Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Beko Klima Bahar da Defrost Normal mi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Marka Model Bilgisi
Beko
Klima bugün 3 4 kez defrosta geçti her geçtiğinde 15 dk kaldı dışarısı 17 derece sizce normal mi defrosta geçmesi buz yokken neyin buzunu çözüyor deforst tam ne anlama geliyor onuda bilmiyorum aslında ama bence havalar soğukken geçmesi lazım defrosta klima beko 31225 serisi

Usta cümleler çok devrik anlamadım konuyu sen ne aldın nezaman aldın ne sattın hiç anlamadım yeni bir konu açarak detaylı derdini paylaş bemce daha güzel yorumlar gelir burda farkedilmeyebilir :)
kusura bakma konunu meşgul etmek istemem.Ben vestel üretimi windsor marka aldım , klima dış ünite takozlarına pul koyulmadı ve ayaklar tam sıkılamadı.Ancak senin sorununla alakalı emsal olması açısından yazmak istedim.Dandik windsor bile şuan saatlerce ısıtmada defrost yapmadı (dış sıcaklık 5 derecelerde nem yüksek ) dış ünite kar bile kaplanmadı. Ancak görüyorum arçelik grubu kullananlarda defrost yapan klimalar var. Beterin beteri varmış demek ki.

Hiç sorma abim :( Durduk yere başıma dert aldım sinirlerim bozuldu. Ucuz bulunca kaçırmama huyum beni bitiriyor:) Kurulduğu günden beridir yatak odasında dinlenicektim sözde klimayı açıp yalan oldu.Sesten görüntüsünden tiksindim.

Olay şöyle ki eleman kurulumda takozların pullarını takmadı , diğer eleman uzattı oysaki gerek yok dedi.Yer de çok ters kaldı sağ arkayı 2 oldu geliyorlar bir türlü sıkamadılar.

üzerine ayak saçının biri titreşimden olsa gerek duvardan ayrıldı.

7 sene önce niçin vestel yerine baymak almışım şimdi daha iyi anladım. Akşam salonda tv izledik hanım diyor bu ne kadar sessizmiş. Alet 7 senedir maşallah tık demedi. Kar yağışlı havalar dışında defrostta girdiğini bile hatırlamıyorum.

Yaptığım enerji ölçümlerimde baymak 350 watt lara düşerken , vestel hüsran 700 wattların altına inemiyor , yüksek frekans tan dolayı ses yapıyor zaten.

Vestel klima da bir arpa boyu yol alamamış ne yazık ki.

Müşteri hizmetlerini aradım , servisten de üründen de memnun kalmadığımı iade edeceğimi belirttim bana naralar okudu milli gururumuz olan bu ürün milli servetle üretildi .Çöpe hurdaya gidecek vs.vs. :)

Abi bu ürünü iade edebilir miyim? Bugün servis gelecek bir umut yan duvara koyunda bari vidalarını sıkın diyeceğim, ama sanmıyorum taşısınlar.:(
Yerli milli Servet diye sallamislar
Yine bir parası ile rezil olan vatandaş daha
Duruma üzüldüm kardeşim inşallah dilediğin gibi olur.

Yerli milli Servet diye sallamislar
Yine bir parası ile rezil olan vatandaş daha
Duruma üzüldüm kardeşim inşallah dilediğin gibi olur.
teşekkür ederim , kozmetik kusurlarda var kapak dengesizliği vs. nitekim tek tesellim performansı gerçekten güzel. Yani diğer markalara göre performans sorununu çözmüşler sanırsam , tabi bunda r32 gazının başarısı da vardır.

teşekkür ederim , kozmetik kusurlarda var kapak dengesizliği vs. nitekim tek tesellim performansı gerçekten güzel. Yani diğer markalara göre performans sorununu çözmüşler sanırsam , tabi bunda r32 gazının başarısı da vardır.
Ben Vestel klimanız sorunlu diye yazmıştım doğru anladıysam vestel klimanız sorunlu baymak klimanız sorunsuz değilmi?

R32 gazın performansta çok etki edeceğini sanmıyorum bunlar bence yazılımsal konular. Mesela Mitsubishi heavy in tüm cihazları R410 gaz ile çalışıyor. Ama tüm konularda canavar :)

evet baymak 7 yıldır tık demedi.performans ta güzel üreticisi çinli aux zaten.
Baymak güncel cihazlarının Vestel Arçelikten çok farklı olduğunu sanmıyorum AUX zaten begenilmeyen bir üretici sizin şansınıza Baymak sorun çıkarmamış. Baymaktan memnun olan pek görmemiştim :)

Baymak güncel cihazlarının Vestel Arçelikten çok farklı olduğunu sanmıyorum AUX zaten begenilmeyen bir üretici sizin şansınıza Baymak sorun çıkarmamış. Baymaktan memnun olan pek görmemiştim :)

Amaan klima işte mantığıyla üretilmiş şeyler. Buradan açıkça söyleyeyim ben Vestel'i de Arçelik'i de olması gereken kalitenin altında buluyorum. Sadece klimada değil hemen hemen tüm ürünlerde. Hem malzeme kalitesinde hem de genel olarak performans vs. İkisinin de eski kalitesi yok sanki, buzdolabına bir vursan yamulacak gibi. Çamaşır makineleri zaten emaneten çalışıyor gibi.

O nedenle Baymak Klima'yı çok eleştirmiyorum, alıp kullanan memnun olanlar da var. Markette satılan Midea üretimi klimayla gerçek Midea arasında ne kadar fark varsa bence Baymak ile market markası Midea'nın arasında da çok fark olacağını sanmıyorum. Ha bence Windsor Nexon Altus Keysmart vs. yerine Baymak da tercih edilebilir. Bundan temel beklenen fonksiyon ısıtması soğutması. Onu adam akıllı yapıyorsa gerisi çok da önemli değil artık. Bence eğer çok da hayati önemi yoksa Arçelik-Beko yerine DemirDöküm Kion tercih edilmesi yönündeyim. Tamam bir Dijitsu Kumtel, Midea üretimi olsa da Midea değil ama Kion'a bakınca Arçelik-Beko bu ürün. E o zaman neden ben aynı ürüne daha fazla para ödeyeyim. Demirdöküm yazsın üstünde, hem Arçelik kendisi Alüminyum boru kullanırken DemirDöküm bakır boru kullanarak montajlıyor aynı klimayı. (Arçelik-Bekoyla eş değer olan DD Kion modelidir.)

Ekolojik almaktansa Kion almak kesinlikle mantıklı bence. Sadece kumandası eski tip.

Amaan klima işte mantığıyla üretilmiş şeyler. Buradan açıkça söyleyeyim ben Vestel'i de Arçelik'i de olması gereken kalitenin altında buluyorum. Sadece klimada değil hemen hemen tüm ürünlerde. Hem malzeme kalitesinde hem de genel olarak performans vs. İkisinin de eski kalitesi yok sanki, buzdolabına bir vursan yamulacak gibi. Çamaşır makineleri zaten emaneten çalışıyor gibi.

O nedenle Baymak Klima'yı çok eleştirmiyorum, alıp kullanan memnun olanlar da var. Markette satılan Midea üretimi klimayla gerçek Midea arasında ne kadar fark varsa bence Baymak ile market markası Midea'nın arasında da çok fark olacağını sanmıyorum. Ha bence Windsor Nexon Altus Keysmart vs. yerine Baymak da tercih edilebilir. Bundan temel beklenen fonksiyon ısıtması soğutması. Onu adam akıllı yapıyorsa gerisi çok da önemli değil artık. Bence eğer çok da hayati önemi yoksa Arçelik-Beko yerine DemirDöküm Kion tercih edilmesi yönündeyim. Tamam bir Dijitsu Kumtel, Midea üretimi olsa da Midea değil ama Kion'a bakınca Arçelik-Beko bu ürün. E o zaman neden ben aynı ürüne daha fazla para ödeyeyim. Demirdöküm yazsın üstünde, hem Arçelik kendisi Alüminyum boru kullanırken DemirDöküm bakır boru kullanarak montajlıyor aynı klimayı. (Arçelik-Bekoyla eş değer olan DD Kion modelidir.)

Ekolojik almaktansa Kion almak kesinlikle mantıklı bence. Sadece kumandası eski tip.
DD KİON arçelik fabrikasında mı üretiliyor abi bilmiyordum :)

DD KİON arçelik fabrikasında mı üretiliyor abi bilmiyordum :)
Evet DD Kion Arçelik-LG üretimi klima. Altus-Keysmart ile ya da Arçelik-Beko'nun model modunun sonunda A olan cihazlarıyla aynı donanıma sahip.

Altus'ların yeni tiplerinde dijital ekran yokken Kion'da var. Ama kumandası Eskiden Arçelik-Beko-LG'de kullanılan, halen daha Altus ve Keysmart'ta kullanılmaya devam eden yuvarlak 9 tuşlu küçük ekranlı kumandadan. (Arçelik-Beko'nun 7000 BTU'luk klimasında kullanılmaya devam ediyormuş bu kumanda)

Saat ayarı kısıtlı, yani 3 saat sonra kapan diye komut verilebiliyor ama saat 12:30'da çalış 16:10'da kapan diye bir komut verilmiyor. Fakat Arçelik-Beko-LG'nin buna benzeyen büyük kumandası da uyumlu. Ayrıca Demir Döküm kendi yayınladığı videoda ve yazılarda Bakır boru ile montaj yaptığını söylemiş.

30725-ekolojik-inverter-klima-7000-btu-h-split-klima-2.png

Evet DD Kion Arçelik-LG üretimi klima. Altus-Keysmart ile ya da Arçelik-Beko'nun model modunun sonunda A olan cihazlarıyla aynı donanıma sahip.

Altus'ların yeni tiplerinde dijital ekran yokken Kion'da var. Ama kumandası Eskiden Arçelik-Beko-LG'de kullanılan, halen daha Altus ve Keysmart'ta kullanılmaya devam eden yuvarlak 9 tuşlu küçük ekranlı kumandadan. (Arçelik-Beko'nun 7000 BTU'luk klimasında kullanılmaya devam ediyormuş bu kumanda)

Saat ayarı kısıtlı, yani 3 saat sonra kapan diye komut verilebiliyor ama saat 12:30'da çalış 16:10'da kapan diye bir komut verilmiyor. Fakat Arçelik-Beko-LG'nin buna benzeyen büyük kumandası da uyumlu. Ayrıca Demir Döküm kendi yayınladığı videoda ve yazılarda Bakır boru ile montaj yaptığını söylemiş.

Ekli dosyayı görüntüle 9667
DD Arçelik Beko Altus Keysmart Lg arasında sanki LG daha önde gibi geliyor bana en azından gözü çekik birinin eli var işin içinde :D
Bide ben bu grup yerine Kaira, Airfeli daha mantıklı buluyorum gibi..

DD Arçelik Beko Altus Keysmart Lg arasında sanki LG daha önde gibi geliyor bana en azından gözü çekik birinin eli var işin içinde :D
Bide ben bu grup yerine Kaira, Airfeli daha mantıklı buluyorum gibi..
Kion'un kapağındaki çizgi ve deseni benim hoşuma gidiyor mesela. Benzeri Altus'ta da vardı, Beko gibi dümdüz değildi. LG'de ise yine ön kapakta ufak kozmetik değişiklik var. Ürünler arasında kompresör ve ufak tefek özellik farkları olabilir. Mesela Ekolojik'te 31225 modeli ile 31225A modeli arasında kompresör farkı var. 31225A modelindeki kompresör Altus ya da Kion'un 12'lik klimasıyla aynı.

Arçelik in ev aletlerini bende çok beğeniyorum
Süpürge blender hariç evdeki aletlerim hepten Arçelik çokta memnunuz.

Vesteli de şu yerli telefon furyasına girdikten sonra soğudum markadan.
Türkiye nin gururu yerli deme bari.
Birde 12 lik Flora ları klima diye 16 17 bin civarına satıyor lar ellerinden gelse suntadan yapacaklar materyalini.

Kion'un kapağındaki çizgi ve deseni benim hoşuma gidiyor mesela. Benzeri Altus'ta da vardı, Beko gibi dümdüz değildi. LG'de ise yine ön kapakta ufak kozmetik değişiklik var. Ürünler arasında kompresör ve ufak tefek özellik farkları olabilir. Mesela Ekolojik'te 31225 modeli ile 31225A modeli arasında kompresör farkı var. 31225A modelindeki kompresör Altus ya da Kion'un 12'lik klimasıyla aynı.
Abi yanında A gelen modeller çok kötü oluyor değerleri bizim dükkanda bir tane A birtane düz var A yazan modelin eer cop değerler inanılmaz kötü neden acaba ?

Ekli dosyalar

• IMG_7572.jpeg
    IMG_7572.jpeg
    53.2 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_7571.jpeg
    IMG_7571.jpeg
    43.3 KB · Görüntüleme: 8
Evet abi bulunduğum ortam bir konteynır fabrika içindeyiz ama konteynırdan ofislerdeyiz bu sebebten baya bir izolasyon zaafiyeti var klimalara vakumsuz montajdan dolayı thh başvuru yapmıştım eğer thh tarafından kabul edilir değişim olursa bu beyaz renkli 12 lik bekoları verip üstüne 1.500₺ ödeyip gri renkli 9 luk beko almayı düşünüyordum abi çünkü gri renkli olanlar prosmart olarak geçiyor belki daha iyi bir yazılıma ve kaliteye falan sahiptir diye düşünmüştüm bu izolayson sorununu düşünürsek sence bu dediğimi yapmalımıyım yoksa beyaz 12 likle devam mı etmeliyim. Benim odam 12 m2 diğer oda 14 m2 tavan yüksekliğimiz 2,35 metre
Adem abi :) @Adem Helvacı

Abi yanında A gelen modeller çok kötü oluyor değerleri bizim dükkanda bir tane A birtane düz var A yazan modelin eer cop değerler inanılmaz kötü neden acaba ?
Ben de buna takilmistim düz olani da yoktu 12760 modelini aldim daha sonra allerjen smart olarak geciyor. Iyi mi yaptık kullandikca göreceğiz bakalim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri