ChatGPT, Bard Gibi Yapay Zeka Araçları Her Zaman Doğru Sonuç Verir mi? ChatGPT, Bard, Bing AI gibi birçok yapay zeka chat botu var ancak verdikleri bilgiler her zaman doğru mu?
Yapay zeka araçlarının hayatımızın her alanına girdiği bu günlerde yapay zeka chat botlarının verdiği bilgiler koşulsuz doğru kabul edilebilir mi yoksa sorgulanmalı mı buna cevap vermek istiyoruz.
ChatGPT İle Birlikte Yapay Zeka Çağı
ChatGPT ile başlayan yapay zekanın patlama süreci inanılmaz bir hızla ilerliyor. Aklınıza gelebilecek her alanda farklı yapay zeka çözümleri yer alıyor. Bunların büyük bir kısmı gerçekten hayatımızı kolaylaştırmaya odaklanmış durumda. Bu araçlardan faydalanmayı reddetmek yahut bu araçlarla savaşmayı seçmek çağı ıskalamak anlamına geliyor. Çünkü yapay zeka nihayetinde insanlığa hizmet etmek için yine insanlar tarafından yaratılmış bir algoritmik yapıdır. Nasıl ki elektriğin kullanımı ile birlikte artık sürekli mum ya da ateş yakacağız diye diretmiyoruz. Buhar makinesinin icadının ardından araçları ve motorla çalışan diğer aletleri bir kenara bırakıp hayır biz yürüyeceğiz ya da atla gideceğiz diye diretmiyoruz, yapay zeka da mümkün olduğu kadar erken adapte olup hayatımıza, işlerimize dahil etmemiz gereken bir olgu haline geldi.
Birçoğumuz merak ettiği ne varsa artık ChatGPT gibi araçlara sormaya başladı. Bilge birçok insanın dahi bir araya gelip kısa sürede bu kadar mantıklı ve bilgi birikimiyle donatılmış cevaplar verebilmesi mümkün değilken bu yapay zekalar birkaç dakika içerisinde bize oldukça anlamlı ve bilgi içerikli cevaplar verebiliyor, makaleler yazabiliyor.
Ancak bu cevaplar her ne kadar internette daha önce bizlerin paylaştıklarından ya da bu yapay zekayı eğiten ekiplerin onlara sunduğu veri setlerinden ortaya çıksa da bazen yetersiz, saçma veya sırf cevapsız kalmaması adına yanlış bilgiler de içerebiliyor. O yüzden yapay zekadan aldığımız cevapları koşulsuz bir şekilde doğru kabul etmemeliyiz. Arama motorlarından farklı aramalar yaparak da bu bilgileri teyit etmeliyiz. Özellikle bu konuda uzman kişiler benzer yazılar yazmış ise buradan bilgilerin teyit edilmesi gerekir. Ha bu arada artık Yapay Zeka Prompt Mühendisliği diye bir alan da var. Yani doğru soruları sormayı biliyorsanız doğru cevaba yaklaşma ihtimaliniz de daha yüksek demektir.
Zaten etkin kullanmaya başladıktan sonra bu botların size verdiği cevaplardan çıkarımlar yapabiliyor, hangi kısımları ne amaçla yazdığını da anlamaya başlıyorsunuz. O halde yapay zeka ile savaşmadığımız, ondan istifade etmeyi bildiğimiz ve hayatımıza, işimize katkısını bolca gördüğümüz günler dileğiyle. :)
İlginizi çekebilir : Yapay Zekanın Geçmişten Günümüze Evrimi ve Kullanım Alanları
ChatGPT, Bard Gibi Yapay Zeka Araçları Her Zaman Doğru Sonuç Verir mi?
Cevaplar her ne kadar internette daha önce bizlerin paylaştıklarından ya da bu yapay zekayı eğiten ekiplerin onlara sunduğu veri setlerinden ortaya çıksa da bazen yetersiz, saçma veya sırf cevapsız kalmaması adına yanlış bilgiler de içerebiliyor. O yüzden yapay zekadan aldığımız cevapları koşulsuz bir şekilde doğru kabul etmemeliyiz. Arama motorlarından farklı aramalar yaparak da bu bilgileri teyit etmeliyiz. Özellikle bu konuda uzman kişiler benzer yazılar yazmış ise buradan bilgilerin teyit edilmesi gerekir. Ha bu arada artık Yapay Zeka Prompt Mühendisliği diye bir alan da var. Yani doğru soruları sormayı biliyorsanız doğru cevaba yaklaşma ihtimaliniz de daha yüksek demektir.