Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Telefon öneriniz nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bizzare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

bizzare

İnce Eleyen
Araştırmacı
Bütçe
22000
Marka Model Bilgisi
Samsung
Samsung A24
1261x12 Ay

Samsung A54
7050x3 ay

Samsung A55
7550x3 ay

Samsung s22
Fiyatını bilmiyorum
Vodofone dan almayı düşünüyorum.Hangisini önerirsiniz?Annem için düşünüyorum.
Hafıza ve whatsapp önemli ve birde düşmeye dayanıklı garantili
Teşekkürler

Iphone 14 pro max hoşuma gitti fiyatı öyle 75 000 tl istedi ikinci el.100 bin tl ye kadar fiyatları var piyasada.
Iphone 11 de alsanız 5 sene götürür.En uygun a101 de 22000 küsür
Ikinci el 18000 tl daha az kullanılmış 19000 tl
Iphone 11 ile 12 farkı yeni olarak Oled ekran ve yüksek kontrast geldi
Iphone 12 ile 13 farkı ekran parlaklığı arttı.
Iphone 13 ile 14 farkı Ram arttı ve 5 çekirdekli oldu.
Iphone 14 ile 15 farkı daha uzun pil ömrü geldi.

Yurt dışı eskiden çözüm vardı ve fiyatlar çok uygun geliyordu. En uygun tabiki Çin.
Kıbrıs uygun ama imei atmak zor
Özellikle ip11 için konuşayım kullanmadıysanız pek önermenizi önermem. Çünkü ips ekran lcd ekran ve 720p. Özellikle çerçevesi çok kalın kaba bir telefon. Ekranı da video izlerken içerik tüketirken heryanı siyah kısımları siyah olmuyor arkadan aydınlatılmış kötü bir görüntü oluyor.

+ cihaz çok eskidi. Çıkalı 5 sene olacak 2019 model cihaz. Daha 5 sene götürmesi mümkün değil. Zaten ios 13 ile çıktı, 14 15 16 17'i aldı. Ve 18'i de alacak diye biliyorum ee nereye kadar ? 19'u alacak sonra destek kesilecek. Apple öyle android gibi değil ki, ya eski app de olsa çalışsın veyahut eskiyse android sürümü yeni uygulama çalışsın olayı yok. https://apps.apple.com/tr/app/google-chrome/id535886823 bakın google chrome en basit uygulama minimum ios 16 istiyor. Tarayıcı ya başka bir işlevi yok en düşük ios 16 istiyor. https://support.google.com/chrome/answer/95346?hl mesela androidde google chrome şuan android 8 de dahi çalışıyormuş minimum android 8 istiyor. Hemen hemen her uygulama oyun da böyle bu arada androidde daha çok cihazı daha eski sürümleri destekliyorken ios olunca hep daha yenileri istiyor. Ve apple desteğini kestiği cihazı malesef çöpe çeviriyor. O cihazın ne pil ömrü kalıyor ne performansı nede bir işlevi kasıyor takılıyor vs.

Iphone alınacaksa en son modeli almak her zaman daha iyidir. Mesela şuan 15 pro max güzel telefon. Pil ömrü de şuan çok iyi, e çünkü daha üstüne 1 tane update aldı alet. Iphone 11 üstüne 5 tane ana sürüm yedi resmen.

15 pro max gönlümde geçen telefon.Fiyati çok pahallı...
Onun yerine macbook pro laptop almak daha mantıklı 2 tane alınır hemde.
Fiyatlar düşecek yeni telefonlar daha da yüksek fiyatta olacak.

Son düzenleme:
Yurt dışı alim hangi telefonlar için ideal
Xiaominin dirençsiz kayıt yapılabilen modelleri olur. Dirençli olursa içi açılacak cpu yanındaki direnç değişecek imei öyle oluyor başka türlü olmaz. Bunun harici oppo realme işte honor ve huawei gibi modellerde olmaz yolu yok. Samsung alırsan server kayıt olabilir ancak şuan sadece s23 ultra için server var o da uzun süre kapalı kaldığı için 200 dolar şuan. Ve bu işlem için de edl kablosu lazım. Edl kablosuyla pc'e bağlarsın o işi uzaktan yaparlar. Facebookta birsürü gruplar var araştır veya dh'de kullanıcı toplulukları var gene araştır bu tür işler bizde yasadışı olduğu için detaylı açıklama yapamıyorum.

Xiaominin dirençsiz kayıt yapılabilen modelleri olur. Dirençli olursa içi açılacak cpu yanındaki direnç değişecek imei öyle oluyor başka türlü olmaz. Bunun harici oppo realme işte honor ve huawei gibi modellerde olmaz yolu yok. Samsung alırsan server kayıt olabilir ancak şuan sadece s23 ultra için server var o da uzun süre kapalı kaldığı için 200 dolar şuan. Ve bu işlem için de edl kablosu lazım. Edl kablosuyla pc'e bağlarsın o işi uzaktan yaparlar. Facebookta birsürü gruplar var araştır veya dh'de kullanıcı toplulukları var gene araştır bu tür işler bizde yasadışı olduğu için detaylı açıklama yapamıyorum.
Server hâlâ kapalı en son arkadaşa aldık 23 ultra server için 60 dolar ödedik 2 bine denk gelmişti (yaklaşık 4 ay oldu) kapalı kalıncamı fiyat yükseliyor server de :alala

Server hâlâ kapalı en son arkadaşa aldık 23 ultra server için 60 dolar ödedik 2 bine denk gelmişti (yaklaşık 4 ay oldu) kapalı kalıncamı fiyat yükseliyor server de :alala
Şuan birtane açık o da test serverı ama fiyat yüksek. 200 dolar 190 dolar falan öyle geziyor. Zaten sadece s23 ultra ve yazılımı da u3 yada u4 olacak u5 ise ona da olmuyor. 2 aya yakındır zaten serverlar kapalıydı. Şuan mesela s24 serisine de olmuyor. Samsung uyanıp açığı kapatınca server işi patlıyor. Yeni yöntemler deniyorlar ama bu da zaman alıyor. En son mesela kapandığında 1 sene açılmadı.

Şuan birtane açık o da test serverı ama fiyat yüksek. 200 dolar 190 dolar falan öyle geziyor. Zaten sadece s23 ultra ve yazılımı da u3 yada u4 olacak u5 ise ona da olmuyor. 2 aya yakındır zaten serverlar kapalıydı. Şuan mesela s24 serisine de olmuyor. Samsung uyanıp açığı kapatınca server işi patlıyor. Yeni yöntemler deniyorlar ama bu da zaman alıyor. En son mesela kapandığında 1 sene açılmadı.
Ooo bu süre zarfından haberim yoktu 1 yıl baya uzun zaman.

Ooo bu süre zarfından haberim yoktu 1 yıl baya uzun zaman.
İşte millet çok bekliyor düşer diye ama zaten 60 65 dolarken yaptırmak lazımdı. Bunun yani kaçarı yok. 120 gün sim 1, 120 gün sim 2 şeklinde takılıyorlar ya ilerde imei işini çözeriz şimdi 60 doalr vermeyelim diyorlar ama bu sefer aletin yazılımı güncelleniyor U sürümü artıyor. U sürümü de artınca son sürümse yani cihaz ona da gene imei işi olmuyor. En son s24 ultra için 160 dolara düştü bu millet gene yaptırtmadı şimdi arıyorlar 2. bir telefon bundan s24 ultraya işte interneti paylaştırıyorlar falan abidik kubidik çözüm geliştiriyorlar. Yada sağda solda imei uzatıyoruz diyorlar 30 ar gün uzatılıyor o da ekstra para, suriyeli birinin pasaportundan edevletinden işliyorlar falan birton iş.

İşte millet çok bekliyor düşer diye ama zaten 60 65 dolarken yaptırmak lazımdı. Bunun yani kaçarı yok. 120 gün sim 1, 120 gün sim 2 şeklinde takılıyorlar ya ilerde imei işini çözeriz şimdi 60 doalr vermeyelim diyorlar ama bu sefer aletin yazılımı güncelleniyor U sürümü artıyor. U sürümü de artınca son sürümse yani cihaz ona da gene imei işi olmuyor. En son s24 ultra için 160 dolara düştü bu millet gene yaptırtmadı şimdi arıyorlar 2. bir telefon bundan s24 ultraya işte interneti paylaştırıyorlar falan abidik kubidik çözüm geliştiriyorlar. Yada sağda solda imei uzatıyoruz diyorlar 30 ar gün uzatılıyor o da ekstra para, suriyeli birinin pasaportundan edevletinden işliyorlar falan birton iş.
Bizim arkadaş iyi zamana denk gelmiş ozaman cihaz server sarj aleti ortalama bir kılıf ile 30.5 k işi halletmiş ti.
Xiaomi cihazları kayıt işide çetrefilli direnç için kapak açıyor lar vs son zamanlarda direnç kaydı yapıyorum diye yazılımsal kayıt ile çok cihaz sattılar millete sonradan anlayan anlıyor anlamayan bozulur sanıp güncelleme bile yapmıyor dirençli aldım sanıyor.
Son kale oneplus'tu 9 serisinden sonra kayıt işini oda bitirdi artık stabil yurtdışı cihaz bulmak zor olamaya başladı.

Bizim arkadaş iyi zamana denk gelmiş ozaman cihaz server sarj aleti ortalama bir kılıf ile 30.5 k işi halletmiş ti.
Xiaomi cihazları kayıt işide çetrefilli direnç için kapak açıyor lar vs son zamanlarda direnç kaydı yapıyorum diye yazılımsal kayıt ile çok cihaz sattılar millete sonradan anlayan anlıyor anlamayan bozulur sanıp güncelleme bile yapmıyor dirençli aldım sanıyor.
Son kale oneplus'tu 9 serisinden sonra kayıt işini oda bitirdi artık stabil yurtdışı cihaz bulmak zor olamaya başladı.
xiaomi-13t-imei-direnc-resistor.png

Xiaomi de direnç kayıtta böyle anakartın cpu yada nand vs neyse üstündeki koruyucu metal shield kısmını penseyle yırtıyorlar veya kesiyorlar. İşte kimisi dremelle kesiyor ama demir tozu kalıyor aletin içinde vs. işçiliği kötü adamın mesela cihaz aşırı ısınıyor. Kamera lensi algılayıcı toz alıyor görüntüler flu oluyor vs. veya dahada kötüsü telefon komple susuyor ölüyor. Bunu yapan adamlar o riske girmiyor ölürse telefonun parasını vermiyor. Yetmiyor birde fake rom muhabbeti var. Cihaz fake romluysa geçmiş olsun. İş yani şeye dönüyor 1980 model araba aldık sanayiden çıkamıyoruz abi durumu oluyor. :D Devamlı para yiyor meret bitmiyor. :D Samsungta tertemiz iş, içi falan açılmıyor takıyorsun usb kablosuyla uzaktan tak tak 2 tıkla işlem okey bitti. Sorna ister sıfırla ister güncelle istediğini yap imei düşmüyor.

Daha uygun kayıt yapılıyor.iphone yapanı görmedim.
Samsunglar %90 oluyor.
Samsung M 15 den 65 yaş üstü memnun
7 100 tl ve 3 ay taksit vade farkı olmadan

Daha uygun kayıt yapılıyor.iphone yapanı görmedim.
Samsunglar %90 oluyor.
Samsung M 15 den 65 yaş üstü memnun
7 100 tl ve 3 ay taksit vade farkı olmadan
Annene M15 al geç hocam. Kendine de bütçen dahilinde bakın Türkiye içinden. Yurtdışı ürünlerde sorun yaşarsın.

M 15 samsung alacağım amazon a güvenemedim 7100 tl alınabilir mi yoksa hepsiburada mi
Hiç bir mağaza da satan yok.
Link atarsanız alirim.
Keşke a54 ya da a55 düşse fiyatı onu alırdım.
Tesekkurler

Son düzenleme:
M15 den daha iyise iptal edeyim m34 alayim.Ne önerirsiniz
Şarj aletleride yok.orjinal mi satin almami onerirsiniz?Aralarinda çok fark var mi?

Son düzenleme:
M15 den daha iyise iptal edeyim m34 alayim.Ne önerirsiniz
Şarj aletleride yok.orjinal mi satin almami onerirsiniz?Aralarinda çok fark var mi?
m34 daha iyi ama m15'de anne telefonu iş görür ama uzun kullanım bakarsak m34 donanımı daha uzun süre idare edecek kapasitede bence m34 daha iyi bir tercih olur fiyatı da uygun. şarj aleti konusunda telefon her akşam yatarken şarja takılacaksa evde farklı marka orijinal ve sağlam çalışan bir şarj aleti varsa yenisini almayı gerek görmüyorum ama gün içinde şarj edilecekse hızlı şarj ihtiyacı için orijinal samsung marka ya da lisanslı şarj aleti markalarının şarj aleti de alınabilir tabi bu benim tecrübeme göre ben şuana kadar farklı voltaj(0,1-0,2) değerine sahip şarj aletlerinde bile farklı cihazlarımda kullanarak bir sorun yaşamadım yani sanmam ama yarın öbür gün cihaza bir şey olursa sorumlusu olmak istemem riskini siz bilirsiniz ben gerek görmüyorum zaten samsung şarj sırasında sorun olursa ekranda uyarı verir veya telefon şarja takılı kullanırken telefonda dokunmatikte sorun olursa şarj aletindeki sorun farkedilebilir ama yine de sorumluluk almak istemem

şarj aleti ve ekran kilifi alacağım.is görürse yeterli m15.şarj cihazı da uygun bir şey bakarim yeter ki iş görsün.Bataryayi bitirmesin.

m15 de aklıma yatmayan ram oldu birde resim kalitesi ne kadardır bilemem.
A54 ve A55 tabiki en iyisi ama iki kat fiyat farkediyor
telefonda sadece whatsapp kullanılacak birde resimler yüklenecek...

Galaxy j4 pert oldu ekranı değişti.Onun verilerini yeni m 15 e aktaracağım.
Inşallah hayal kırıklığı olmaz çünkü gezdiğim mağazalarda çok sorulduğunu ama gelmediğini soylediler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri