Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

MBirol Usta'nın Karavan Dünyası

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
İzmir limiş.
Karavan satılmış olabilir o nedenle İzmirli olmayabilir artık dedim :D Ben fuarda gördüm, içini gezdim, çok güzel tasarlamışlar içini. Eşi de elektrik sistemini vs. yapmış. 1.5 milyon TL'ye satıştaydı fuardayken.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Geçen sene de Fethiye'ye gelmişlerdi. Kordonda park halindeydi.

Karavan satılmış olabilir o nedenle İzmirli olmayabilir artık dedim :D Ben fuarda gördüm, içini gezdim, çok güzel tasarlamışlar içini. Eşi de elektrik sistemini vs. yapmış. 1.5 milyon TL'ye satıştaydı fuardayken.

Kendi videosunda diyor ,İzmir Çamdibi nde miş iş yeri.
Aracın çekim yapıldığı yer İzmir İnciraltı kent ormanı otoparkı

1678891544224.png

1678891626541.png

Klima işleri çok yanlış olmuş. Böyle bir araca 15 yıllık klima takılmış. Birde montajlar içte dış ta ful hata. Alirıza Adatepe abimiz aşmış kendini bu konuda. Bu aracın iç mobilya aksamı bile estetik değil.

Klima işleri çok yanlış olmuş. Böyle bir araca 15 yıllık klima takılmış. Birde montajlar içte dış ta ful hata. Alirıza Adatepe abimiz aşmış kendini bu konuda. Bu aracın iç mobilya aksamı bile estetik değil.

Klima konusunda Ömer Bey'in karavanı şu an en iyisi sanırım.

@mbirol usta şimdi bu araba karavan ya artık, bunu hangi ehliyet ile kullanabiliyor bu adam mesela ? :alala

@mbirol usta şimdi bu araba karavan ya artık, bunu hangi ehliyet ile kullanabiliyor bu adam mesela ? :alala

Motokaravan olarak işlettiği için B ehliyet kullanıyor :D

Ruhsatta otobüs kategorisinde bırakılmış motokaravanlar da oluyor, sanırım özel amaçlı üretilmiş otobüs tarzı bir şey yazıyorlardı. O zaman B sınıfı kullanamıyor onları. Ancak onlarda da SRC belgesi istemiyorlar. Ruhsata toplantı amaçlı özel üretilmiş bir şeyler yazınca SRC belgesi de gerekiyor :haha

Şimdi burada bir tutarsızlık olmuyo rmu bu durumda?
Ben hiç otobüs kullanmadım ama midibüs kullandım, Midibüs bile bir yere kadarken ''zaten B sınıfı ehliyetim vardı'' kafası ile ben YASAL olarak izin var diye bu otobüs ile trafiğe çıkarsam hiçbir bilgi birikimim ve tecrübem olmadığı için başkasının da malını canını riske atmış olurum.

Devletin buna olanak tanıması saçma bana göre.

Ben hiç otobüs kullanmadım ama midibüs kullandım, Midibüs bile bir yere kadarken ''zaten B sınıfı ehliyetim vardı'' kafası ile ben YASAL olarak izin var diye bu otobüs ile trafiğe çıkarsam hiçbir bilgi birikimim ve tecrübem olmadığı için başkasının da malını canını riske atmış olurum.

Ben B sınıfı ehliyeti aldığım günden beri 1 kere bile araba kullanmadım. Mantıklı olarak bakınca benim de ehliyetimi almalılar. Hatta SRC belgesi gibi sağlık ve bilgi yeterliliği konusunu belirli aralıklarla ehliyette de kontrol etmeliler.

Ben B sınıfı ehliyeti aldığım günden beri 1 kere bile araba kullanmadım. Mantıklı olarak bakınca benim de ehliyetimi almalılar. Hatta SRC belgesi gibi sağlık ve bilgi yeterliliği konusunu belirli aralıklarla ehliyette de kontrol etmeliler.
Almasınlar ancak 5 yıld abir yeterlilik testine tabi tutsunlar herkesi.
Benim kayınpeder 75 i devirdi halen yollarda.
Tamam en doğal hakkıdır ancak en son kim denetledi? Kim sorguladı bu adama biz 1965 yılında bir ehliyet vermiştik, o zaman 2 gözü vardı ama şu an acaba halen var mı diye kimseyi merak etmez mi yahu Devlet?

Karavanlar konusunda çok saçma şeyler var. Örneğin belirli yolcu sayısına sahipse motokaravan olarak işletemiyorsun. Yolcu koltuklarının hepsini kaldırdım da diyemiyorsun, min. yolcu koltuğu sayısı var. İş amaçlı kullanacaksan ne olursa olsun SRC belgesi alman zorunlu oluyor. Karavanın arkasına motosiklet taşımak için rampa yaptın ve bunu ruhsata işleteyim dedin, o zaman yine yandın bu sefer de yük taşıdığın için SRC gerekiyor :haha

Evet bunda kaset tipi kullandılar. Çok daha başarılı. Zaten bu araçta çok profesyonel yapılmış. Para var abimizde . Yanlış hatırlamıyorsam Benzinlik sahibi idi. Bu aracı İstanbul da Fuarda bahçeye batırdılar çimlik alana . Çıkarana kadar araç çok eziyet çekti. Seyrederken benim içim parçalandı.

Ruhsatta otobüs kategorisinde bırakılmış motokaravanlar da oluyor, sanırım özel amaçlı üretilmiş otobüs tarzı bir şey yazıyorlardı. O zaman B sınıfı kullanamıyor onları. Ancak onlarda da SRC belgesi istemiyorlar. Ruhsata toplantı amaçlı özel üretilmiş bir şeyler yazınca SRC belgesi de gerekiyor :haha
M1 oluyor araç tipi. B sınıfı ve SRC pisko vs yok.

Almasınlar ancak 5 yıld abir yeterlilik testine tabi tutsunlar herkesi.
Benim kayınpeder 75 i devirdi halen yollarda.
Tamam en doğal hakkıdır ancak en son kim denetledi? Kim sorguladı bu adama biz 1965 yılında bir ehliyet vermiştik, o zaman 2 gözü vardı ama şu an acaba halen var mı diye kimseyi merak etmez mi yahu Devlet?

Devlet merak etmez, sormaz, sorgulamaz. Senin başına bir şey gelmişse bildireceksin :haha

Ben O403 alıp bir kısmını ev, bir kısmını ofis yapacaktım. Emniyette bir polise danıştım. Projeye ofis yazdırırsan ticari olduğu için SRC mutlaka gerekir, ticari olan her şeyde SRC şart ama ticari olmadıktan sonra tır da kullansan SRC gerekmiyor demişti. Anladığım kadarıyla SRC için tek baktıkları şey ticari olup olmaması.

Şöyle düşün , sen şimdi gidip E sınıfı ehliyet alsan benim aldığım araç ile , O ehliyeti alınca mı otobüs kullanma becerisine sahip olacaksın. Ben hep derim ehliyet kağıt parçası ,aracı ehliyet kullanmaz ,ŞÖFÖR kullanır. Sürücü dedeğin sadece sürer ama

Ben O403 alıp bir kısmını ev, bir kısmını ofis yapacaktım. Emniyette bir polise danıştım. Projeye ofis yazdırırsan ticari olduğu için SRC mutlaka gerekir, ticari olan her şeyde SRC şart ama ticari olmadıktan sonra tır da kullansan SRC gerekmiyor demişti. Anladığım kadarıyla SRC için tek baktıkları şey ticari olup olmaması.
Ticari olan her şeyde işin rengi değişir tabi .

Yok bea sabit. Birde kapağa panjur yapmışlar. Sanki klima sadece hava üflüyor , nerden çekecek düşünen yok
Vay arkadaş bu kadar ciddi yatırım ve mühendislik var işin içinde, bir soğutmacıya danışmamışlar mı çok şaşırdım gerçekten. :alala

Bizim bir tanıdık var İzmir'de, klima profesörüdür kendisi, sorsalar numarasını verirdik :D

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri