Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Filtre temizliğinin zamanı gelmiş sanırım uygulamadan uyarı verdi bir videosu olanlar nasıl yapacağıma dair fikri olanlar bana yardımcı olabilir mi

Ekli dosyalar

• IMG_1410.png
    IMG_1410.png
    83.2 KB · Görüntüleme: 20
@Erinç Aşıcıoğlu Ne kadar Midea için Adem Helvacı beyi takip ediyor olsam da. Yeni aldığım için kullanım kılavuzunu okudum, kumandayı inceledim, özellikleri inceledim, hangi özellik ne işe yarıyor, nasıl açılıp kapanıyor diye baktım. Açıkçası türkçe dili için kullanım kılavuzu hiç açıklayıcı değil. Karşılaştırmak gerekirse Flora Doğa klimamız da var, kılavuzu ansiklopedi gibi akla gelen her detay için bilgi var.

Merhabalar,
Bugün Midea Xtreme Save 12000 BTU'luk klimanın montajı Alaska İklimlendirme tarafından gerçekleştirildi. Çok temiz bir kurulum oldu yıllar sonra farklı bir klima kullanmanın özlemini giderdim ilk 10-15 dakikada salonu buz gibi yaptı kapatmak zorunda kaldık. :) Turbo modunda kullandım 2 dakika dış üniteden rahatsız edici bir ses duymadım şuanlık bir problem yok.

Xtreme save kullanan arkadaşlara sorum var. Eco gear modu açık mı kullanıyorsunuz, klima derecesi kaçta olmalı, gece uyurken sleep modu kullanıyor musunuz. Hepsi bu kadar. :)

Midea klimayı tanımama vesile olan @Adem Helvacı hocama teşekkürler.

Merhabalar,
Bugün Midea Xtreme Save 12000 BTU'luk klimanın montajı Alaska İklimlendirme tarafından gerçekleştirildi. Çok temiz bir kurulum oldu yıllar sonra farklı bir klima kullanmanın özlemini giderdim ilk 10-15 dakikada salonu buz gibi yaptı kapatmak zorunda kaldık. :) Turbo modunda kullandım 2 dakika dış üniteden rahatsız edici bir ses duymadım şuanlık bir problem yok.

Xtreme save kullanan arkadaşlara sorum var. Eco gear modu açık mı kullanıyorsunuz, klima derecesi kaçta olmalı, gece uyurken sleep modu kullanıyor musunuz. Hepsi bu kadar. :)

Midea klimayı tanımama vesile olan @Adem Helvacı hocama teşekkürler.
kendim için söyleyeyim aep var 27 derece sabit fan en yüksekte çalışıyor.
tüketim bu hafta günlük 2.3 kw civarında ortalaması. baya ekonomik çalışıyor. Gear vs kullanmıyorum.
1719513336079.png

geceleri termostata giriyor zaten en düşük fanda üfleme yapıyor sadece.

Midea'nın 6 yıllık garantinin bakım şartına bağlı olması üzücü olmuş. Her sene standart temizliği kendimiz yapsak 3 yılda bir servise bakım yaptırsak olmaz mıydı? Beni memnun etmedi bu detay açıkcası...
Klima sektöründeki markalara baktığımızda mitsubihi elektrik hariç hiçbir marka bakım şartına bağlı olmayan bir garanti sunmuyor sadece ME sunuyor bunu. Ama oda bakım ücretini klimanın üstüne ekleyerek satıyor cihazları😂 bazı markalar ise bakıma verilecek parayı garanti uzatma adı altında ücret alarak yapıyor yani bunların hepsi satış politikası…

Merhaba 65 M2 evim var. 12 M2 salon ev güneş görmüyor ama altında fırın var biraz sıcak oluyor. Sadece soğutma için kullanılacak. Klima öneriniz neler olur dostlar.?

🔴#SONDAKİKA | Elektriğe %38 zam geldi.
Soyguncular vatandaşın cebine göz dikmeye devam ediyor…

İhtiyaçlar arttıkça ve zaruriyetten klima kullanımı çoğalıyor dolayısı ile elektrik tüketimi artıyor. Alternatif yollara yatırım yerine zam yapalım az kullansınlar mantığı hâlâ devam ediyor.

Uyarı geldiğine göre filtre temizliği yapmak lazım sanırım hocam..onun için yardım istiyorum klimayı alalı 3 haftadan fazla olmadı bazen de koku yapıyor sanki bu neden olur acaba
O uyarı 350 saat olması lazım 14 gün falan uyarıya tıkladığın zaman altta reset yazar resetleyip bir 14 gün daha vermiş olur o günde filtresini temizlerseniz tamamdır.

Filtreleri 2 tane yeşil ön kapağı açınca görürsünüz onları çıkarıp normal su ile yıkamak lazım bunuda yaparken suyu içten tutarak yapabilirsiniz.

Yeşil büyük ana filtre nin Üzerinde resimdeki gibi ek ince siyah yada beyaz renkli küçük filtre varsa onunda çıkarılması lazım diye biliyorum ben onlardan hiç takmadım o konuda fikrim yok.

Koku konusundada klimayı kapat aç şeklinde kullanıyorsanız iç ünite petekleri nemli kalıyor dur o yüzden siz klimayı kapatınca 10dk boyunca normal fan modunda açık bırakıp öyle kapatmanız Lazım yada bunu zamanlayıcı ile yapabilirsiniz 10dk fan modunda çalışır otomatik kapanır.

Merhaba 65 M2 evim var. 12 M2 salon ev güneş görmüyor ama altında fırın var biraz sıcak oluyor. Sadece soğutma için kullanılacak. Klima öneriniz neler olur dostlar.?
Hocam sizin konuya baktımda klima ile hava temizleme işi olmaz ek olarak hava temizleme cihazına ihtiyaç var
Klimalar genel olarak havayı temizlemez yada iyileştirmez odadaki havayı döndürüp soğutur yada ısıtır lar
Kendi konunuzda yada burda hangi şehir ve ilçede yaşıyorsanız belirtin servis yapılandırmasına bakıp ona göre güzel bir ürün bakalım sizede.

@Adem Helvacı abi bir sorum olacakti. Klimalar soğutma modunda termostata girer mi. Arcelik 12 btu klima rasgele baktigimda dış unite duruyordu ic unitede de tüketim 0 gosteriyordu. 27 derece ayarlı.

@Adem Helvacı abi bir sorum olacakti. Klimalar soğutma modunda termostata girer mi. Arcelik 12 btu klima rasgele baktigimda dış unite duruyordu ic unitede de tüketim 0 gosteriyordu. 27 derece ayarlı.
kullandığınız m2 ne kadar. klima büyük geliyor olabilir. eğer iç sıcaklık 26 derece civarlarıysa termostata girer normaldir.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri