30km/s ortalama hızla Tesla 18-19 yakarken T10X 21-22 yakıyor benim kullanımımla. Şehir içinde Togg'un en çok 23.5 yaktığını gördüm, o zaman da dışarısı -6 dereceydi. 25'in üstünü iki araç da ancak otoyol hız limitlerinde görüyor.Detaylı paylaşımlar için teşekkürler. Kendim birkaç test sürüşü haricinde elektrikli araba kullanmadım, yani günlük hayatımda hiç kullanmadım. Ancak gördüğüm tüketimler çok çılgın. 30 km/h ortalama hız demek şehir içi demek ve 27kw/100 km tüketim çok değil mi? Youtube'da vs izlediğim videolarda c-d suv segmentinde genelde 15-20kws/100 km tüketimler görüyorum. Sizin verdiğiniz veriler ışığında da ısı pompasının önemli bir donanım olduğunu görmüş olduk. Açıkçası şehir içinde bu tüketim beni şaşırttı. Kıymetli deneyimlerinizi paylaştığınız ve objektif yorumlarınız için teşekkürler.
Ama buradaki farkın asıl aerodinami ve ağırlıktan kaynaklandığını düşünüyorum ben.
Bu tüketim rakamlarını otoyolda aldım. Togg'un 34kWh yaktığı yerdeki ortalama hız 140km/h. Fotoğrafını da eklemiştim, otoyoldaki bir servis alanından çıkıp diğer servis alanına gitmiştim, oradaki tüketim.Model Y aynı güzergah ve hızda 27kWh yakarken T10X 34kWh yaktı.