Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Soundbar Önerisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albertxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

albertxx

Meraklı
Meraklı
Bütçe
4500
Marka Model Bilgisi
Samsung-TCL-Lg
Merhabalar.

Soundbar almak istiyorum ancak kararsız kaldım. Alacağım model giriş seviyesi olacak gibi duruyor. Zaten amacımda televizyonun sesinden kurtulup biraz daha kaliteli düzgün bir ses almak. Bütçem maksimum 4500 tl. Subwoofer olması tercih sebebi oluyor birazda.
Aşağıdakileri gördüm ancak çok iyi olmadığım bir alan burası yardımlarınızı bekliyorum.

Samsung hw-c450

LG SQC2

TCL TS6110

Farklı önerilerede açığım. Sitede farketmiyor. Amazonda daha ucuz mesela ama kolay ulaşım diye mediamrkt attım.

Teşekkürler.

televizyon ne marka model ki soundbar ihtiyacı doğdu? eğer amacın sadece sesi yükseltmekse samsungun en düşüğünü al geç derim he eğer dersen ki ben ses gurmesiyim o zaman pamuk eller cebe kardeşim :hihi

Aynen benimde hiç anlamadığım alan. Bilgisayar mühendisi olarak elektrik, ses vsden anlamamak benim ayıbım :) Watt filan yazıyor bunlar ne düzeyindeyim :LOL:
Ya benimki o düzeyde değil de, benden daha iyi bilenlerin olduğunubilince susmayı tercih ediyorum.
Yoksa gençliğim oto müzik sistemleri kurup kendi dizaynımız Amplifikatör yapıp satmakla geçti :D

televizyon ne marka model ki soundbar ihtiyacı doğdu? eğer amacın sadece sesi yükseltmekse samsungun en düşüğünü al geç derim he eğer dersen ki ben ses gurmesiyim o zaman pamuk eller cebe kardeşim :hihi
Samsung ancak artık gerçekten çok boğuk ses kalitesi. mu7000 var bende yıllardır. Özellikle film vs izlerken ses çok dalgalanıyor ve kısılıp açılıyor. Kaynaktan diye düşündüm ilk başta ama telefonda vs sorun olmadı. Bende biraz orta düzey veya başlangıç alıp en azından biraz daha kaliteli ses almak istiyorum.

Samsung ancak artık gerçekten çok boğuk ses kalitesi. mu7000 var bende yıllardır. Özellikle film vs izlerken ses çok dalgalanıyor ve kısılıp açılıyor. Kaynaktan diye düşündüm ilk başta ama telefonda vs sorun olmadı. Bende biraz orta düzey veya başlangıç alıp en azından biraz daha kaliteli ses almak istiyorum.
7 serisi maşallah diyelim de bozulmasın :hihi

Bunların arasından seçilecekse her ne kadar TCL firmasından hiç haz etmesem de TCL'in cihazını tercih ederim.
Bu üç model ve hatta Grundig GSB 950'yi de katarsak dört model içinde HDMI bağlantıya sahip tek cihaz TCL'in ki.
Şimdi soracaksınız ki neden HDMI bağlantı bu kadar önemli. HDMI bağlantı sayesinde HDMI-CEC desteği de gelmiş oluyor. Bu da size televizyonunuzun kumandası ile sounbarı da kontrol etmenizi sağlar. Diğer cihazlar ya ayrı bir kumanda kullanma zorunluluğu doğuracaktır ya da kumanda eşleşme yöntemi ile tek kumanda kullanımı sağlayacaktır. Kumanda eşleşme de ise marka uyumluluğu söz konusu.

Televizyonunuz da Samsung olduğundan Samsung soundbar da uyumluluk konusunda büyük ihtimal bir problem çıkarmayacaktır ama üç ay sonra televizyonunuzu değiştirdiğinizde yeni bir macera yaşarsınız.

Ses konusunda bu cihazlardan pek de bir verim beklemeyin derim. Büyük ihtimal televizyondan daha iyi olacaktır ama öyle muhteşem sesler beklemeyin (televizyonun kendinin sounbardan daha kaliteli ses verdiği bir durum da gördüm). ATMOS felan zaten soundbarlarda bana göre tamamen pazarlama öğesi. Düzgün fiziksel hoparlör yerleşimi yapmadan, vaat edilen ATMOS ve DTS:X performansı elde etmek gerçekten bir hayal.

Deneme şansınız varsa aynı ses dosyalarını önce televizyonunuzda sonrasında da bu soundbarlarda dinleyin. Mümkünse dinleme yaparken soundbarları en fazla yarı ses seviyesinin üstüne çıkarmayın. Unutmamak gerekir ki yüksek ses, kaliteli ses demek değildir.

Bunların arasından seçilecekse her ne kadar TCL firmasından hiç haz etmesem de TCL'in cihazını tercih ederim.
Bu üç model ve hatta Grundig GSB 950'yi de katarsak dört model içinde HDMI bağlantıya sahip tek cihaz TCL'in ki.
Şimdi soracaksınız ki neden HDMI bağlantı bu kadar önemli. HDMI bağlantı sayesinde HDMI-CEC desteği de gelmiş oluyor. Bu da size televizyonunuzun kumandası ile sounbarı da kontrol etmenizi sağlar. Diğer cihazlar ya ayrı bir kumanda kullanma zorunluluğu doğuracaktır ya da kumanda eşleşme yöntemi ile tek kumanda kullanımı sağlayacaktır. Kumanda eşleşme de ise marka uyumluluğu söz konusu.

Televizyonunuz da Samsung olduğundan Samsung soundbar da uyumluluk konusunda büyük ihtimal bir problem çıkarmayacaktır ama üç ay sonra televizyonunuzu değiştirdiğinizde yeni bir macera yaşarsınız.

Ses konusunda bu cihazlardan pek de bir verim beklemeyin derim. Büyük ihtimal televizyondan daha iyi olacaktır ama öyle muhteşem sesler beklemeyin (televizyonun kendinin sounbardan daha kaliteli ses verdiği bir durum da gördüm). ATMOS felan zaten soundbarlarda bana göre tamamen pazarlama öğesi. Düzgün fiziksel hoparlör yerleşimi yapmadan, vaat edilen ATMOS ve DTS:X performansı elde etmek gerçekten bir hayal.

Deneme şansınız varsa aynı ses dosyalarını önce televizyonunuzda sonrasında da bu soundbarlarda dinleyin. Mümkünse dinleme yaparken soundbarları en fazla yarı ses seviyesinin üstüne çıkarmayın. Unutmamak gerekir ki yüksek ses, kaliteli ses demek değildir.
Merhaba. Bugün samsung denedim. Tcl tarafını arkadaşım kullanıyor. Hdmi farkı fark tcl tarafında ama diğer tarafta performans farkları var. Tcl ile samsung arasındayım hala. Samsung yarı seviyede dinlediğimde televizyondan kesinlikle daha başarılı. Amazon prime day bekliyorum güzel bir indirim görürsem düşünüyorum. Çok profesyonellik beklentim yok sadaece ses düzeyini düzgün tutabilmek amacım.

Ben de Samsung HW-C450 modelini aldım, soundbarın HDMI çıkışı yok ancak içinden Optik kablosu geldi, televizyonum da Samsung Q60R. Çok gariptir neden anlamadım Optik kablo ile bağlıyken bass'lar çok az sesi kalitesi daha zayıf ama Bluetooth'a geçince canavara dönüşüyor. Acaba içinden gelen optik kablonuj kötü olmasından mıdır başka bir ayar mı var acaba. Kablo sonuçta Samsung'un verdiği kablo ama plastik uçlu.

Merhaba. Bugün samsung denedim. Tcl tarafını arkadaşım kullanıyor. Hdmi farkı fark tcl tarafında ama diğer tarafta performans farkları var. Tcl ile samsung arasındayım hala. Samsung yarı seviyede dinlediğimde televizyondan kesinlikle daha başarılı. Amazon prime day bekliyorum güzel bir indirim görürsem düşünüyorum. Çok profesyonellik beklentim yok sadaece ses düzeyini düzgün tutabilmek amacım.
Televizyonlar eskiden kalındı. Kalın olduğu için içine kaliteli ses verebilen hoparlör koymakta sıkıntı çıkmıyordu.
Pazar talepleri doğrultusunda televizyonlar inceldikçe hoparlörler de küçüldü. Ses hoparlörden sonrası mekanik olan bir durum aslında.
Bu yüzden soundbar hacmen daha geniş olduklarından daha büyük hoparlör koymaya olanak veriyor. Bu nedenle de televizyondan her türlü daha iyi ses verecektir. Orta kalite ve üstü soundbarlardan bahsediyorum bu arada belirtmekte fayda var.

Ben de Samsung HW-C450 modelini aldım, soundbarın HDMI çıkışı yok ancak içinden Optik kablosu geldi, televizyonum da Samsung Q60R. Çok gariptir neden anlamadım Optik kablo ile bağlıyken bass'lar çok az sesi kalitesi daha zayıf ama Bluetooth'a geçince canavara dönüşüyor. Acaba içinden gelen optik kablonuj kötü olmasından mıdır başka bir ayar mı var acaba. Kablo sonuçta Samsung'un verdiği kablo ama plastik uçlu.

Optik kabloda ses dijital oalrak iletildiğinden (bu durumda ses değil aslında dijital veri oluyor) kalite o kadar da önemli değil. Anlaşılan soundbarınızda bir sound processor var ve bu da sesi işliyor. Eğer geldiği gibi çalıyor olsaydı ikisinde de aynı sesi duymanız gerekirdi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri