Vakumsuz Klima Montajı için Hakem Heyeti Dilekçe Örneği
  1. Anasayfa
  2. Klima

Vakumsuz Klima Montajı için Hakem Heyeti Dilekçe Örneği

1

Vakumsuz Klima Montajı için Hakem Heyeti Dilekçe Örneği sizin için önemli bir içerik ve bu yazının sonunda dilekçe örneğinizi dilerseniz sadece metin olarak veya dilerseniz Word dosyasına hazırlanmış gerçek bir başvuru formu olarak (açıklama bölümü doldurulmuş halde) ulaşabileceksiniz. Diğer yandan sizlere, Bir klimanın ‘‘Vakumsuz Takılırsa Ne Olur?” gibi sorularına da cevap verdiğimiz yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.
Bu yazımızda e-devlet üzerinden veya direkt olarak elden teslim edecek şekilde Vakum yapılmamış bir klimanın dış ünite değişim talebinizde kullanabileceğiniz bir örnek dilekçe paylaşmak istedik. Dilekçe örneğindeki boş kısımları sizin satın alım şekliniz, fatura bilginiz ve ek detaylarla tamamlayabilirsiniz. Unutmayınız ki ilk 6 ay içerisinde bahsi geçen vakum işleminin yapılıp yapılmadığının ispat yükü karşı taraftadır. Vakumun yapıldığının tek ispatı ise, sizin klimanızın dış ünitesine bağlanmış bir manometrenin, vakum yapıldıktan sonra çekilmiş olan fotoğrafı veya videosudur. İbrenin oynanmamış olduğuna lütfen dikkat edin. Bazı servisler sadece bağlantıyı yapıp, oynanmış ibreli manometre fotoğraflarını da sisteme yükleyebiliyorlar.

…. tarihinde …. firmasından, ekte delil nitelikli sunmuş olduğum fatura belgesinde belirtilen …..marka …….model klimayı satın aldım ancak ……..tarihinde evime gelen yetkili servis ürün montaj hizmetini ayıplı sunmuştur zira klimamın montajı, 29.11.2013 tarihinde 28836 sayılı resmi gazetede yayınlanan ULUSAL MESLEK STANDARDI BİREYSEL VE TİCARİ KLİMA SİSTEMLERİ Sayfa 15 E7 başlığında belirtilen VAKUMLAMA işlemi yapılmadan gerçekleştirilmiştir. Bir klimanın vakumsuz takılmasının oluşturduğu sorunlar ile ilgili olarak üretici firmaların teknik servislere yayınladığı bültenlerde de vakumsuz yapılan klimaların sakıncaları tek tek anlatılmıştır. Bu sakıncalara örnek vermek gerekirse; Sistemdeki basınç artar. Çalışma akımı yükselir. Enerji tüketimi artar ve aylık fatura yükselir, Soğutma veya ısıtma performansı düşer. Vakum yapılmaması kaynaklı borular içerisinde kalan nem suya dönüşür, Soğutkan devresinde dolaşan bu su donabilir ve kılcal boru tıkanabilir. Su, soğutkan sistemindeki parçaların paslanmasına yol açabilir. Sıfır satın aldığım bir ürünün montajının AYIPLI HİZMET olarak sunulması nedeniyle artık ürünüm de AYIPLI MAL olmuştur. Bu koşullarda ‘’Biz vakum yaptık’’ denmesinin de ispatı sunulmadığı sürece yasal geçerliliği yoktur zira bir vakumun yapıldığının ispatı, vakum yapılan klimanın yanında o klimaya bağlı olan manometrede ibrenin gösterdiği düşük basınç değerinin fotoğrafı veya videosudur. Bu delil sunulmadığı sürece söz ile beyan edilen iddianın da geçerliliği bulunmamaktadır. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un 11’inci maddesinde biz tüketicilere sunulan haklardan Malın Ayıpsız Misli ile Değişimi talebimin yukarıda yazılı gerekçeler doğrultusunda kabulünü arz ederim.

Vakumsuz Klima Montajı Yapılır mı?

29.11.2013 tarihinde 28836 sayılı resmi gazetede yayınlanan ULUSAL MESLEK STANDARDI BİREYSEL VE TİCARİ KLİMA SİSTEMLERİ Sayfa 15 E7 başlığında belirtildiği üzere klima montajı esnasında vakum yapılmak zorundadır.

Klima montajı sırasında vakum yapılmadı ne yapmalıyım?

29.11.2013 tarihinde 28836 sayılı resmi gazetede yayınlanan ULUSAL MESLEK STANDARDI BİREYSEL VE TİCARİ KLİMA SİSTEMLERİ Sayfa 15 E7 başlığında belirtildiği üzere klima montajı esnasında vakum yapılmak zorundadır. Bu yüzden yazımızda bulunan dilekçe örneği ile Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorumlar (1)

      Bir yanıt yazın

      E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir