Yan görüş karşıdan görüş genel olarak düşündüğümüzde hangisini almalıyız sizce ek olarak içerisinde smart olan android olan ve google tv olan var
Panel başka, işletim sistemi başka değerlendirilmeli.
Panelde IPS alırsanız kontrastı düşük olur, siyahlar zayıf kalır ama geniç görüş açısı verir
Paneli VA alırsanız yüksek kontrast ve iyi işlenmiş siyah alırsınız ama izleme açısı dardır, karşıdan izlemeler için idealdir.
İşletim sistemini Android veya GoogleTV (O da bir nevi android) alabilirisniz bu ikisinde 3üncü parti program yazılımları (Uygulamaları) tv ye kurma avantajınız olur ama ben android tv sevmem kişisel olarak.
Android olmayan düz tv ler daha rahat kullanıma sahiptir ancak harici uygulama yükleyemezsiniz.
Smart ise tv nin internet bağlantı becerisi olduğu ve uygulamalar üzerinden size youtube netflix APV vs gibi uygulamalara erişim sağşayabileceğinizi ifade eder
Yani düz bir tv de smart olur, android tv de smart olur, GoogleTV de smart olur.
Vestel özesinde
U yazıyorsa UHD tv anlamına gelir zaten smart olmayan tv üretmedikleri için siz bunu ultra HD akıllı tv olarak düşünebilirisniz
UA yazıyorsa hem UHD hem de android işletim sistemli anlamına gelir, yine akıllı tv dir.
UG yazıyorsa hem UHD hem de GoogleTV işletim sistemli demektir ve yine akıllı tv dir.
Q yazıyorsa Qled özellikli UHD tv anlamına gelir zaten smart olmayan tv üretmedikleri için siz bunu ultra HD akıllı tv olarak düşünebilirisniz
QA yazıyorsa Qled özellikli UHD Android tv anlamına gelir yine akıllı tv olur bu sefer Qled özellikli android akıllı tv olmuş olur.
Yani 55Q 55U 55UA 55UG 55QA yazdığında artık ne anlam ifade ettiğini biliyorsunuz.
Sizin açınızdan panel tipinin bir anlamı yok ise, o derece profesyonel izleyici değilim, kanalları göstersin, renkleri güzel olsun, uzun garantisi ile bizi üzmesin vs diyorsanız arkadaşın önerdiği ürünü satın alabilirsiniz.
Farkındayım kafanız karışıyor ancak bilmek gereken çok detay var bizim bir suçumuz yok inanın.