Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Philips 55 PUS 8949 Tüketici Değerlendirmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bymmt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

bymmt

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Philips vs TCL
Merhaba dostlar abiler, yeni üyeyim 1 haftadır alıcağım ürünler hakkında geçmiş konuların çoğunu araştırdım. Şu iki televizyon arasında inanılmaz kararsız kalmıştım, birisi Google Birisi TitanOS

TCL 55 C655
Philips 55 PUS8949 <Aldım> Kurulum Yapılmadı.

Ambilight özellği çok fazla öne geçti TitanOS işletim sistemi tamamen hayal kırıklığı tabiki AndroidBox kullanarak bu sorunun üzerinden kalkmış olurum sanırım. Sizce Playstation 5 oyun oynayan ve film izleyen biri olarak Philips alarak doğru karar vermiş miyim?

TCL Yazılımsal 120HZ QLED
Philips Gerçek 144HZ LED

Deneyim yaşayan veya ciddi bilgisi olan varsa aydınlatabilirim mi? 14 Gün içinde iade politikamıda kullanabilirim.

Bu arada VatanBilgisayar dan aldım 27999

Ekli dosyalar

• a608e0e4-3ea7-45ed-a11a-1aceeef7cb53.jpeg
    a608e0e4-3ea7-45ed-a11a-1aceeef7cb53.jpeg
    334.5 KB · Görüntüleme: 15
Arkadaşlar merhaba, benim tvde uydu kablosu takılı. TRT Ultra HD kanalında ses var ama görüntü yok. Böyle bir şeye denk gelen var mı? Çözümü varsa paylaşabilirseniz sevinirim.
Sorun neydi neden oldu anlamadım ama kendi kendine düzeldi. Anlık bir durumdu herhalde sinyalle alakalı.

TV'yi ilk aldığımda TOD uygulaması yoktu ama gelmiş. S Sport Plus da gelmiş. Güzel haber. TV Box da var gerçi bende. Yine kendi marketinde uygulama çeşitliliğinin artması çok iyi.

Wifiyi kapatıyorum,bir süre sonra kendi kendine açılıyor.Wifi ağını seçip şifreyi fazla girip bağlantıyı koparıyorum.Yine bir süre sonra tekrar kendine kendine bağlantı kuruyor.:unsure:

TV'yi yeniden kurdum.Wifiyi tanimlamadim.Birkac gün sonra tekrar kendi kendine wifi aktif olmuş.Eski Tv'de de aynı sorun vardı.:unsure:
Bağlı olduğu wifi ağı,menzil genişleticiye bağlıydı.Acaba buna sebep olan menzil genişletici mi? Evde 3 tane wifi ağı var.2si modemden geliyor.Diğeri menzil genişleticinin.Eski ve yeni TV hep menzil genişleticinin ağına bağlanıyor.:unsure:

TV'yi yeniden kurdum.Wifiyi tanimlamadim.Birkac gün sonra tekrar kendi kendine wifi aktif olmuş.Eski Tv'de de aynı sorun vardı.:unsure:
Bağlı olduğu wifi ağı,menzil genişleticiye bağlıydı.Acaba buna sebep olan menzil genişletici mi? Evde 3 tane wifi ağı var.2si modemden geliyor.Diğeri menzil genişleticinin.Eski ve yeni TV hep menzil genişleticinin ağına bağlanıyor.:unsure:
Tv de wifi ile uyan vs gibi bir seçenek varmı varsa pasif yapıp dener Bağlı cihazları unut seçeneği varsa denenebilir.Bağlantıyı wps le yaptıysanız unut yapın normal şifre ile bağlanmayı deneyin.

Tv de wifi ile uyan vs gibi bir seçenek varmı varsa pasif yapıp dener Bağlı cihazları unut seçeneği varsa denenebilir.Bağlantıyı wps le yaptıysanız unut yapın normal şifre ile bağlanmayı deneyin.
Öyle bir seçenek göremedim.Bağlantıyı hep şifreyle yapıyordum.Garip olan sıfırlanmış tvnin otomatik bu ağa bağlanması.

Öyle bir seçenek göremedim.Bağlantıyı hep şifreyle yapıyordum.Garip olan sıfırlanmış tvnin otomatik bu ağa bağlanması.

Bağlanan
Menzil genişleticiyi fabrika ayarlarına döndürüp sıfırladım.Ağ ismini değiştirdim.İlk bir iki gün bağlanmadı.Bugün yine kendi kendine ismi değiştirdiğim ağa bağlanmış.

Bu TV de mac adresine otomatik bağlanma gibi birşey var mı?

Birde bu menzil genişletici böyle birşeye müdahalede bulunuyorsa güvenlik zaafiyeti olabilir mi?

Bağlanan

Menzil genişleticiyi fabrika ayarlarına döndürüp sıfırladım.Ağ ismini değiştirdim.İlk bir iki gün bağlanmadı.Bugün yine kendi kendine ismi değiştirdiğim ağa bağlanmış.

Bu TV de mac adresine otomatik bağlanma gibi birşey var mı?

Birde bu menzil genişletici böyle birşeye müdahalede bulunuyorsa güvenlik zaafiyeti olabilir mi?
Bağlantıyı wps le mi yapıyorsunuz? Kendiliğinden bu şekilde bağlanıyosa güvenlik sıkıntısı olabilir

Menzil genişleticiden TV'yi blokladım.Oradan bağlanamayınca modemin wifi ağına bağlanmış.Bu Tv'de hiçbir şekilde modem wifisine bağlamadım.Bu TV nasıl oluyorda wifi şifresini girmediğim8z
Biraz saçma olacak ama tv de gmail hesabı kurulu ise kaldırıp dener misin

Gmail ekli değil.Modemden tvnin bağlandığı mac adresini blokladım.Sadece daha önce hiç bağlanmayan modemin 2.4 ghz bağlantısı kaldı.Bakalım bağlanacak mı ?

Menzil genişleticiden TV'yi blokladım.Oradan bağlanamayınca modemin wifi ağına bağlanmış.Bu Tv'de hiçbir şekilde modem wifisine bağlamadım.Bu TV nasıl oluyorda wifi şifresini girmediğim8z

Gmail ekli değil.Modemden tvnin bağlandığı mac adresini blokladım.Sadece daha önce hiç bağlanmayan modemin 2.4 ghz bağlantısı kaldı.Bakalım bağlanacak mı ?
Onada bağlandı,kendi kendine nasıl bağlanıyor (wifi ağı şifreli,tvye hiçbir zaman bağlanmadı) anlamış değilim :D .Bu ağıda macden engelledim.Bakalım bu sefer ne olacak...

O zaman kolay gelsin diyorum zira ev taşımak dünyanın en zor işlerinden biri gerçekten.

Tv'ye gelince, şu ana kadar ciddi bir yaramazlık yok. Kablonet kullanıyoruz evde, CI modülü ile. Acaba yayınlardan mıdır veya modülden midir bilmem ama ekranda anlık bozulmalar olup düzeliyor. Uydu anteni de çekip deneyeceğim. Tabii Türkiye'deki yayınların kaliteli olmadığı da bir gerçek.

Görüntü anlamında henüz tatmin olacağım tam bir ayar tutturamadım. Bu benim beğenimle alakalı bir durum. Yine yayınlarla da alakalı da elbette. Netflix, YouTube falan izlerken böyle bir şey yok zira.

İlk sayfadaki mesajımda yazdığım yan tarafta hdmi kablo girişi olmaması durumu gıcık etti beni en çok. Sen usb koy iki tane ama hdmi'ların hepsi arkada. Ek olarak, TV'nin kendi sisteminde olmayan uygulamalar için android box takacağım bir ara. Hdmi 2.1 destekli bir kablo sipariş ettim bugün. Gelince o kablo ile takacağım kutuyu.

Şimdilik izlenimlerim bunlar. Yeni bir şeyler çıkarsa yine yazarım.
Deneyimli ve bilgi sahibi insanlardan doğru yorumu görmek en azından güzel bi haber benim için günümüz ekonomisi malum, 30k bütcem vardı ikisi arasındaydım. hatta Adem abinin yazdığı TCL nin 10 ürünün 8 inde ölü pixel yorumu vazgeçirdi :) bakalım hayırlısı bu model konusunda pek yorum video göremedim + ve - leri paylaşırım alıcak olan arkadaşlar için teşekkür ederim
Merhabalar bu model için en iyi görüntü ayarlarını paylaşmak istedim:

ISF Gündüz Modu:

• Renk: 53
  • Arka ışık-kontrast: 83
  • Keskinlik: 4
  • Parlaklık: 63

Gelişmiş Ayarlar:

• ColorBetter: Kapalı
  • Renk sıcaklığı: Kişisel
  • Beyaz noktası : 2
    • Kırmızı: 127
    • Yeşil: 94
    • Mavi: 62
    • Diğerleri: 0
  • 20 nokta ayarı: Yapılmadı

Renk Kontrolü:

• Kırmızı: +5
  • Sarı: 0
  • Yeşil: +2
  • Camgöbeği (Cyan): +2
  • Mavi: -3
  • Eflatun (Magenta): -2

Diğer Ayarlar:

• RGB: Kapalı
  • Kontrast ayarı: Enerji tasarrufu için optimize edilmiş
  • HDR yükseltme: Açık
  • Dinamik kontrast: Kapalı
  • Video kontrastı: 93
  • Işık sensörü: Açık
  • Gamma: +1
  • Ultra çözünürlük: Açık
  • Görüntü temizleme: Her ikisi de kapalı
  • Hareket yumuşatma: Açık

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri