LG 50NANO756 Panel Üreticisi ve Teknik Detaylar
  1. Anasayfa
  2. Televizyon

LG 50NANO756 Panel Üreticisi ve Teknik Detaylar

3

LG 50NANO756 Panel Üreticisi ve Teknik Detaylar yazımızda sizlere zaten bildiğiniz tv özelliklerini kopyala yapıştır yapmak yerine kimsenin bilmediği bilgileri yani panel detaylarını paylaşmak isteriz.

Bildiğiniz üzere bir tv de en önemsediğimiz unsurların başında panel gelir. Sonra elbette ki anakart donanım işlemci gibi detaylar devreye girer. Panel kalitesinde ise üretimde kullanılan COF sayısına paralel donanım kalitesi yanısıra geçirgenlik oranı, kontrast oranı, sRGB veya DCI-P3 gibi değerleri dikkate alıyoruz. Birçok kişi için anlam ifade etmeyen kelvin değerlerini bilerek paylaşıyoruz çünkü her panelin aslında hangi kelvin değerinde bir BLU üzerinde çalışırsa size en üst performansı vereceğini bilmenizi istiyoruz.

LG de genel kanı hep IPS panel kullanıldığı yönde olsa da 70NANO756 yazımızda da belirttiğimiz üzere 50” ve 70” lerde VA panel durumu söz konusudur. 70NANO756 modelinde kullanılan panelin üreticisi SDP yani Sakai Display ancak 50NANO serisinde kullanılan panelin üreticisi ise HKC dir. VA tabanlı olan bu panelin yapı teknolojisi FSA diye geçer ve eğer FSA NEDİR veya FSA PANEL NEDİR? diye merak edenler var ise ilgili yazımızı okuyabilirler.

Panel teknolojilerinde en çok üzerinde durduğumuz konulardan birisi olan antiglare kaplama oranları anlamında yine ne yazık ki parlak panel olan bu ürün ile ilgili sizlere fikir verebilmesi adına 70NANO756 dan canlı canlı ev ortamında alınmış olan şu kayıtları paylaşabiliriz. Pencereden ışık yansımasına dikkat etmenizi rica etmekle birlikte bu durumun LG markasına veya modellerine özgü olmadığını, her markada kullanılan bu parlak panellerin kullanımından vazgeçilmesi yönde kamuoyu baskısı oluşturmaya çalıştığımızı da belirtmek isterim. Bugün gidip Samsung TV de alsanız bu parlama oranı aynı şekilde karşınıza çıkacak, özel birkaç üretim dışındaki tüm tv üretimlerinin bu şekilde olduğunu bilmenizi isteriz.

Öneri:  PHILIPS 55PUS7805 Panel Teknik Özellikleri

Yine elbette ki donanım kalitesi anlamında COF sayısını çok önemsiyoruz. Nedir bu COF denen şey diye merak edenler için ise COF NEDİR, Sayısı neden önemlidir yazımızı okuyabilirler.

LG 50NANO756 modelinde kullanılan Panel detayları için aşağıdaki tablodan faydalanabilirsiniz.

HKC DISPLAY

Tipik Kontrast5000:1
G to G9,5ms
Yapı TipiFSA (VA Tabanlı)
Çözünürlük ve PPI3840(RGB)×2160 (UHD) 89PPI 
Renk Desteği8 bit 16.7 Milyon
Antiglare oranı%3
Sert Katman 3H
Geçirgenlik%5,40
Donanımsal Hız60hz
Kelvin Değeri9274K
COF Sayısı12
Teknolojia-Si (Amorf Silicon)
sRGB%97
Adobe RGB%75
DCI P3 %76
NTSC%74
REC 2020%55

Panel Detaylarını yakından takip ednelerin belki dikkatini çekmiştir. Minik bazı farklar ile bu panel aslında TELEFUNKEN 50TU9060 modelinde kullanılan paneldir. En kötüsü ise Telefunkende kullanılan bile 1,07 milyar renk desteği sunarken bu panelin 16.7 Milyon renk ile sınırlı kalmış olmasıdır çünkü telefunkende kullanılan panel V4, 50NANO756 da kullanılan ise V5 uzantılıdır yani birisi 8+2 bit, diğeri 8 bit paneldir. İlginç şekilde sRGB ve DCI-P3 değerlerini yine de aynı oanda tutturmuşlar zira kelvin değerlerini farklı kullanmışlar.

Amacım huzurluslzuk öıkarmak olmasa a ister istemez şunu sormak gerekmiyor mu diye düşünüyorum ”8bit panel, 8+2 bit panelden daha ucuz olması gerekir, bu durumda V4 versiyon yerine V5 versiyon kullanıp 50NANO756 serisinde ucuz panel mi tercih edilmiştir?”

Tekrar ediyorum sadece kafada dönen soru işaretlerini sizlerle paylaşıyorum ve mümkünse görüşlerinizi bekliyorum bu konuda. Aslında biz bu siteyi neden forum gibi sohbet ortamı için de kullanmıyoruz ki?

İlteriş’in başına ekşime vaktim gelmiş o halde :))

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorumlar (3)

    1. Üstadım bizleri aydınlattığınız için ve tüketici haklarını isteklerini dile getirdiğiniz için evvela çok teşekkür ederim. Benim sorum bu kaliteli fakat ayna gibi parlak ekranların sonradan bir kaplama yada filtreli bir aparat ile yansıma sorunu çözülebilir mi? Teşekkürler

      • Faydalı olabiliyorsak ne mutlu. Bununla ilgili forum.inceleriz.com’a konu açsanız genel bir cevap olmuş olur aslında. :)
        Telefonlarda bunun uygulamasına sıkça rastlansa da televizyonlar için çok da kullanışlı olmuyor. Öncelikle bu tarz ürünler yurtdışından getiriliyor. Ülkemizde bulmak zor. Diğer bir sorun da şu ki telefon ekranları küçük ve daha dayanıklı ekranlar. Dolayısıyla üzerinde işlem yapmak çok daha kolay. Ancak televizyon panelleri çok daha büyük ve kırılganlar. Bu da uygulama sırasında paneli kırma ihtimalini ciddi oranda artırır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir