Merhaba, Ben Ayhan. Türkçemizi doğru konuşmak ve yapılan yaygın hataları düzelterek geniş kitlelere ulaşmak istiyorum. Türkçemizi doğru konuşmak konusunda siz neler düşünüyorsunuz?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hoş geldin abi. Türkçe kırmızı çizgimiz. Doğru konuşmalı, doğru örnek olmalıyız. Çabalarını takdir ediyorum.Merhaba, Ben Ayhan. Türkçemizi doğru konuşmak ve yapılan yaygın hataları düzelterek geniş kitlelere ulaşmak istiyorum. Türkçemizi doğru konuşmak konusunda siz neler düşünüyorsunuz?
Türk adı hep var olacak. Sen merak etme abi. ???''Çabalıyoruz'' en azından.
%100 doğru anlamda ne yazabiliyor ne de konuşabiliyoruz. Sadece elimizden geldiğince burada dikkat etmeye gayret ediyoruz.
Sosyal hayatımızda @Yelda Helvacı ile birbirimizin söylem hataları var ise düzeltiyor, kararsız kalırsak üşenmeden araştırıyoruz.
Bir o kaldı, bari o TÜRK kalsın.
Çünkü bu konudaki hassasiyetimiz ebedi ve ezeli.
Sen ofise geldiğinde bunu tartışırız, buraya yazmayayım fikirlerimiTürk adı hep var olacak. Sen merak etme abi. ???
Tartışalım.Sen ofise geldiğinde bunu tartışırız, buraya yazmayayım fikirlerimi![]()
O zaman gel gaaaariTartışalım.![]()
Hahaha Adem abi olmaz. Burada konusacağız. Laf lafı açacak, sohbetimiz eksik kalmayacakSen ofise geldiğinde bunu tartışırız, buraya yazmayayım fikirlerimi![]()
Var. Eğer inceleriz yöneticileri kabul ederlerse, bununla ilgili bir video çekip inceleriz Instagram hesabı üzerinden hafta sonu paylaşım yapayım.çabalıyorum ama R harfini söyleyemiyorum. bunu söylemek için çok da çabaladığım söylenemez. bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı acaba. aziz yıldırım gibi v olaral değil de beyaz gibi yumuşak g olarak çıkıyor R harfleri.
Hoş buldum. Çok haklısınız. Ancak şu bir gerçek ki önce kendimiz, sonra yakın çevremizin farkındalık geliştirmesine yardımcı olursak, muhakkak güzel neticeler elde edeceğiz.Sn.@diksiyonkampi öncelikle foruma hoş geldiniz.Ben de Türkçe'yi doğru yazma ve konuşma konusunda hassasım.Ama insanlarımızın çoğunluğu hem doğru yazmaya hem de doğru konuşmaya pek önem vermiyor.Bu sorun bence eğitim sistemimizden kaynaklanıyor,çözülürse ancak eğitimle çözülür,fakat şu anki eğitim sistemiyle imkansız.
O şekilde de olabilir. Kendi kanalında paylaşıp buraya link de verebilirsin abi. Hiç sorun yok. ??Var. Eğer inceleriz yöneticileri kabul ederlerse, bununla ilgili bir video çekip inceleriz Instagram hesabı üzerinden hafta sonu paylaşım yapayım.
Üstad olmaya gerek yok aslında. Genel kuralları bilmek ve bazı detayları da farkındalık ile görmek kafi.Bende düzgün bir dille konuşmaya, yazmaya dikkat edenlerdenim lakin üstat olmadığımdan çokça hatalarım oluyordur. Güzel konu, hoşgeldiniz.
Hocam mevcut eğitim sisteminden hiçbir beklentimiz kalmadığı için toplum olarak kendi kendimizi ve evlatlarımızı eğitmeye gayret ediyoruz.Sn.@diksiyonkampi öncelikle foruma hoş geldiniz.Ben de Türkçe'yi doğru yazma ve konuşma konusunda hassasım.Ama insanlarımızın çoğunluğu hem doğru yazmaya hem de doğru konuşmaya pek önem vermiyor.Bu sorun bence eğitim sistemimizden kaynaklanıyor,çözülürse ancak eğitimle çözülür,fakat şu anki eğitim sistemiyle imkansız.
Topluma katkı sunacak her içeriğe kapılarımız sonuna kadar açıkVar. Eğer inceleriz yöneticileri kabul ederlerse, bununla ilgili bir video çekip inceleriz Instagram hesabı üzerinden hafta sonu paylaşım yapayım.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.