çünkü olay ne derece büyükse para da o derece yüksek çıkacak bunu onlar da biliyor.

Kimsenin günahını almak istemesek de günümüz koşullarında biz tüketiciler olarak bu şekilde düşünmek zorunda kalıyoruz.

@H.YILDIRIM hocam aslında konu acil değilse, yakın zamanda @İlteriş Yılmaz ile bir İzmir ziyaretimiz de olabilir, ne bileyim yani keşke olanak olsa biz bakabilsek diyeceğim de bizde de zaman belirsiz vs :(

Haaaa derseniz ki ''300 500TL havaya ödeyeceğime Karşıyakaya kendim götürürüm'' o zaman size karşıyakada %100 güvenebileceğiniz benim eski çalışma arkadaşımın iş yerini tarif ederim kendisine de haber veririm hiç olmazsa içiniz rahat olur ve arıza teşhisi de %100 doğru olur, vereceği fiyat bizi huzursuz etmez en azından.
Malesef öyle düşünüyoruz abi çünkü devir çok kötü. Geçen gün annemin odasındaki pimapen pencere kapanmıyordu iç dil kısmı oturmuyordu. Neyse kiracıyız ama aradık ettik falan gelmeye sadece 400 lira para istediler. Ya el insaf yani tamam okey işçilik bu bende el işi yapıyorum emek eyvallah ama iş ufak e az buçuk elimizde tornavida tutuyor zaten. :D Baktım abi pencere kasadan çok az yamuk dil kısmına oturmuyor, ispanyolet mi neymiş o zıkkım ismini de yeni öğrendik. :D Baktım baktım baktım anaaa menteşeler kırılmış kaymış zaten, hop hemen aldım menteşenin ölçüsünü indim çarşıya abi bu ölçüde pimapen menteşesi kaç gayme 20 lira hop 4 tane aldım yedekli dursun kenarda 4 tanede dil aldım yedekli dursun vs. 120 lira mı ne gitti işte ama sorunu çözdüm. Menteşeleri değiştirdim yeni dilleri taktım mis gibi oldu. Ha adam gelecekti tamam 400 lira gelme parası eyvallah, menteşeyi değiştirecek dilleri değiştirecek hop 500 de işçilik alacaktı gitti 900 lira para, yani abi ekonomi de kötü ama bu artık başka bir seviyeye gidiyor. İnsanları malesef ahlaksızlaştırma durumuna götürüyor. :(

Malesef öyle düşünüyoruz abi çünkü devir çok kötü. Geçen gün annemin odasındaki pimapen pencere kapanmıyordu iç dil kısmı oturmuyordu. Neyse kiracıyız ama aradık ettik falan gelmeye sadece 400 lira para istediler. Ya el insaf yani tamam okey işçilik bu bende el işi yapıyorum emek eyvallah ama iş ufak e az buçuk elimizde tornavida tutuyor zaten. :D Baktım abi pencere kasadan çok az yamuk dil kısmına oturmuyor, ispanyolet mi neymiş o zıkkım ismini de yeni öğrendik. :D Baktım baktım baktım anaaa menteşeler kırılmış kaymış zaten, hop hemen aldım menteşenin ölçüsünü indim çarşıya abi bu ölçüde pimapen menteşesi kaç gayme 20 lira hop 4 tane aldım yedekli dursun kenarda 4 tanede dil aldım yedekli dursun vs. 120 lira mı ne gitti işte ama sorunu çözdüm. Menteşeleri değiştirdim yeni dilleri taktım mis gibi oldu. Ha adam gelecekti tamam 400 lira gelme parası eyvallah, menteşeyi değiştirecek dilleri değiştirecek hop 500 de işçilik alacaktı gitti 900 lira para, yani abi ekonomi de kötü ama bu artık başka bir seviyeye gidiyor. İnsanları malesef ahlaksızlaştırma durumuna götürüyor. :(
Abi işte asgari ücret arttırmakla olmuyor o işler diye babamızın hayrına söylemiyoruz

Birkaç servis arkadaşımla Asgari ücret artışının ertesi günü sohbet ettik, ''ne yapacaksınız?'' dedim ve bana cevap olarak ''ne yapacağız Adem abi, 300 olan servis ücretini 500 yapacağız' dediler :)

Yani Devlet (Hükumet) zannediyor ki o zammı kendisi verdi, hiç alakası yok, zamları yine vatandaş ödüyor.

Önümüzdeki sene servis ücreti 1000tl olacak ama o servis ücreti Enflasyonun bu hale gelmeden önceki 100tl aslında teknik olarak.

Abi işte asgari ücret arttırmakla olmuyor o işler diye babamızın hayrına söylemiyoruz

Birkaç servis arkadaşımla Asgari ücret artışının ertesi günü sohbet ettik, ''ne yapacaksınız?'' dedim ve bana cevap olarak ''ne yapacağız Adem abi, 300 olan servis ücretini 500 yapacağız' dediler :)

Yani Devlet (Hükumet) zannediyor ki o zammı kendisi verdi, hiç alakası yok, zamları yine vatandaş ödüyor.

Önümüzdeki sene servis ücreti 1000tl olacak ama o servis ücreti Enflasyonun bu hale gelmeden önceki 100tl aslında teknik olarak.
Abi benim başıma çok garip bir olay geldi. Normalde tamir işini yapıyorum biliyorsun, birisi abi güvendiğimiz bildiğimiz bir arkadaş, işte benim cihaz bozuldu ama çevirici miydi neydi. Soket kırılmış yani, dedim kargoyla gönder yapayım. Parayı abi ben en son ürün sağlam hazırsa konuşuyorum birde tanıdıksa ya kaç verirsin diye böyle ortasını buluyoruz dışardan birisi olsa böyle yapmıyorum. Neyse abi tamiri yaptım, soketin pinleri çıkmış tek tek dizdim düzelttim yerine 10 numara lehimledim. + mikroskopta aldığım için lehimler 10 numara oluyor. :D Demedim çevirici canavar gibi çalışıyor birde soketten tekrar çıkmasın diye sağlı sollu her 2 parçaya lehim attım karta direkt tutunuyor artık. O da yetmedi soket kısmından içine karta falan direkt epoksiyi bastım. Yani artık bu çevirici ömürlük oldu bozman için üstünde tepinmek lazım. :D Neyse dedim kargoyu halledelim hallettik kargoyu vereceğim hazır paketledim şu bu vs. ya dedim bana da ne verirsin ? ne yapalım o işi ? okunmadı mesaj ben dedim sonra konuşuruz ya nolcak kargoyu gidip vereyim de aradan çıksın akşama kalmasın adama gitsin hemen acilse kullansın diye düşündüm. Kargoyu verdim takip kodunu atıyorum mesaj yok okunuyor cevap yok. Bir bakıyorum aradan 2 saat geçiyor 50 lira mı ne atmış hesabıma, cevapta yok. Yazdım bir yazı böyle böyle ama tabi okunmuş gene cevap yok. Harcadığım malzemeyi geçtim yol parası anca çıktı anlayacağın. :D Bende bundan sonra artık diyorum herkese arıza tespit ücreti 300 liradır. Arıza hariç yaptırmak veya geri almak isterseniz ücret budur tamir yaptıracaksanız da arıza ücreti almıyorum sadece işçilik alıyorum. Parça gerekiyorsa onu siz ödüyorsunuz diye yazdım çünkü baktım yani en umulmayacak adamdan bile bu gelince dedim ki bir dakika ya bu işin sadece düz enayisi ben miyim ? demek ki benmişim. :D Yok abi öğrenciyim yok abi yardım et abi kargo ücretini bari sen öde vs eeee ya bir hesapladım abi benim kazancım aylık 1200 lira falan çıkıyor. Elektrik su telefon faturasını ödeyim bitti para zaten. Yok yani bundan sonra her öğrenciyim diyene yok abi yardım et diyene yok yani fix fiyat çünkü sömürüldük resmen.

Üstad bu konuyu ben de düşündüm ama aracım olmadığından Karşıyaka'ya götürecek imkanım yok.Düşünceniz için teşekkür ederim.Yarın servisi bir görelim bakalım ne diyecek?İyi akşamlar.

Güzel haberleri bekliyoruz. ?

Üstad merhaba.Servis geldi,ismi Sezel Teknik.Panasonic'in İzmir de tek yetkili ayrıca Philips'in Karşıyaka yetkili servisiymiş.2 Personel geldi,biraz tecrübeli olan baktı,inceledi abi büyük ihtimal anakart arızası dedi.Besleme kartı olabilir mi diye sordum,hayır dedi.Serviste inceleyip arızası ve fiyatı hakkında bilgi vereceğiz dedi.Eski ürün olduğundan sıfır yedek parça yok elimizde,çıkma veya 2.el varsa tamir ederiz yoksa yapacak bir şey yok dedi.Kesin rakam vermeyim ama 2000 Tl ile 4000 Tl arası olur dedi.Ben de internetten araştırdığımı çıkma 2. el anakartların 1300-1800 Tl civarında olduğunu söyledim.500 Tl Servis parasını peşinen aldılar.Bakalım ne diyecekler telefon bekliyorum.İyi akşamlar.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri