Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Beko Klima Bahar da Defrost Normal mi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Marka Model Bilgisi
Beko
Klima bugün 3 4 kez defrosta geçti her geçtiğinde 15 dk kaldı dışarısı 17 derece sizce normal mi defrosta geçmesi buz yokken neyin buzunu çözüyor deforst tam ne anlama geliyor onuda bilmiyorum aslında ama bence havalar soğukken geçmesi lazım defrosta klima beko 31225 serisi

Bekonun yüksek bilinmeyen mühendislik harikası ? kaç gündür beyin fırtınası yaşanıyor gösterge lambasından dolayı.
Bir yandan da klima çalışsın da perişan etmesin oda yeter bence.
Halbuki insan evladı gibi kullanım kılavuzuna yazacaksın vatandaş durumdan haberdar olacak bu kadar basit normalde.

İşyerinde 2 tane Beko klima var birisi benim odamda diğeri patronun odasında patronun odasındaki klima çok kötü çalışıyor benimki idare eder. Bu ölçtüğüm değerler benim odamda ki klimanın değerleri. Değerleri nasıl yorumlamamız gerekiyor abi sonuçlar kabul edilebilir mi :) @Adem Helvacı @muhammet göl

Kumanda İç Ortam = 20
Termometre İç Ortam = 21,5
Dış Ortam = 6
Klima Emiş = 30
Klima Üfleme Max = 45,5

Bu emiş olayını anlamadım içerisi 20 dereceyken 30 nasıl emiyor klima. Tavanla klima arası mesafe 13cm acaba mesafa az sirklülasyon yapamıyor mu. Yoksa normal mi
@REMZİ96 kardeşim ayrıntılı klima ölçüm işlerinden pek anlamıyorum.
Şimdi ne desem sallamış olurum
Adem baba yorumladı senin olayı.

kendi klimamı bugüne kadar termometre ile hiç ölçmedim.

aslında elimde bulunması adına bir tane de ben alayım problu termometre

bir önerin varmı yada resimdeki kendi kullandığın siyah renkli olandan memnun musun?

Abi ısıtmadaki en büyük handikaplardan birisidir bu, fizik kuralı malum, sıcak hava hafiftir, yükselir dolayısıyla aslında tavan her zaman bizim oturduğumuz yerden daha sıcaktır.
Size komik gelebilir ama 10cm 10cm dir diye düşünüp ben bizim yatak odasındaki yatağın ayaklarını değiştirdim yatağı yükselttim mesela. Çünkü sıcaklık yukarı yaklaştıkça daha yüksek oluyor.

Mesela salon testlerinde şu anki gözlemlerime göre 22 dereceye ayarlı haldeyken üfleme 38 derece, emiş 26, ortam 24, dış ortam 8 ve tüm bu değerler esnasında tüketim 355watt.

23 e ayarladıımda emiş ortam üfleme hepsi değişiyor mesela emiş tarafı 28 i görüyor. üfleme 40.8 dolaylarında oluyor, tüketim 380 390 ları görüyor.
24 de durum yine aynı şekilde yukarı doğru gidiyor.

Sizin ortam ile emiş arasındaki makas aralığı çok açık o yüzden oturma alanınızda bir hava sirkülasyonu ve izolasyon zaafiyeti var diye düşünüyorum.
Evet abi bulunduğum ortam bir konteynır fabrika içindeyiz ama konteynırdan ofislerdeyiz bu sebebten baya bir izolasyon zaafiyeti var klimalara vakumsuz montajdan dolayı thh başvuru yapmıştım eğer thh tarafından kabul edilir değişim olursa bu beyaz renkli 12 lik bekoları verip üstüne 1.500₺ ödeyip gri renkli 9 luk beko almayı düşünüyordum abi çünkü gri renkli olanlar prosmart olarak geçiyor belki daha iyi bir yazılıma ve kaliteye falan sahiptir diye düşünmüştüm bu izolayson sorununu düşünürsek sence bu dediğimi yapmalımıyım yoksa beyaz 12 likle devam mı etmeliyim. Benim odam 12 m2 diğer oda 14 m2 tavan yüksekliğimiz 2,35 metre

Ben bu beko klima çalışma mantığını anlamadım usta sabah 8 den buyana klima 25 e ayarlı arada defrosta girdi birkaç kez sürekli 600w civarında tüketimde dolaşıyor ama içerisi 22-23 ün üstüne birkez bile çıkmadı 5 saattir içeriyi 25 yapamadı. Şuanda da defrosta girdi dış ünitede kapalı.

Ekli dosyalar

• IMG_0966.jpeg
    IMG_0966.jpeg
    52.4 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_0967.jpeg
    IMG_0967.jpeg
    53.9 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_0965.jpeg
    IMG_0965.jpeg
    70.8 KB · Görüntüleme: 4
Ben bu beko klima çalışma mantığını anlamadım usta sabah 8 den buyana klima 25 e ayarlı arada defrosta girdi birkaç kez sürekli 600w civarında tüketimde dolaşıyor ama içerisi 22-23 ün üstüne birkez bile çıkmadı 5 saattir içeriyi 25 yapamadı. Şuanda da defrosta girdi dış ünitede kapalı.
25'te ben de ısıtamadım. Sıcak da değil Ilık üflüyor ve ısıtamıyor. Mecbur 26-27 yapıyorum ısınınca kısıyorum. Yoksa 25'te ısıtacak kadar sıcak üflemiyor.

25'te ben de ısıtamadım. Sıcak da değil Ilık üflüyor ve ısıtamıyor. Mecbur 26-27 yapıyorum ısınınca kısıyorum. Yoksa 25'te ısıtacak kadar sıcak üflemiyor.
Abi ısınıp ısınmamak kişiden kişiye değişir ona birşey diyemem ama 25e ayarladıysam ben sen içeriyi 25 yapana kadar çalışacaksın 26 yapınca sakinleşeceksin 26,5 da da artık termostat mı yapıyon napıyorsan yapacaksın ama benim ayarladığım sıcaklığa gelemiyorsan bu işte bir sıkıntı var yada biz klima mantığını anlamıyoruz benim evde ki G-tech reisin gözünü seviyim 25 e ayarlıyorum 20 dk da 20 dereceki odayı 26,5 yapıyor

Abi ısınıp ısınmamak kişiden kişiye değişir ona birşey diyemem ama 25e ayarladıysam ben sen içeriyi 25 yapana kadar çalışacaksın 26 yapınca sakinleşeceksin 26,5 da da artık termostat mı yapıyon napıyorsan yapacaksın ama benim ayarladığım sıcaklığa gelemiyorsan bu işte bir sıkıntı var yada biz klima mantığını anlamıyoruz benim evde ki G-tech reisin gözünü seviyim 25 e ayarlıyorum 20 dk da 20 dereceki odayı 26,5 yapıyor

Isınamadım değil Isıtamadım dedim zaten. 25'e ayarlıyorum 2 saat geçmiş oda daha 20-21 derecelerde. 26 yapınca yarım saatte 26'ya yakın sıcaklığa gelip kapanıyor.

Ayrıca abi aynı dediğin gibi, bence de o klimada bir sıkıntı var. Odayı ısıtmadan çok elzem değilse durmayacaksın. Elbette defrost yapabilir ancak odayı ısıtmadıysan ve gerçekten defrost ihtiyacın varsa 1-2 dakika hemen mola verir defrostunu yapar "hadi bana müsade daha odayı ısıtmam lazım" deyip kalkar çalışırsın. Ki zaten bu havada defrost şuan benim bulunduğum ortam için gereksiz, ayrıca da senin klima beklerken defrost için de beklemiyor. Keyfine göre bekliyor.

Servis çağırıp bu durumu anlat desek ne fayda, servis bakacak "çalışıyor" diyip gidecek.

Isınamadım değil Isıtamadım dedim zaten. 25'e ayarlıyorum 2 saat geçmiş oda daha 20-21 derecelerde. 26 yapınca yarım saatte 26'ya yakın sıcaklığa gelip kapanıyor.

Ayrıca abi aynı dediğin gibi, bence de o klimada bir sıkıntı var. Odayı ısıtmadan çok elzem değilse durmayacaksın. Elbette defrost yapabilir ancak odayı ısıtmadıysan ve gerçekten defrost ihtiyacın varsa 1-2 dakika hemen mola verir defrostunu yapar "hadi bana müsade daha odayı ısıtmam lazım" deyip kalkar çalışırsın. Ki zaten bu havada defrost şuan benim bulunduğum ortam için gereksiz, ayrıca da senin klima beklerken defrost için de beklemiyor. Keyfine göre bekliyor.

Servis çağırıp bu durumu anlat desek ne fayda, servis bakacak "çalışıyor" diyip gidecek.
@NBKpro @REMZİ96 abiler sizin yerinizde olsam sorun olduğunu teyit ettiğim an iade için uğraşırım ki ben kafa yoracağıma onlar yorsun diye.

Benim bildiğim 25° set lesek bile klimayı sonuçta dışarısı ile içerisi arasında dağlar kadar sıcaklık farkı olmuş oluyor.

bu durumda klimanın kompresörü dışarısı 10° olsa dahi bir müddet en azından ilk açılışta yüksek frekans lara çekmesi lazım ki odayı en kısa sürede istenen ısıya getirebil sin.

@NBKpro @REMZİ96 abiler sizin yerinizde olsam sorun olduğunu teyit ettiğim an iade için uğraşırım ki ben kafa yoracağıma onlar yorsun diye.

Benim bildiğim 25° set lesek bile klimayı sonuçta dışarısı ile içerisi arasında dağlar kadar sıcaklık farkı olmuş oluyor.

bu durumda klimanın kompresörü dışarısı 10° olsa dahi bir müddet en azından ilk açılışta yüksek frekans lara çekmesi lazım ki odayı en kısa sürede istenen ısıya getirebil sin.
Benimkinde sorun yok bence, 26 yapıyorum, bir güzel ısıtıyor sonra kapanıyor, oda soğumaya başlayınca tekrar çalışıyor. O bekleme esnasında defrost yanması çok önemli değil. Ama @REMZİ96'ya göre kafasına göre durup çalışıyorsa sorun var gibi.

25'te iken üfleme sıcaklığı yeterli gelmiyor olabilir, buna yorumum da bu. Ayrıca aklıma takıldı, @REMZİ96 şu hava üflediği yerdeki sağ-sol kanatlar çalışyıor mu ? Ben sağa da sola da ayarlasam tutmuyor ortaya geliyor. Çok zor şekilde ayarlasam da birkaç dakika içinde pat diye orta konuma geçiyor. Altus'ta da durum böyleydi Beko'da da böyle. Altus'ta yine bir şekilde tutuyordu arada. Beko'da hiç tutmuyor neredeyse.

Şimdi aynı testleri evdeki Gree G-Tech cihazda yaptım sonuçlar ;

Dış ortam : 7
İç Ortam : 23
Emiş : 31,5
Üfleme : 55,5

@Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• IMG_0990.jpeg
    IMG_0990.jpeg
    40 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_0999.png
    IMG_0999.png
    168.2 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_0996.jpeg
    IMG_0996.jpeg
    28.4 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_0995.jpeg
    IMG_0995.jpeg
    26.5 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_0998.jpeg
    IMG_0998.jpeg
    48.9 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_0997.jpeg
    IMG_0997.jpeg
    40.8 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_0994.jpeg
    IMG_0994.jpeg
    49.6 KB · Görüntüleme: 11

Evet valla servis çok sıkıntı beko klimalarında şuanki aklım olsa bunları almaz kaira arifel falan aldırırdım dükkana.. Bide beko klimalarında teknik özelliklerde bile adam akıllı bilgiler paylaşılmıyor sırf bu sebebten bile klima alasım gelmiyor bekodan

Benimkinde sorun yok bence, 26 yapıyorum, bir güzel ısıtıyor sonra kapanıyor, oda soğumaya başlayınca tekrar çalışıyor. O bekleme esnasında defrost yanması çok önemli değil. Ama @REMZİ96'ya göre kafasına göre durup çalışıyorsa sorun var gibi.

25'te iken üfleme sıcaklığı yeterli gelmiyor olabilir, buna yorumum da bu. Ayrıca aklıma takıldı, @REMZİ96 şu hava üflediği yerdeki sağ-sol kanatlar çalışyıor mu ? Ben sağa da sola da ayarlasam tutmuyor ortaya geliyor. Çok zor şekilde ayarlasam da birkaç dakika içinde pat diye orta konuma geçiyor. Altus'ta da durum böyleydi Beko'da da böyle. Altus'ta yine bir şekilde tutuyordu arada. Beko'da hiç tutmuyor neredeyse.
Abi ilk aldığımız 3 sefer sağa sola çevirdim 4.üde artık tutmuyor benimkide sağ sola gitmiyor ortaya geliyor geri :)

Oda sıcaklığı 23.2 klima 23 e ayarli saatlerdir çalışmıyor klima deforst modua girdi yani. Oda sıcaklığı düşmediği icin mi çalışmıyor acaba. 4-5 saattir oda sıcaklığı ayni ve sadece 1 kez kisa süre çalıştı (10-15 dk anca) deforst modunda bekliyor.

Oda sıcaklığı 23.2 klima 23 e ayarli saatlerdir çalışmıyor klima deforst modua girdi yani. Oda sıcaklığı düşmediği icin mi çalışmıyor acaba. 4-5 saattir oda sıcaklığı ayni ve sadece 1 kez kisa süre çalıştı (10-15 dk anca) deforst modunda bekliyor.
Muhtemelen o sebepten. Odayı soğutmayı ya da klima derecesini değiştirmeyi deneyin, 25 yapınca muhtemelen çalışır.

Tabi 10 dk civarı calisip tekrar durdu. Muhtemelen derece oda ısısının düsmemesinden
Biraz düşmüştür. Şimdi kombide oda termostatında hassasiyet 0.5 derece mesela benimkinde. 23 yapınca 23.5 e kadar ısıtır durur, 22.5 olduğunda tekrar çalışmaya başlar. Ama içerisi 22.7 diyelim ki, Bu termostatı 24 yapıp tekrar 23 yapınca bir süre daha çalışır, 23.5 olunca durur.

Klimada da aynı mantık, çalışma eşiğine gelmemiş oda sıcaklığı, ama durma eşiğinin de altında olduğu için durma eşiğine gelip durmuş.

Hiç sorma abim :( Durduk yere başıma dert aldım sinirlerim bozuldu. Ucuz bulunca kaçırmama huyum beni bitiriyor:) Kurulduğu günden beridir yatak odasında dinlenicektim sözde klimayı açıp yalan oldu.Sesten görüntüsünden tiksindim.

Olay şöyle ki eleman kurulumda takozların pullarını takmadı , diğer eleman uzattı oysaki gerek yok dedi.Yer de çok ters kaldı sağ arkayı 2 oldu geliyorlar bir türlü sıkamadılar.

üzerine ayak saçının biri titreşimden olsa gerek duvardan ayrıldı.

7 sene önce niçin vestel yerine baymak almışım şimdi daha iyi anladım. Akşam salonda tv izledik hanım diyor bu ne kadar sessizmiş. Alet 7 senedir maşallah tık demedi. Kar yağışlı havalar dışında defrostta girdiğini bile hatırlamıyorum.

Yaptığım enerji ölçümlerimde baymak 350 watt lara düşerken , vestel hüsran 700 wattların altına inemiyor , yüksek frekans tan dolayı ses yapıyor zaten.

Vestel klima da bir arpa boyu yol alamamış ne yazık ki.

Müşteri hizmetlerini aradım , servisten de üründen de memnun kalmadığımı iade edeceğimi belirttim bana naralar okudu milli gururumuz olan bu ürün milli servetle üretildi .Çöpe hurdaya gidecek vs.vs. :)

Abi bu ürünü iade edebilir miyim? Bugün servis gelecek bir umut yan duvara koyunda bari vidalarını sıkın diyeceğim, ama sanmıyorum taşısınlar.:(

Ekli dosyalar

• IMG-20231121-WA0055.jpg
    IMG-20231121-WA0055.jpg
    34.2 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG-20231121-WA0050.jpeg
    IMG-20231121-WA0050.jpeg
    63.2 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG-20231120-WA0048.jpeg
    IMG-20231120-WA0048.jpeg
    64.3 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG-20231118-WA0026.jpeg
    IMG-20231118-WA0026.jpeg
    30.7 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Montaj benim önerilerimle istediğim gibi oldu,ısıtmasından da sorun yok, vakum da yapıldı ama bu titreme, vibrasyon gürültü olayı işi bitirdi.
Gerçi deliği tıkamadılar , elektrik kablosu nu da deleriz deyip abi uçlar kalın patlatır dediler.Sonra ben deldim kalın uçla patlatmadan.

Ekli dosyalar

• IMG-20231116-WA0052.jpeg
    IMG-20231116-WA0052.jpeg
    53.8 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20231116_182148.jpg
    IMG_20231116_182148.jpg
    78.4 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20231116_164348.jpg
    IMG_20231116_164348.jpg
    119 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG-20231115-WA0040.jpeg
    IMG-20231115-WA0040.jpeg
    48.4 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG-20231115-WA0035.jpeg
    IMG-20231115-WA0035.jpeg
    31 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG-20231115-WA0031.jpeg
    IMG-20231115-WA0031.jpeg
    75.8 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG-20231115-WA0033.jpeg
    IMG-20231115-WA0033.jpeg
    64.6 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG-20231115-WA0029.jpeg
    IMG-20231115-WA0029.jpeg
    39.4 KB · Görüntüleme: 11
Montaj benim önerilerimle istediğim gibi oldu,ısıtmasından da sorun yok, vakum da yapıldı ama bu titreme, vibrasyon gürültü olayı işi bitirdi.
Gerçi deliği tıkamadılar , elektrik kablosu nu da deleriz deyip abi uçlar kalın patlatır dediler.Sonra ben deldim kalın uçla patlatmadan.
Usta cümleler çok devrik anlamadım konuyu sen ne aldın nezaman aldın ne sattın hiç anlamadım yeni bir konu açarak detaylı derdini paylaş bemce daha güzel yorumlar gelir burda farkedilmeyebilir :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri