Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Vestel televizyon seçimi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

imran123

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba öncelikle vestel den televizyon almak istiyoruz 55inç boyutunda mağazada baktık 4 model belirledik fakat pek ayrımını teknik detayını bilmiyoruz siz kıymetli hocalarımdan yardım talep ediyorum
55QA9700 fiyat 14300
55Q9900 fiyat 13350
55UG9630 12450
55UA9630 10550
Bunun yanında hangi model alırsak alalım 3000tl değerinde filtre kahve Makinesi hediye oluyor
Destekleriniz için teşekkür ederiz

Merhaba öncelikle vestel den televizyon almak istiyoruz 55inç boyutunda mağazada baktık 4 model belirledik fakat pek ayrımını teknik detayını bilmiyoruz siz kıymetli hocalarımdan yardım talep ediyorum
55QA9700 fiyat 14300
55Q9900 fiyat 13350
55UG9630 12450
55UA9630 10550
Bunun yanında hangi model alırsak alalım 3000tl değerinde filtre kahve Makinesi hediye oluyor
Destekleriniz için teşekkür ederiz
Modellere göre panel tipleri farklı olduğu için öncelikle sizin kullanıcı profilinizi öğrenmek lazım.
Oturma düzeniniz ve kullanım alışkanlıklarınız ürün belirlemenizde en önemli etkenlerdendir.

Genelde karşıdan izlenecek direk olarak film izlemeyi çok seviyoruz satış danışmanı 55q9900 modelini tavsiye etti ve bu modelde jbl ses sitemi var memnun kalırsınız dedi ama kararsız durumdayız ?

Genelde karşıdan izlenecek direk olarak film izlemeyi çok seviyoruz satış danışmanı 55q9900 modelini tavsiye etti ve bu modelde jbl ses sitemi var memnun kalırsınız dedi ama kararsız durumdayız ?
Bu görüşe katılmıyorum, şöyle ki;
''Karşıdan izleme yapacak olan birisi neden kontrast oranından feragat etsin ki'' diye düşünürüm.
Bunu neden düşünürüm?
Çünkü ben biliyorum ki 55Q9900 model televizyonda karm apanel var bu panel üreticileri LG ve HKC ama her ikisi de IPS panel.
Eğer yan açılardan izleme yapılmayacaksa ben öyle IPS panel alınmasına çok da taraftar olmayabilirim (Koşullara göre bu durum değişebilir elbette)

Sizin satın aldığınız tv de LG üretimi IPS panel denk gelirse IPS olmasının siyah renleri işleme, kontrast oranındaki yetersizlik zaafiyetleri dışında üstüne bir de 6 COF ile üretilmiş olması sorunuyla karşı karşıya kalacaksınız. Peki COF SAYISI NEDEN ÖNEMLİDİR diye merak ediyorsanız yazımıza bakmanızı öneririm.

HKC üretmi IPS panelde 12 COF olmasına avantaj demiyorum çünkü bu sınıfta bir panelde biz 12 COF olmasını bekliyoruz artık.

Şimdi bu durumda satış görevlisi kıymetli kardeşimiz hangi gerekçe ile size bu modeli önermiş olsun diye düşünüyorum?

Benim size paylaştığım bu bilgileri size, bu ürünü önerirken size paylaştı mı mesela? Sanmıyorum çünkü siz bu bilgileri nasıl ki henüz şu an öğrendiniz ise, o daha bu bilgilere sahip olmadığı için aslında şu an siz o satış görevlisinden daha çok bilgiye sahipsiniz bu model hakkında :)

Bu televizyonu satın almanızın bize bir zararı yok, ancak bana göre kendiniz adına hatalı bir tercih olur. Siz yine Vestel alın, ancak VA tabanlı bir panel olmalı görüşündeyim oturma düzeniniz ve izleme açınız doğrultusunda.

Game Of Thrones dizisinin finalini IPS bir televizyonda yapmış kişi olarak diyorum ki ''Ben yaptım siz yapmayın'' :)

Karanlık sahnelerde bu segmenet ıps paneller üzebilirler, riske girmeye gerek yok.

Haaaaa, ama siz ürünü görüp beğendiniz ise sorun yok elbette.

Hangisini alalım Adem bey siz söyleyin lütfen daha da çok kafam karıştı şimdi panel bilgilerini siz biliyorsunuz nihayetinde

Yan görüş karşıdan görüş genel olarak düşündüğümüzde hangisini almalıyız sizce ek olarak içerisinde smart olan android olan ve google tv olan var

Yan görüş karşıdan görüş genel olarak düşündüğümüzde hangisini almalıyız sizce ek olarak içerisinde smart olan android olan ve google tv olan var
Panel başka, işletim sistemi başka değerlendirilmeli.
Panelde IPS alırsanız kontrastı düşük olur, siyahlar zayıf kalır ama geniç görüş açısı verir
Paneli VA alırsanız yüksek kontrast ve iyi işlenmiş siyah alırsınız ama izleme açısı dardır, karşıdan izlemeler için idealdir.

İşletim sistemini Android veya GoogleTV (O da bir nevi android) alabilirisniz bu ikisinde 3üncü parti program yazılımları (Uygulamaları) tv ye kurma avantajınız olur ama ben android tv sevmem kişisel olarak.

Android olmayan düz tv ler daha rahat kullanıma sahiptir ancak harici uygulama yükleyemezsiniz.

Smart ise tv nin internet bağlantı becerisi olduğu ve uygulamalar üzerinden size youtube netflix APV vs gibi uygulamalara erişim sağşayabileceğinizi ifade eder

Yani düz bir tv de smart olur, android tv de smart olur, GoogleTV de smart olur.

Vestel özesinde

U yazıyorsa UHD tv anlamına gelir zaten smart olmayan tv üretmedikleri için siz bunu ultra HD akıllı tv olarak düşünebilirisniz
UA yazıyorsa hem UHD hem de android işletim sistemli anlamına gelir, yine akıllı tv dir.
UG yazıyorsa hem UHD hem de GoogleTV işletim sistemli demektir ve yine akıllı tv dir.
Q yazıyorsa Qled özellikli UHD tv anlamına gelir zaten smart olmayan tv üretmedikleri için siz bunu ultra HD akıllı tv olarak düşünebilirisniz
QA yazıyorsa Qled özellikli UHD Android tv anlamına gelir yine akıllı tv olur bu sefer Qled özellikli android akıllı tv olmuş olur.

Yani 55Q 55U 55UA 55UG 55QA yazdığında artık ne anlam ifade ettiğini biliyorsunuz.

Sizin açınızdan panel tipinin bir anlamı yok ise, o derece profesyonel izleyici değilim, kanalları göstersin, renkleri güzel olsun, uzun garantisi ile bizi üzmesin vs diyorsanız arkadaşın önerdiği ürünü satın alabilirsiniz.

Farkındayım kafanız karışıyor ancak bilmek gereken çok detay var bizim bir suçumuz yok inanın.

Hocam şuan kafamda çok daha iyi oturmaya başladı q modelinde hkc üretiminde olan panel va panel o zaman diğerleri de va mı yoksa ips mi bilginiz varmı

Hocam şuan kafamda çok daha iyi oturmaya başladı q modelinde hkc üretiminde olan panel va panel o zaman diğerleri de va mı yoksa ips mi bilginiz varmı
Bunun kesin bilgisi olmaz. Her zaman için kodlar değişkendir ve tüm detay kodlarda yatar.

Mesel BOE de kod içerisinde F70 diye bir bölüm var, diğer her detay aynı olmasına rağmen F70 olan IPS, F20 olan VA paneldir.

HKC için de her üretimine VA diyemeyiz.

Tekrardan merhabalaf @Adem Helvacı @Vesteloji sanırım kadar verdim 55Q9900 cihazını alacağım alırken hkc panel olmasını isteyeceğim mümkünse 12cof olması dediğiniz gibi ve jbl ses sistemi avantaj gibi gözüküyor google tv yada android olmaması benim için sorun olmaz en kötü stick tv alırım.. 55ug9630 ve 65ua9090 alan birisini gördüm forumdan sehimler fazla olmuş sanırım o yüzden bu modelleri elemiştim 55QA9700 ise 6cof olduğu için eledim beni aydınlattığın yönde 55Q9900 modelini ve filtre kahve makinesi hediye olarak 13550tlye satın alacağım sizce de doğru bir inceleme ve araştırma yapıp karar vermişmiyim

Tekrardan merhabalaf @Adem Helvacı @Vesteloji sanırım kadar verdim 55Q9900 cihazını alacağım alırken hkc panel olmasını isteyeceğim mümkünse 12cof olması dediğiniz gibi ve jbl ses sistemi avantaj gibi gözüküyor google tv yada android olmaması benim için sorun olmaz en kötü stick tv alırım.. 55ug9630 ve 65ua9090 alan birisini gördüm forumdan sehimler fazla olmuş sanırım o yüzden bu modelleri elemiştim 55QA9700 ise 6cof olduğu için eledim beni aydınlattığın yönde 55Q9900 modelini ve filtre kahve makinesi hediye olarak 13550tlye satın alacağım sizce de doğru bir inceleme ve araştırma yapıp karar vermişmiyim
Açı sorununuz yoksa olabilir. Şimdiden hayırlısı olsun. (Diğer konuları zaten başarılı cevaplar verdiğiniz için hiç girmedim)

Yan açılardan çok bozulma yaparmı peki hkc panel ıps diye biliyorum yine @Vesteloji yani olası yaşayacağım problem ne olabilir biliyorum çok ağrıttım başınızı her yorumunuz kelimenize minnetlerimi sunuyorum

Yan açılardan çok bozulma yaparmı peki hkc panel ıps diye biliyorum yine @Vesteloji yani olası yaşayacağım problem ne olabilir biliyorum çok ağrıttım başınızı her yorumunuz kelimenize minnetlerimi sunuyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
videosunda panel kalitesi ve acı performans videosu mevcut

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri